Kalkkisaostumat kylpyhuoneessa

Kalkki kylpyhuoneen vedessä

Kalkkikiveä löytyy maapohjasta ja siten myös luonnollisesti kraanavesistämme. Jotkut maantieteelliset alueet sisältävät enemmän kalkkikiveä kuin toiset, ja siksi kylpyhuoneessa ja muualla kodissa voi olla suurempia kalkkisaostumisongelmia johtuen veden kalkkipitoisuuksista.

Koska kalkkia löytyy kaikista paikoista, joissa on vettä, syntyy kalkkisaostumia kaikkiin vettä-kuluttaviin osiin kuten wc-istuimiin, pesualtaisiin, kylpyammeisiin ja vesisäiliöihin. Kalkkisaostumat ovat helposti nähtävissä kylpyhuonetuotteissa, sillä kalkkisaostuma näkyy valkoisina tai valkokeltaisina kerrostumina, ja niitä voi olla vaikea poistaa.

Muista, että kalkkisaostumat johtuvat ulkoisista vaikutuksista, eivätkä kalkkisaostumista johtuvat toimintahäiriöt tästä syystä kuulu tuotetakuun piiriin.

Poista lika ja kalkkisaostumat WC:stä

Huuhtelu- ja imumekaniikassa sekä tiivisteissä olevat kalkkijäämät voidaan helposti poistaa juoksevan veden alla yksinkertaisesti sormillasi.

Katso videolta, kuinka säiliön kansi irrotetaan. Huomaa, että säiliön sisällä olevat komponentit eivät ole haponkestäviä. Siksi kalkkisaostumia ei saa poistaa kemikaaleilla.

Kalkkisaostumien poistaminen saniteettituotteista

Kaikki IDO pesualtaat ja wc-istuimet on päällystetty IDO Smart -lasituksella, joka tekee keramiikan pinnasta erittäin kestävän ja sileän, ja jonka ansiosta tuotteet ovat erittäin helppoja puhdistaa. Kylpyhuonetuotteet tarvitsevat silti säännöllistä huoltoa

Jotta wc-istuin pysyy puhtaana liasta ja kalkkikertymistä, on wc-istuin puhdistettava säännöllisesti. IDO suosittelee wc:n puhdistamista vähintään kerran viikossa.

Huomioi, että vain harva supermarketin wc-puhdistusaineista soveltuu kunnolla kalkkisaostumien poistoon. Kalkinpoisto vaatii puhdistusaineen, joka sisältää happoa. Kalkinpoistoaineen pH-arvo on 2–3. Varsinainen puhdistus suoritetaan levittämällä pesuainetta lasiteelle. Anna pesuaineen vaikuttaa muutama minuutti, jonka jälkeen posliini puhdistetaan harjalla tai sienellä.

Jos kylpyhuonetuotteissa esiintyy runsaita kalkkisaostumia ja värimuutoksia, jätä pesuaine vaikuttamaan pidemmäksi aikaa tai toista käsittely. Lue lisää IDO-tuotteiden puhdistamisesta ja huollosta täältä.

Sinisiä raitoja kalkkisaostumissa?

Jos käytät väri-/tuoksuja kuten IDO Fresh -raikastinpuikkoja, wc-istuimeen voi tulla sinisiä raitoja kalkkimuodostumisien takia. Tämä johtuu siitä, että sisäosan sininen väri asettuu wc-kulhon takaosan kalkkisaostumiin. Siniset raidat on siksi helppo poistaa poistamalla kalkkikiveä.