Kylpyhuone pohjoismaisella tyylillä

Kylpyhuoneinpiraatio – remontti vai raikastus?

Miten saada uusi tuntuma ja ilme kylpyhuoneelle?

Kaikista asuintiloistamme juuri kylpyhuoneet ovat niitä tiloja, joita haluamme ehkä eniten uudistaa ja remontoida. Ne ovat myös kalleimpia huoneita kunnostaa.

Kylpyhuoneremontti voi tuntua ylivoimaiselta urakalta, ja remonttikustannukset voivat merkittävästi vaihdella remonttisuunnitelman laajuudesta ja varustelusta riippuen.

Mutta onko kokonaisvaltainen kylpyhuoneremontti ainoa vaihtoehto uuden ilmeen saavuttamiseksi? Ehkä ei.

Viisi helppoa vinkkiä, joilla voit päivittää kylpyhuoneesi

Jos etsit helppoa ja edullista tapaa päivittää kylpyhuonettasi, etkä halua liikaa tinkiä kylpyhuoneesi ulkonäöstä - poimi nämä viisi sisustusvinkkiä, joilla uudistat kylpyhuoneen edulliseti ja teet siitä raikkaan ja tyylikkään hetkessä.

Panosta uusiin sisustus elementteihin ja kalusteisiin

Helpoin ja kustannustehokkain tapa parantaa kylpyhuoneesi ulkonäköä, on tehdä pieniä edullisia päivityksiä ja hankintoja kylpyhuoneen sisustukseen. Katso nämä viisi vinkkiä, joilla kohennat kylpyhuoneesi ilmettä hetkessä:

1. Vaihda suihkuverho tai uusi kylpyhuoneen suihkuseinä tai -ovi

Me kaikki tiedämme, että suihkuverhot ovat taloudellisin vaihtoehto suihkunurkan luomiseksi. Se ei kuitenkaan ole varmin valinta kylpyhuoneen suojaamiseksi vesivaurioilta. Suihkuverhot saattavat myös homehtua ajan myötä. Suihkuverhon tai suihkuseinän vaihtaminen on yksinkertainen tapa tuoda uusi raikkaampi ilme kylpyhuoneeseen, jopa alle 5 minuutissa.

Varmista, että vaihdat suihkuverhosi säännöllisesti, tai päivitä suihkusi uudella tyylikkäällä suihkuseinällä. Eri mallisina ja kokoisina suihkuseinät ja -ovet tuovat nopeasti raikkaan ja selkeän ilmeen kylpyhuoneeseesi.

Suihkuverho vai suihkuseinä?

2. Päivitä valaistus

Oikean valon valinta voi helposti muuttaa kylpyhuoneesi tunnelmaa. Ei ole mikään yllätys, että kylpyhuonevalaistuksen vaihtaminen on yksi yleisimmistä toimenpiteistä kodin remontoijien keskuudessa.

Jos haluat luoda tunnelmavalaistuksen, harkitse himmennettäviä valoja tai kalusteisiin integroituja valoja, kuten taustavalaistuja kylpyhuonepeilejä.

Kylpyhuoneen peilien valot tuovat tunnelmaa kylpyhuoneeseen

3. Suunnittele ja järjestele uudelleen

Harva meistä voi sanoa, että kylpyhuoneessamme olisi liikaa tilaa ja säilytysratkaisuja. Avohyllyjen ja lattiakorien sijaan valitse tilava allaskaappi ja puolikorkea tai korkea seinäkaappi, jossa henkilökohtaiset tarvikkeet ovat siististi katseilta piilossa. Kalusteiden vaihdolla päivität kylpyhuoneesi tyylin ja toiminnallisuuden nopeasti.

Kylpyhuoneen kaapit tuovat enemmän säilytystilaa kylpyhuonetuotteille, luovat puhtaan ja organisoidun ilmeen ja säästävät arvokasta lisätilaa pienemmissä kylpyhuoneissa.

Laatikonjakajat ovat kätevä tapa organisoida laatikon sisältöä

4. Päivitä pesuallas

Jos haluat edetä hieman pidemmälle, uusi pesuallas voi nopeasti muuttaa kylpyhuoneesi ulkonäköä. Muodon suhteen valinnanvaraa löytyy runsaasti.

Kun kylpyhuonemuotoilu etenee kohti orgaanisia ja luonnollisia muotoja, pyöreiden, soikeiden tai ellipsin muotoisten pesualtaiden lempeät kaaret voivat tuoda täysin uuden, raikkaan tunnelman kylpyhuoneesi kokoonpanoon. Voit tutustua käytettävissä oleviin erilaisiin geometrisiin malleihin alla olevan linkin kautta.

IDO Pesuallas

5. Päivitä wc-istuin

Vanhemmat wc-istuimet voivat kuluttaa jopa 13 litraa vettä huuhtelua kohti. Tämä lisää huomattavasti päivittäistä veden kulutusta.

Harkitse sijoittamista uuteen, tehokkaampaan ja ympäristöystävällisempään wc-istuimeen. Sen lisäksi, että se luo uuden kylpyhuonekokemuksen, se myös vähentää veden kokonaiskulutusta ja kustannuksia pitkällä aikavälillä. Tutustu vettä säästävään wc-istuinvalikoimaamme.

IDO Glow 68 -seinä-wc-istuin

Entä silloin, jos remontti on ainoa vaihtoehto?

Kylpyhuoneessasi on saattaa olla vuotavia kalusteita, rikkinäisiä laattoja tai kosteutta rakenteissa. Tai saatat etsiä kokonaan uutta pohjaratkaisua, tilan laajentamista tai pienentämistä, tai vain unelmoida uusista laatoista. Tällöin kylpyhuoneen suurempi remontointi voi olla ainoa vaihtoehto.

Kokonaisvaltaisen kylpyhuoneremonttitarjouksen saaminen saattaa olla haastavaa. Sellaisen tarjouksen saaminen, joka kattaisi kaiken tarvittavan ja osaisi samalla varautua myös mahdollisiin yllättäviin toimenpiteisiin. Remontin aikana saattaa selvitä, että lattia joudutaan purkamaan kokonaan, laattoja on irronnut seinästä tai että wc-istuin on jo aikansa elänyt.

Pienen kylpyhuoneen kunnostamisesta, aina suurempiin projekteihin, ammattimaisen putkimiehen kustannukset, tehtävän työn määrä ja käytetyt materiaalit voivat muokata lopullista kylpyhuoneremontin hintaa.

Harkittavaa on paljon, mukaan lukien remontointihinta, kylpyhuoneen mitat ja se, että teetkö työn itse vai käytätkö osittain tai kokonaan ammattilaisen apua. Jos päätät teettää työn ammattilaisella, varmista, että saat selkeän yleiskuvan kylpyhuoneesi remonttihinnasta.

Kylpyhuoneesi päivittämisen ei tarvitse olla kallista tai aikaa vievää. Sinun ei tarvitse aina suunnitella suuria, kun haluat päivittää kylpyhuoneesi yleisilmettä. Aina voi seurata kylpyhuoneen trendejä ja saada inspiraatiota kylpyhuoneen uudistukseen pienin lisäyksin, tuote vaihdoilla ja muilla muutoksilla, jotka antavat kylpyhuoneellesi ainutlaatuisen tunnelman.

Hanki inspiraatiota kylpyhuoneesi yleisilmeen virkistämiseen.

IDO pesuallas

Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

IDO-esitteet ja kuvastot

Lisää inspiraatioartikkeleita & suunnitteluvinkkejä