Koe puun kauneus kylpyhuoneessasi

Koe puun kauneus kylpyhuoneessasi

Miten saat puun toimimaan kylpyhuoneessa

Olipa kyse sitten tammipuisesta ruokapöydästä, rimoitetuista väliseinistä tai keittiön mahonkisesta tarjottimesta, puu tekee uutta tulemistaan kotiemme sisustukseen, eikä kylpyhuone ole poikkeus.

Mutta miten saamme puun toimimaan kylpyhuoneidemme kosteassa ympäristössä? Huomioi nämä seikat, kun suunnittelet puulattioita, puuhyllyjä ja puukalusteita.

Puukalusteet ja kylpyhuoneen inspiraatio

Viime vuosina puukalusteet ovat saavuttaneet valtavan suosion pohjoismaisessa muotoilussa - hyvästä syystä. On toiveissasi sitten hienovarainen ja minimalistinen kylpyhuoneen sisustus tai vankka maalaistyylinen sisustus, materiaaleja ja muotoilua on tarjolla lähes rajattomasti.

Samalla puun yhdistäminen kylpyhuoneiden kosteaan ympäristöön saattaa kuulostaa täydelliseltä reseptiltä katastrofille. Loppujen lopuksi kylpyhuoneet ovat vaihtelevien lämpötilojen ja vesiroiskeiden lähde.

Löydät täältä inspiraatiota kylpyhuoneen sisustamiseen puumateriaalein, vinkkejä kuinka saada puu toimimaan kylpyhuoneessasi, sekä muistilistan milloin puun käyttöä tulisi välttää.

Puulattiat: Kuinka tasapainottaa muotoilu ja toimivuus

Oikean lattiamateriaalin valinta on avain terveyttä edistävän ja toimivan kylpyhuoneympäristön ylläpitoon.

Vältä pääsääntöisesti pehmeitä puulaatuja, kuten mäntyä ja kuusta, sekä bambua tai korkkia, sillä ne imevät paremmin kosteutta ja on suuri riski, etteivät ne kestä täysin märässä ympäristössä. Lehtipuut, kuten tiikki, tammi tai kirsikka, selviävät paremmin kylpyhuoneen kosteissa olosuhteissa.

Huomaa kuitenkin, että nekin vaativat myös huolellista huoltoa säilyäkseen kauniina ja hyväkuntoisena. Hyvin tehty viimeistely suojaa pintoja jossain määrin, mutta suihkusta ja kylpyammeista vuotaneet vedet voivat helposti vaikuttaa puun suojakerrokseen, ellei niitä pyyhitä heti kastumisen jälkeen.

Harkitse kestävimpiä vaihtoehtoja, kuten luonnon inspiroimia laattoja, kivipohjaista materiaalia tai sementtiä luodaksesi luonnollisen ilmeen kylpyhuoneeseen ja minimoidaksesi kosteuden ja veden pääsyn kylpyhuoneesi lattiaan.

Jos et siltikään halua tehdä kompromissia lämpimän puun ehdoilla, harkitse puujäljitelmiä, kuten puun näköisiä laattoja. Ne voivat lisätä kylpyhuoneeseesi luonnollista ilmettä samalla, kun ne kestävät täysin kosteutta ja vaativat vähemmän huoltoa.

Puukalusteet: Miten valita oikea puulaji ja puunsuoja

Olipa kyseessä sitten valkaistu mänty, luonnonpuu tai bambupohjaiset tuotteet, luonnollista ja puun lämmintä tunnelmaa kodissa on vaikea vastustaa. Aivan kuten puulattioilla, kylpyhuoneiden puukalusteiden ja sisustuselementtien luonnollinen väripaletti on laaja - ja kuitenkin yhtä herkkä vedelle ja kostealle ympäristölle.

Oikean puulajin ja puunsuojan valitseminen on avain kestävään kylpyhuoneen sisustukseen, kun asennat puuhyllyjä tai puisia peilikehyksiä lämpimän ja luonnollisen ilmeen saavuttamiseksi kylpyhuoneeseen.

Sen vuoksi puisia kylpyhuonekalusteita valitessasi, on hyvä muistaa ero kylpyhuonekalusteiden, jotka ovat suorassa kosketuksessa kosteuden kanssa (kuten allaskaappisi), ja muiden kalusteiden välillä, jotka ovat turvassa veden roiskeilta tai kosteudelta (kuten seinälle ripustetut hyllyt, peilinkehykset tai sisustuselementit).

Huomioi nämä seikat

Ei ole väliä minkälaisia puukalusteita haluat tuoda kylpyhuoneeseesi, huomioi nämä seikat, jotta kylpyhuoneen sisustus on kestävä ja pitkäikäinen, vuosiksi eteenpäin. Lue lisää alta.

Valitse oikea puulaji

Jotkut puulajit ovat herkempiä veden altistumiselle kuin toiset. Esimerkiksi tiikki on loistava vedenkestävä vaihtoehto.

Sen sijaan huokoiset lajit, kuten mänty, toimivat paremmin puisina peilikehyksinä tai hyllyinä turvallisen etäisyyden päässä märästä ympäristöstä.

Valitse oikea puunsuoja ja hoito

Jos puukalusteet on sijoitettu vedelle alttiiksi, tarkista, onko puu käsitelty pinnoitteella ja onko se huollettu asianmukaisesti, jotta se kestää vettä.

Pehmeän ja miellyttävän puupinnan säilyttämiseksi ja ylläpitämiseksi on olemassa useita tapoja suojata puupintoja vesivaurioilta. Esimerkiksi kiinanpuuöljy, jota aiemmin käytettiin laivan runkojen vedenpitävyyden ylläpitämiseen, voidaan käyttää puukalusteiden suojaamiseen, vedenpitävän pinnan saavuttamiseksi.

Tuo luonto sisälle

Valitsit sitten puulattiat, puukalusteet tai muita puuelementtejä sisustukseen, löydettyäsi sopivan puulajin ja sille sopivan käsittelyn, harkitse muiden luonnollisten elementtien, kuten kasvien lisäämistä kylpyhuoneesi sisustukseen.

Rauhallisen ja luonnonmukaisen ympäristön luomisen lisäksi, kasvit parantavat merkittävästi huoneilman laatua. Itse asiassa monet kasvit suorastaan rakastavat kosteutta ja imevät siten luonnollisesti kriittisen määrän kosteutta ilmasta.

Orkidean sijoittaminen bambupohjaiseen ruukkuun luo mukavan keidasmaisen tunnelman kylpyhuoneeseen ja siten edesauttaa ylimääräisen kosteuden imeytymistä huoneilmasta ruukkuun ja edelleen orkideaan, sen hygroskooppisuuden ansiosta.

Mitä sitten etsitkään, nyt on paras hetki tutkia eri kylpyhuonekalusteiden vaihtoehtoja ja löytää omaan tyyliisi parhaiten sopiva kylpyhuonekokonaisuus.


Tänä päivänä puulla on oleellinen merkitys viihtyisyyttä lisäävänä ja luonnollisena osana kylpyhuoneidemme sisustusta. Jotta kylpyhuoneesta tulisi pitkäikäinen, on tärkeää miettiä, miten sijoittaa puiset kylpyhuonekalusteet siten, että kukin materiaali sopii parhaiten valitsemaasi käyttötarkoitukseen. Lisäksi, sinun on hyvä tiedostaa, miten huoltaa ja käsitellä eri puupintoja pitkällä aikavälillä.


Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

Lisää inspiraatioartikkeleita & suunnitteluvinkkejä