WC-istuinkannen vaihtaminen

Kun wc-kannen vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi, siihen saattaa olla erinäisiä syitä. Yleisin syy kannen vaihtoon on uuden wc-istuimen hankinta tai se, että nykyinen istuinkansi on mennyt rikki.

Yksi syy saattaa olla, että olet väsynyt kannen ulkonäköön ja siihen, kuinka se kolahtaa wc-istuinta vasten ja haluat sen vuoksi kannen, jossa on Soft Close -toiminto. Tai ehkä haluat tehdä wc:n siivouksesta helpompaa ja valitset siksi helposti irrotettavan Quick Release -kannen.

Kuinka tiedän mikä wc-kansi minun tulisi valita wc-istuimeeni?

WC-istuinkansia on saatavana eri koossa, muodoissa ja väreissä. Ennen kannen valintaa, sinun olisi hyvä pohtia omia toiveitasi. WC-istuinkannen vaihtaminen on helppoa, mutta ennen kannen valintaa sinun olisi hyvä tehdä muutama päätös ennen sitä.

 • Millaista materiaalia haluat kannen olevan?
 • Haluatko pehmeän vai kovan istuinkannen?
 • Millaisen kiinnityksen haluat uuteen wc-istuinkanteen? Nopeasti irrotettavan Quick Release -kiinnityksen vai kiinteät kiinnikkeet?
 • Haluatko istuinkannen Soft Close -toiminnolla?

  Huomioithan, että lattia- ja seinä-wc:ille on omat kantensa.

  Jos wc-istuimesi on vanhempaa mallia (esim. IDO Aniara tai Mosaik) meillä ei välttämättä ole alkuperäistä istuinkantta saatavilla.

Mikä on wc-istuimen Soft Close -toiminto?

Soft Close -toiminto, on toimintomekanismi, joka mahdollistaa sekä kannen, että istuinosan laskeutumisen kevyesti, erityisesti silloin, kun wc-kansi lipeää käsistä. Hiljaisen laskeutumisen lisäksi Soft Close -toiminto vähentää itse istuimeen kohdistuvaa kolahdusta ja sitä kautta mahdollista rikkoontumista.

Katso video, kuinka Soft Close toimii.

Mitä tarkoittaa wc-kannen Quick Release -toiminto?

Quick Release -toiminto tarkoittaa sitä, että wc-kannen kiinnitys hoidetaan kiinnikkeillä, jotka mahdollistavat koko wc-kannen irrotuksen erittäin kätevästi. Quick Release -toiminto näin ollen helpottaa wc-istuimen siivousta, kun monesti juuri kiinnikkeisiin tarttuva lika on vaikea saada puhtaaksi.

Katso kuinka IDO Quick Release toimii.

Kuinka löydän sopivan kannen wc-istuimeeni?

Mikäli sinulla on IDOn wc-istuin ja haluat tietää mikä vessan kansi sopii kyseiseen wc-istuimeen, voit tarkistaa wc-mallin seuraavalla tavalla.

 • Mitä mallia nykyinen wc-istuimesi on? Jos wc-istuin on IDO, voit katsoa istuimen painonappia ja verrata sitä kuvastomme huuhtelupainikkeisiin. Painonapin/ huuhtelupainikkeen nimi on sama, kuin wc-mallin nimi.
 • Mittaamalla nykyisen wc-kannen kiinnitysreikien välin ja katsomalla miten vessan kulho on muotoiltu ja millainen wc-kannen malli sopisi siihen parhaiten.
 • Huomaathan, että lattia-wc:iden ja seinä-wc:iden kansien välillä on eroavaisuuksia.

Tutustu WC-istuinkansioppaaseemme, jonka avulla sinun on helppo löytää oikea wc-istuinkansi. Katso linkki alla.

WC-kannen vaihtaminen

Kiinteän wc-kannen kiinnittäminen vaatii kannen ruuvaamisen paikalleen. WC-kansi, jossa on kiinteät kiinnikkeet ovat usein vakaampia wc-istuimien päällä. Mikäli valitset Quick Release -wc-kannen, älä ruuvaa kantta wc-istuimeen. Aseta wc-kansi kahteen kiinnitysreikään wc-kulhon takaosaan. Quick Release wc-kannen asennusvideo löytyy yläpuolelta olevasta osiosta.

Kuvastostamme löydät asennusohjeet ja mitat kaikkiin IDO -wc-kansiin.