Kosketusvapaa huuhtelu

Fiksut kylpyhuoneratkaisut ovat täällä

Kosketusvapaata kylpyhuoneinspiraatiota kotiisi

Koronavirus-pandemia on saanut meidät kaikki pohtimaan käsihygienian tärkeyttä ja sitä, kuinka monien pintojen kanssa olemme kosketuksissa päivän aikana. Julkisten tilojen kuten lentokenttien, hotellien ja ravintoloiden asiakas wc:t ovat usein suunniteltu kosketusvapaiksi. Tämä siksi, että hanojen, wc-istuimien huuhtelupainikkeiden, saippua-annostelijoiden ja ovenkahvojen kosketusvapaa käyttö voi vähentää bakteerien ja virusten leviämistä merkittävästi. Kosketusvapaat ratkaisut tuovat wc-tiloille ja kylpyhuoneille samalla raikkaamman ja puhtaamman ilmeen.

Tämä ei päde vain julkisiin tiloihin – sama koskee myös yksityisiä kylpyhuoneita ja koteja. Kun suunnitellaan uutta tai kylpyhuoneen päivitystä entistä hygieenisemmäksi, valitsevat yhä useammat asunnon omistajat kotiinsa kosketusvapaita tuotteita. Jos siis etsit inspiraatiota kylpyhuoneeseesi, tutustu näihin ajankohtaisiin kosketusvapaisiin ratkaisuihin:

Kosketusvapaa huuhtelupainike

Sensoriohjatut huuhtelupainikkeet mahdollistavat kotisi wc:n huuhtelun pelkällä käden heilautuksella, ilman että kenenkään tarvitsee koskea kodin mahdollisesti eniten bakteereja sisältävään pintaan.

Automaattiset huuhtelutoiminnot eivät pelkästään estä bakteerien leviämistä, vaan ne voidaan myös ohjelmoida käyttämään vain tietty määrä vettä huuhteluun, mikä vähentää veden kulutusta.

Tutustu Kosketusvapaisiin huuhtelupainikkeisiin, jotka ovat sekä hygieenisiä että helposti puhdistettavia.

Kosketusvapaat hanat

Yhdysvaltalaisen lääketieteellisen keskuksen Mayo Clinicin mukaan "Nuha- ja flunssaviruksen sisältämät pisarat voivat tartuttaa jopa useiden tuntien ajan, riippuen siitä, mihin ne sattuvat putoamaan. Virukset säilyvät aktiivisina ruostumattomilla teräspinnoilla, muovilla ja vastaavilla kovilla alustoilla, sekä kankailla ja muilla pehmeillä pinnoilla."

Liiketunnistimella toimivien kosketusvapaiden kylpyhuoneen ja keittiön hanojen avulla vähennät hanojen koskettamista ja siten mahdollisten bakteerien leviämistä perheen kesken. Kosketusvapaat hanat säästävät myös vettä rajoittamalla veden valumisaikaa ja varmistamalla automaattisen virrankatkaisun. Markkinoilla on saatavilla laaja valikoima perinteisiä ja seinälle asennettavia tyylikkäitä infrapunasensorilla toimivia hanoja.


Kosketusvapaat valokatkaisimet

Valonkatkaisimet ovat myös yksi kotien ehkä eniten käytetyistä kosketuspisteistä. Liiketunnistimella toimivien valojen suosio oli kasvussa jo ennen pandemiaa, mutta niiden myynti on sittemmin lähtenyt räjähtävään nousuun. Ja miksipä ei - ovathan ne suhteellisen halpoja, helppoja asentaa ja tarjoavat yhden tavan lisää suojautua bakteereilta ja viruksilta. Myös valaistun peilin tai peilikaapin voit valita kosketusvapaalla sensorikatkaisimella.

Kosketusvapaat saippua-annostelijat ja roska-astiat

Saippua-annostelijat keräävät bakteereita yhtä todennäköisesti kuin valonkatkaisijat. Elektronisia saippua-automaatteja olemme tottuneet näkemään julkisissa wc-tiloissa, mutta kotiin on yhtä lailla tarjolla lukuisia houkuttelevia ja edullisia kosketusvapaita annostelijoita. Sensoritoimisella jäteastialla tai perinteisellä poljinroskakorilla voit välttää puhtaiden käsien likaantumisen, kun astian kanteen ei tarvitse koskea.

Kosketusvapaita ratkaisuja kannattaa harkita huolimatta siitä, remontoitko koko kylpyhuoneesi vai haluatko vain luoda puhtaamman ja terveyttä edistävän uuden kylpyhuoneen perheellesi.

Näillä lukuisilla älykkäillä ratkaisuilla, kylpyhuoneprojektisi ei voi kuin onnistua!


Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

Vinkkejä kylpyhuoneen hygieniaan