Siistimpi kylpyhuone fiksuilla ratkaisuilla

Valitsemalla fiksuja ratkaisuja pidät kylpyhuoneesi siistinä

Tee siivouksesta helppoa näillä vinkeillä

Perinpohjainen kylpyhuoneen siivous voi olla hyvin aikaa vievää. Mikäli suunnittelet kokonaan uutta kylpyhuonetta tai haluat päivittää nykyistä kylpyhuonettasi, nyt on hyvä aika tehdä siivouksesta entistä tehokkaampaa ja helpompaa. Muutamalla fiksulla kylpyhuonesuunnittelun ja kylpyhuonekalusteiden valinnalla, voit säästää merkittävästi siivousaikaa ja siihen käytettyä energiaa.

1. Yksinkertaista suunnittelua

Kun suunnittelet kylpyhuoneesi pohjapiirustusta, pyri tekemään tilasta mahdollisimman avara ja selkeä, ja vältä suunnittelemasta tilaan nurkkauksia tai kulmia. Avara ratkaisu tekee kylpyhuoneen siivouksesta paljon helpompaa, sillä nurkkaukset ja kulmat ovat monesti vaikeasti tavoitettavissa ja puhdistettavissa (ja unohtuvat näin ollen helpommin.).

2. Välttämättömät kylpyhuonekalusteet

Valitse kylpyhuoneeseen sellaisia kalusteita, jotka auttavat pitämään kylpyhuoneen siistinä, mutta säilyttävät samalla tilan avarana ja tilaa säästävänä, kuten pesualtaan alakaapit ja seinälle kiinnitettävät kapeat hyllyt ja kaapistot. Mikäli suunnittelet neliön muotoista pesuallasta, katso että valitset sisäpinnoilta pyöristetyn mallin. Me suosittelemme pyöristettyjä muotoja, jotka johtavat veden ja lian suoraan viemäriin – lisäksi pesualtaiden likaa hylkivä lasitus tekee kylpyhuoneen siivouksesta entistä helpompaa.

Voit käyttää kylpyhuonekalusteiden puhdistukseen kodin yleisiä puhdistusaineita. Suosittelemme kuitenkin välttämään tuotteita, joissa on hankaavia ainesosia, jotka voivat vahingoittaa kalusteiden pintaa ja maalikerrosta.

3. Seinään asennetut kalusteet

Sen sijaan, että valitsisit kylpyhuonekalusteet ja wc-istuimen, jotka seisovat lattialla, miksi et valitsisi seinäasennukseen sopivia ratkaisuja? Tällöin lattiatila jää vapaaksi, mikä helpottaa kylpyhuoneen siivousta. Suosittelemme vähintään 10 cm rakoa lattian ja kalusteen väliin, jotta lattia on helppo imuroida ja pestä kalusteiden alta. Seinäasennetut kylpyhuoneen kaapit ovat hyvä vaihtoehto, kun kaipaat lisää säilytystilaa.

4. Valitse suuremmat laattakoot

Kun suunnittelet kylpyhuoneen lattia- ja seinäpintoja, valitse suurempia laattamalleja, joissa on vähemmän tarvetta saumauslaastille – sillä laattojen saumat ovat yksi kylpyhuoneen vaikeimmin puhdistettavista pinnoista. Mitä saumauslaasti oikein on? Se on sekoitus vettä, sementtiä ja hiekkaa, jolla saumataan laattojen välejä. Mitä suurempi laatta, sitä vähemmän saumoja ja saumauslaastia tarvitaan niiden kiinnittämiseen. Tämä on hyvä ottaa huomioon valintoja tehdessä, koska se tekee kylpyhuoneen laattojen puhdistuksesta paljon helpompaa.

5. Hyvä ilmanvaihto

Me tiedämme kuinka työlästä on käyttää aikaa kylpyhuoneen seinien siivoukseen, varsinkin jos siellä esiintyy muistia pisteitä, joita on vaikea saada puhdistettua. Mustat pisteet kylpyhuoneen seinissä ja nurkissa voivat olla hometta ja tiedämme kuinka epäterveellistä se on meidän kaikkien terveydelle. Kylpyhuoneen riittävän tehokkaalla ilmanvaihdolla voidaan estää kosteuden kertymistä tilaan. Mikäli tilassa ei ole koneellista ilmanvaihtojärjestelmää, avaa ikkuna niin usein kuin on mahdollista - erityisesti suihkun jälkeen, jotta kosteus poistuu tilasta.


Elämässä on paljon muutakin mielenkiintoista, kuin aikaa vievää kylpyhuoneen siivousta – mutta mikään ei voita kiiltävää ja läpeensä puhdasta kylpyhuonekokemusta. Jos suunnittelet täysin uutta kylpyhuonetta tai haluat päivittää pesutilaa helposti puhdistettavilla ratkaisuilla, sinulla on paljon vaihtoehtoja, joista valita.

Iloisia ja helppoja kylpyhuoneen siivoushetkiä!

Oletko valmis suunnittelemaan uutta kylpyhuonettasi?


Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

Vinkkejä kylpyhuoneen hygieniaan