Kuinka paljon unelmien kylpyhuone maksaa?

Kuinka paljon unelmien kylpyhuone maksaa?

Entä pitäisikö sinun rakentaa se itse vai käyttää ammattilaista?

Jokainen, joka suunnittelee kylpyhuoneen kunnostusprojektia, pohtii samalla, kuinka voisi säästää projektikustannuksissa. Koska uusi kylpyhuone sisältää usein arvokkaita materiaaleja, putkien asennusta, sekä sähkö- ja laatoitustöitä, projektiin saa helposti uppoamaan paljon rahaa.

Asunnonomistajat, jotka harkitsevat uutta kylpyhuonetta, kohtaavat usein seuraavat kaksi peruskysymystä:

1) Kuinka paljon uusi kylpyhuone maksaa?
2) Pitäisikö työhön palkata ammattilaisia vai voisiko kylpyhuoneen rakentaa rohkeasti itse?

Jos haluat tietää, mitä kylpyhuoneen remontointi tai uuden rakentaminen maksaa ja kuinka voit säästää rahaa projektissasi, lue vinkkimme alta.

Miten uuden kylpyhuoneen hinta arvioidaan?

Uuden kylpyhuoneen hinta vaihtelee suuresti kylpyhuoneesi kunnostuksen laajuuden ja itse kylpyhuoneen koon mukaan. Se riippuu pitkälti siitä, oletko aloittamassa täydellistä kylpyhuoneremonttia, mukaan lukien uudet pohjapiirustukset, uudet lattiat ja uudet seinät, vai harkitsetteko vain joitain uusia kalusteita, uutta ilmettä ja -maalipintaa?

Kylpyhuoneen uusinnan kallein osa, on usein sen putkisto. Jos aiot purkaa koko kylpyhuonetilan tai siirtää kalusteiden paikkoja, putkistojen vaihtamiseen ja tarvikkeisiin voi kulua jopa 20 000-25 000€ euroa. Yksi tapa minimoida putkitöihin kuluvia kustannuksia on säilyttää putkistot mahdollisuuksien mukaan samassa paikassa tai rakentaa uusi kylpyhuone lähelle kodinhoitohuonetta, jossa putkiasennukset ovat jo valmiina.

Mikäli tarvitset vain yleisiä kylpyhuoneen remonttihintoja, kodinsisustuksen ammattilaisen mukaan eteisen wc-tilan urakka valmiiksi asennettuna kalusteilla maksaa n. 10 000-12 000€ välillä, pääkylpyhuone maksaa noin 17 000-20 000€ ja ylellinen Master-kylpyhuone maksaa mitä tahansa 20 000-45 000€ välillä.

Uuden kylpyhuoneen tarvikkeiden hinta-arvio

Tuotehinta keskimäärin

Lattia-wc-istuin 300€ - 700€
Suihkusetti 30€ - 1000€
Suihkuseinä 300€ - 600€
Kylpyamme 900€ - 1700€
Pesuallas 100€ - 500€
Hana 70€ - 300€
Allaskaappipaketti 300€ - 500€
Lattialaatat 15€ - 300€ m²

HUOM! Nämä hinta-arviot eivät sisällä työn ja asennuksen osuutta.

Pitäisikö remontti tehdä itse vai palkata ammattilainen tekemään työn?

Tämä kysymys riippuu tietysti suurelta osin remontin kustannuksista. Kuinka paljon ammattimaisesti rakennettu kylpyhuone maksaa, verrattuna itse uudistamaasi kylpyhuoneeseen? Sen lisäksi myös remonttiin vaadittava aika, on syytä miettiä tarkkaan. Kuinka paljon sinulla on aikaa käytettäväksi remontin tekemiseen? Ja voiko perheesi elää ilman kylpyhuonetta sillä aikaa, mikä sinulta kuluu sen rakentamiseen/ remontoimiseen? Jos kanssasi asuu teini-ikäinen lapsi tai helposti sotkua aikaan saava taapero, et ehkä voi odottaa kauan kylpyhuoneen valmistumista. Ellei tietysti kotonasi ole toista täysin toimivaa kylpyhuonetta.

Riippuen remontin laajuudesta ja paikallisista rakennusmääräyksistä, sinulta voidaan edellyttää ammattilaisen palkkaamista remontin tekijäksi, varsinkin jos remonttiin kuuluu putkituksia tai sähkötöitä. Tarkista aina paikalliset rakennusmääräykset ja ole yhteydessä kuntasi rakennusviranomaisiin varmistaaksesi, että toimit määräysten mukaan.

Remontoitko kenties itse?

Tuntematta kylpyhuoneprojektisi laajuutta, yksinkertainen nyrkkisääntö on, että itse tehty projekti on noin puolet ammattilaisen kustannuksista. Hankkimalla materiaalit ja tekemällä osan työstä itse, säästät työvoimakustannuksissa. Kun olet laatinut uuden kylpyhuoneesi suunnitelmat, tee kustannusarvio kylpyhuoneen materiaalien, kalusteiden, lisävarusteiden ja muiden tarvittavien osien kustannuksista. Kaksinkertaista laskemasi kustannus saadaksesi käsityksen siitä, mitä ammattilaisella teetetty remontti tulee maksamaan.

On kuitenkin hyvä muistaa, että itse suunniteltu ja toteutettu kylpyhuoneprojekti voi olla haastava toteuttaa ja maksaa sinulle mielenrauhan. Ottaen huomioon putkityöt, laatoitustyöt ja mahdollisesti eteen tulevia hankalia asennuksia, kylpyhuone on kodin vaikein tila kunnostettaa itse.

Milloin valita ammattilainen?

Kylpyhuoneremontit ovat tunnettuja siitä, että myös odottamattomia ongelmia saattaa ilmaantua – jos esimerkiksi suihkun kunto vaatiikin uusimista, rakenteista löytyy kosteutta tai putkistot ovatkin luultua huonommassa kunnossa, näillä on vaikutusta koko rakennusprojektiin. Tämänkaltaiset ikävät yllätykset voivat pysäyttää projektisi, nostaa sen kustannuksia, ja ellet ole erittäin osaava tekijä, voivat helposti kohottaa kokemaasi stressiä.

Muista siis huomioida myös oma mielenrauhasi remonttikustannusten laskennassa. Osaavan ammattilaisen palkkaaminen on monesti kustannuksen arvoinen, jotta voit seurata projektin kulkua ilman stressiä ja olla luottavainen lopputulokseen koko prosessin ajan. Kylpyhuoneprojektia suunnitellessasi, sinun on joka tapauksessa hyvä keskustella projektistasi ammattilaisen kanssa, jotta voit varmistua siitä, että teet oikean valinnan.

Kun aloitat kylpyhuoneremontin suunnittelun, remonttikustannusten suuruus on luonnollisesti päällimmäisenä mielessä. On kuitenkin hyvä muistaa, että itse remonttiprosessi voi olla aivan yhtä tärkeä. Haluat varmasti, että kylpyhuoneremontti on positiivinen kokemus sekä sinulle että koko perheellesi. Joten muistathan huomioida kylpyhuoneesi peruskorjauslaskelmiin myös pehmeitä tekijöitä, kuten aikaa, kärsivällisyyttä ja mielenrauhaa, koska joitain asioita ei voi mitata rahassa.

Onnea projektiin!


Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

Lisää inspiraatioartikkeleita & suunnitteluvinkkejä