Kuinka tasapainottaa hygienia ja muotoilu

WC:n sisustus: Kuinka tasapainottaa hygienia ja muotoilu

WC-istuimen suunnittelu: löydä oikea design ja muoto

Kylpyhuoneen uudistaminen voi olla hauska ja luova kokemus. Suunnitellessasi uutta ja raikkaampaa ilmettä kylpyhuoneeseen, voit samalla miettiä, mikäli wc-istuin kaipaisi päivitystä. Etsitkö entistä laadukkaampaa mallia, jossa muotoilu, hygieenisyys ja lisätoiminnot tekevät wc:n käytöstä ja sen puhdistuksesta vieläkin miellyttävämpää.

Kun tutustut markkinoiden wc-valikoimaan tulet varmasti yllättymään siitä, kuinka paljon erilaisia vaihtoehtoja on saatavilla. Erilaiset mallit, muodot ja toiminnot, kuten vettä säästävät tekniikat tai Rimfree®-huuhtelu.

Tarkastellaan hieman lähempää mitä eri trendit tarkoittavat ja kuinka voit löytää juuri sinun kylpyhuoneeseesi sopivan wc-istuimen.

Seinä-wc vai lattia-wc

Kun etsit sopivaa wc-ratkaisua kylpyhuoneeseesi, pohdittavanasi on kaksi erilaista wc:n asennustapaa.

Seinä-wc-istuin

Yhä useammassa modernissa kylpyhuoneessa voi nähdä seinä-wc-ratkaisun.

Elegantissa seinä-wc-ratkaisussa putkien läpiviennit ja vesisäiliö ovat piilossa seinän takana, jättäen lattiatilan kokonaan vapaaksi. Tämä ratkaisu tekee wc:n siivouksesta helppoa ja sisustuksesta ilmavan ja tyylikkään.

Seinä-wc voidaan asentaa haluttuun korkeuteen, jolloin voit säätää asennuksen korkeutta kylpyhuoneesi rakenteiden ja käyttäjien tarpeen mukaan. Seinä-wc-istuimen putkien läpiviennit eroavat lattia-wc:n asennuksesta, koska säiliö ja putket kulkevat seinän takana piilossa. Seinäasennukseen tarvitset seinä-wc-asennuselementin, joka sisältää vesisäiliön ja muut asennukseen tarvittavat osat. Seinä-wc:n asennuselementti voidaan koteloida osaksi yhtenäistä seinäpintaa, jolloin wc-kulho ja huuhtelupainike näkyvät seinässä, tai wc-istuin voidaan liittää tyylikkääseen Monolith-elementtiin seinän edessä.

Lattia wc-istuin

Klassinen ja ajaton lattia-wc on helpompi asentaa kuin seinä-wc, ja osa malleista tarjoaa monia samoja toimintoja kuin seinä-wc:t.

Myös lattia-wc:itä on saatavilla eri korkuisina. Korkeampia malleja (4 cm korkeampi, kuin perusmallit) suositaan erityisesti niille henkilöille, joille liikkuminen on syystä tai toisesta haastavaa.

Lattia-wc-istuimia on saatavilla useita eri malleja, niin tyylikkäällä muotoilulla ilman kiinnitysreikiä, kuin malleilla, joihin voi liittää poistoputken lavuaarista tai pesukoneesta.

Rimfree®, helppo puhdistaa ja vettä säästävä tekniikka

Hygienia

Jos haluat kylpyhuoneeseesi hygieniaa edistäviä toimintoja, sensori wc:n huuhtelu onnistuu pyyhkäisemällä hitaasti kädellä sensor-painikkeen yli.

Sensor-huuhtelupainiketta on saatavilla kahtena eri versiona, patteri- ja verkkovirtamallina. Muista siis tarkistaa kylpyhuoneesi sähkövaraus verkkovirta malliin tai valitse patteritoiminen malli, johon et tarvitse erillistä sähkövarausta. Sensor-huuhtelupainike voidaan myös jälkiasentaa kaikkiin IDO Glow -wc-istuimiin.

Puhdistettavuus

Kun valitset wc-istuinta, muista kiinnittää huomiota wc-istuimen lasitukseen ja wc-kulhon muotoiluun. Valitsemalla oikein, säästät selvää aikaa wc-istuimen puhdistuksessa.

Helposti puhdistettava lasitus wc-kulhossa auttaa sinua pääsemään likatahroista kevyemmällä puhdistuksella, ja huuhtelukaulukseton Rimfree® -muotoilu estää bakteereja pesiytymästä hankalasti saavutettavissa oleviin kulmiin.

Tämän vuoksi wc:n hygieniaan kannattaa kiinnittää huomiota. Tutustu wc-malleihin, joissa on huuhtelukaulukseton Rimfree® -muotoilu vakiona. Lue lisää IDO Glow Rimfree® -wc-istuimista.

Veden tehokkuus

Uusimmilla vettä säästävillä wc-istuimilla, voit merkittävästi vähentää vedenkulutustasi.

Jos tavoitteenasi on vähentää veden kulutusta, tarkista että uusi wc-istuimesi on varustettu vettä säästävällä tekniikalla, jossa huuhteluun tarvitaan vain 2-4 litraa. Ero vanhempiin wc-malleihin on merkittävä, jotka kuluttavat 6 litraa ja enemmänkin yhdellä huuhtelukerralla.

Huomioithan, että alhaisin vedenkulutuksen huuhtelutekniikka (2-4 litraa) on saatavilla ainoastaan lattia-wc-malleissa.

WC:n sisustus, aina viimeiseen yksityiskohtaan

Ei ole väliä minkä wc-mallin valitset, kunhan kiinnität huomiota muutamaan tärkeään yksityiskohtaan. Jokaiselle wc-istuimelle on olemassa siihen täydellisesti muotoiltu wc-istuinkansi.

Kun valitset wc-istuimeen juuri siihen malliin tarkoitetun wc-istuinkannen, wc-istuin on paitsi toimivampi käytössä myös entistä helpompi siivota. WC-istuinkansia on saatavilla eri väreissä ja tyyleissä, niin pehmeinä kuin kovakantisina vaihtoehtoina.

Löytääksesi parhaan vaihtoehdon, tutki myös istuinkansien toiminnallisia etuja, kuten Soft-close and Quick release -toimintoja. Lue lisää niiden määritelmistä ja eduista seuraavaksi:

Soft close & Quick release

Soft close -toiminto on valmiiksi integroituna uusimpiin kansimalleihin, mikä tarkoittaa, että kansi voidaan avata ja sulkea kevyesti. Tämän vuoksi riskiä wc:n rikkoutumisesta ei ole, vaikka kansi lipsuisikin kädestä sitä laskiessa tai nostaessa.

WC-istuinkannet, joissa on integroituna Quick release -toiminto, tekevät wc-istuimen puhdistuksesta erityisen helppoa, sillä koko wc-istuinkansi on helppo irrottaa wc-istuimesta siivouksen ajaksi ja asettaa taas paikalleen.


Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

Vinkkejä kylpyhuoneen hygieniaan