Inspiraationa kylpyhuoneen seinämateriaalit

Inspiraationa kylpyhuoneen seinäpanelointi

Kylpyhuoneen seinät – mitä vaihtoehtoja on saatavilla?

Kylpyhuoneen seiniä suunniteltaessa, valittavana on monia erilaisia vaihtoehtoja – puupaneeleista laattoihin ja kosteudenkestävistä seinälevyistä maaleihin.

Tutki miten eri materiaalit, kuten laatat ja puu, tuovat vaihtelua kylpyhuoneen ulkoasuun ja miten eri materiaalit voivat vaikuttaa tilan toiminnallisuuteen.

Inspiraatio: 4 yleisintä materiaalia kylpyhuoneen seinälle

Kylpyhuone on tila, jossa kalusteet ja muut materiaalit joutuvat toistuvasti kosketuksiin kosteuden, höyryn ja veden kanssa. Tämän vuoksi kylpyhuoneen pintamateriaaleilta vaaditaan kosteuden kestävyyttä, jottei vesi pääse pilaamaan rakenteita ja kalusteita.

Helpoin tapa välttyä kalusteiden kosteusvaurioilta kylpyhuoneessa on asentaa kalusteet riittävän kauas vesipisteistä, kuten suihkusta ja kylpyammeesta. Myös pesualtaan alakaapin kosteudenkestävyys on hyvä varmistaa, ja kalusteisiin roiskuneet vesipisarat tulisi aina kuivata käytön jälkeen.

Kun puhutaan kylpyhuoneen seinistä, kosteudenkestävyyden tulee olla ensiluokkaista ja rakennusmääräysten mukaisia. Kylpyhuoneen seinät joutuvat toistuvasti kosketuksiin veden kanssa, varsinkin suihkun ympärillä.

Siksi oikein suojatut ja vesitiiviit kylpyhuoneen seinät ovat avaintekijöitä terveellisen ja toimivan kylpyhuoneympäristön luomiseksi. Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää yleisimmistä seinäpaneeliratkaisuista kylpyhuoneessa.


Maalaamalla kylpyhuoneen seinät piristävillä väreillä, saat upean ilmeen kylpyhuoneeseesi.

1. Maali

Uusi maalipinta on helppo ja nopea toteuttaa, tuoden uuden raikkaan ilmeen kylpyhuoneeseen. Värienkirjo on laaja, josta varmasti löytää omansa.

Jos olet seurannut viimeisimpiä kylpyhuoneen väritrendejä, tai haluat luoda rauhoittavan pastellinsävyisen koti-spa tunnelman, tai ehkä etsit upeaa tehosteväriä, joka kuvastaa persoonallisuuttasi, muista kuitenkin suunnittelussa huomioida kylpyhuoneen kosteimmat nurkkaukset ja niihin parhaiten sopivat materiaalit.

Pitääksesi kosteuden ja roiskuvat vesipisarat loitolla, vedeneristyksellä ja vesieristeseinällä suojaat kylpyhuoneen seiniä kosteusvaurioilta ja estät veden ja höyryn pääsyn seinä mahdollisiin halkeamiin ja reikiin.
Seinälaatoituksella saa piristettyä kylpyhuoneen ilmettä.

2. Laatoitetut seinät

Laatoitetut seinät ovat loistava valinta kaikkiin kylpyhuoneen seinäpintoihin, ja myös yleisin valinta monissa kylpyhuoneissa. Laatoilla voi luoda erilaisia tunnelmia - aina puhtaan valkoisista peruslaatoista, leikkisään seinäladontaan tai värikkään kuviollisiin seiniin.

Olet sitten remontoimassa kylpyhuonetta maltillisella budjetilla tai haluat piristää huoneen yleisilmettä, uusi laatoitus kylpyhuoneen seinissä saa huoneen näyttämään uudelta ja raikkaalta. Laatoitetut seinät on myös helppo pitää puhtaana ja rikkinäiset tai tummuneet saumat on helppo korjata uudella saumausaineella.
Kylpyhuoneeseen voi lisätä märkälevyjä, jotka tuovat ylellisemmän ilmeen.

3. Märkätilalevyt

Akryylista valmistetut märkätilalevyt ovat vedenpitävä ratkaisu mm. suihku- ja kylpyammeen ympärillä ja muualla kylpyhuone- ja wc-tiloissa. Vedenpitäviä seinälevyjä on saatavilla monessa eri koossa, -värissä ja tyyleissä, ja ne ovat helppoja asentaa ilman ammattilaisen apua.
IDO kylpyhuone puuelementeillä

4. Puu

Puu oli jonkin aikaa “ei toivottujen” -listalla, kun puhuttiin kylpyhuoneen seinäpaneloinnista, sillä sen veden- ja kosteudenkestävyys ei ollut riittävää suihkutiloissa.

Tämä koskee kuitenkin vain tietyntyyppisiä puulajeja, kuten punapuita, mäntyä, tammea tai käsittelemättömiä puulajeja.

Sitä vastoin kovapuut, kuten pähkinä tai wenge, kestävät erittäin hyvin kosteutta ja luovat kylpyhuoneeseen korkealaatuisen luonnollisen ilmeen. Muista kuitenkin noudattaa muutamia tärkeitä ohjeita siitä, miten puu saadaan toimimaan kylpyhuoneessa.

Lisävinkkinä: Muista puun oikeanlainen öljy ja lakkakäsittely, jotta kosteus ei pääse käsiksi puuprofiilin sisälle.

Etsit sitten modernia, luonnollista tai ylellistä ilmettä, kylpyhuoneen seinäpinnoille on tarjolla monia eri materiaaleja - aina maalista laattoihin ja kosteudenkestävistä sisustuslevyistä puupanelointiin. Ennen ostopäätöstä varmista vielä, että valitsemasi seinäpinta soveltuu kylpyhuoneen kosteaan ilmaan ja vedeneristys on tehty oikeaoppisesti.

Löydä sopiva materiaali kylpyhuoneen seinäpintoihin.


Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

IDO-esitteet ja kuvastot

Lisää inspiraatioartikkeleita & suunnitteluvinkkejä