Sukella kylpyhuonesuunnittelun pariin

Sukella kylpyhuonesuunnittelun pariin

Kolme helppoa askelta unelmasi toteutukseen

Kylpyhuoneen remonttiin kuuluu monia eri osa-alueita. Jos et ole alan ammattilainen tai jo muutamaan kertaan vastaavan projektin läpikäynyt, kaikki suunnitteluun kuuluvat prosessit, vaihtoehdot ja päätökset voivat tuntua ylitsepääsemättömiltä. Oikealla suunnittelulla, kylpyhuoneprojektisi voi kuitenkin olla hauska, luovuutta herättävä ja palkitseva kokemus, jossa löydät juuri sinulle sopivan kylpyhuonesisustuksen ja -tyylin. Voit itse määritellä tarvitsemasi kalusteet ja muut kylpyhuonemateriaalit, joiden ansiosta uudesta kylpyhuoneestasi tulee ainutlaatuinen.

Katsotaan, miten pääset alkuun:

1. Päätä mikä on budjettisi

Oletpa sitten suunnittelemassa kylpyhuoneen remonttia tai luomassa kokonaan uutta kylpyhuonetta, suosittelemme päättämään jo aikaisessa vaiheessa, kuinka paljon olet valmis investoimaan rahallisesti uuteen kylpyhuoneeseesi – ainakin karkeasti arvioiden. Tämä päätös helpottaa sinua jatkossa, kun joudut priorisoimaan mitä todella tarvitset tai haluat kylpyhuoneeltasi. Budjetti auttaa sinua myös päätöksenteossa, kun valitset kylpyhuoneen tyyliä, kalusteita, kiinteitä pintoja ja eri toimintoja: tarvitsetko todella kylpyammetta vai pitäydytkö suihkussa, jos vain se mahtuu budjettiisi.

2. Suunnittele kylpyhuoneen pohja

Piirrä uusi kylpyhuoneen pohjapiirros paperille. Merkitse tilan ovet ja ikkunat, ennen kuin jatkat suurempiin kokonaisuuksiin, kuten kylpyammeeseen ja pesualtaisiin. Pyri asettelemaan ne tilan eri kulmiin tai vastakkain, jotta näet miten se vaikuttaa itse suunnitelmaan.

Suihkun ja wc-istuimen paikan määrittelee yleensä olemassa olevat putkistot ja läpiviennit. (Jos sinulla ei ole tarvetta putkien siirtämiseen, säästät olennaisesti niihin tarvittavissa kuluissa.) Sinulle jää silti vapaus valita miten muut kylpyhuoneen elementit asettuvat tilassa.

3. Päätä kylpyhuoneesi tyyli

Aloita kylpyhuoneen suunnittelu keräämällä kylpyhuonekuvia eri sisustuslehdistä ja blogeista, jotka herättävät kiinnostuksesi. Tutki kuvia päätelläksesi mitä haluat kylpyhuoneeltasi. Vetävätkö sinua puoleesi seinien tietty sävy, tunnelmavalaistus vai trendikkäät materiaalit? Tutustu myös Pinterestin moodboardeihin tai IDOn Pinterest-kuviin saadaksesi inspiraatiota.

Luo Pinterestissä oma moodboardisi, johon voit poimia omat suosikkikuvasi yksiin samoihin kehyksiin. Pidätkö teollisesta tyylistä? Luo oma moodboard sille tyylille. Ajatteletko minimalistista pohjoismaista tyyliä? Luo moodboard sille tyylille. Jaa omat ideasi perheesi kanssa, saadaksesi myös heidän ideansa mukaan. Niin kauan kuin olet totuudenmukaisen itsellesi ja sisäiselle taiteilijallesi, löydät kyllä oman tyylisi.


Suunnittele uusi kylpyhuoneesi

Olet nyt tehnyt päätöksen rakentaa uuden kylpyhuoneen tai remontoida vanhan kylpyhuoneesi, ja siksi sinun on hyvä pysyä järjestelmällisesti suunnitellussa päätöksessäsi: valitse ensin oikea paikka kylpyhuoneelle ja päätä mikä on budjettisi, sen jälkeen olet valmis keskittymään projektin yksityiskohtiin ja pitämään hauskaa valitsemalla suosikkikylpyhuonetyylisi, joilla sisustat tilan.

Haluatko keskustella uudesta kylpyhuoneestasi ammattilaisen kanssa?

Löydä sopiva ammattilainen alueeltasi, johon voit luottaa.


Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

Lisää inspiraatioartikkeleita & suunnitteluvinkkejä