Minkä pesualtaan valitset kylpyhuoneeseesi?

Pesualtaat: Mikä tyyli sopii sinulle?

Vapaasti seisovat pesualtaat ja pesualtaat allaskaapilla

Pesualtaan valinnalla on suuri merkitys kylpyhuoneesi esteettiseen ilmeeseen. Pesualtaiden muotokieli voi olla klassinen, toimiva tai minimalistinen. Pesuallas voi myös toimia kylpyhuoneen sisustuksen katseenvangitsijana omaleimaisella ilmeellään.

Keskittymättä pelkästään pesualtaiden muotoiluun, niitä löytyy lukuisina eri malleina, muotoina ja materiaaleina, joista valita. Näillä vinkeillä löydät sopivan pesualtaan kylpyhuoneeseesi.

1. Tarkista kylpyhuoneen mitat

Aloita pesualtaan valinta tutkimalla kylpyhuoneesi yleisiä mittasuhteita ja sen tilavuutta.

Kylpyhuoneen koko voi asettaa rajoituksia pesualtaan valinnalle. Pienissä kylpyhuoneissa ja wc-tiloissa pesualtaaksi voi valita ns.kulma-altaan, jonka voi asentaa huoneen nurkkaan, tai vaihtoehtoisesti sarjasta voi valita muun kompaktin seinäasenteisen pesuallasmallin, joka vie vain vähän tilaa pesuhuoneessa.

Suuremmat kylpyhuoneet taas mahdollistavat tilavammat ja monipuolisemmat mahdollisuudet pesualtaan valinnalle. Valittavana on allaskaappeihin kiinnitettäviä pesualtaita, tasoon asennettavia pesualtaita tai seinäkiinnitteisiä pesualtaita. Katso yleisimmät pesuallasmallit ja niiden edut täältä:

Tason päälle asennetut ja vapaasti seisovat pesualtaat

Vapaasti seisovat pesualtaat voidaan asentaa suoraan alakaapin päälle, jolloin pesualtaan alle saadaan paljon kaivattua säilytystilaa.

Vaikka altaita ja kalusteita on saatavilla monia eri kokoja, kalusteeseen asennetut altaat vievät enemmän tilaa kylpyhuoneessa kuin seinäasennetut altaat, ja voivat siten vaikuttaa kylpyhuoneen tilankäyttöön ja sen avaruuteen.

Kiinnitä siis huomiota kylpyhuoneen mittasuhteisiin ja pesualtaiden eri asennusvaihtoehtoihin, ja kuinka ne yhdessä vaikuttavat kylpyhuoneen visuaaliseen ilmeeseen.

Pesualtaat integroiduilla kaapilla

Jos haluat ylimääräistä säilytystilaa, harkitse alakaapin lisäämistä pesualtaan alle.

Useimmissa malleissa on integroidut pohjakaapit, jotka voidaan räätälöidä pesualtaan koon ja muodon mukaan.

Löytääksesi kylpyhuoneen yleiseen ulkoasuun sopivan tyylin, kiinnitä huomiota kylpyhuoneesi mittoihin ja allaskaapin väriin, kokoon ja kiinnityskorkeuteen, jotta ne sopivat visuaalisesti kylpyhuoneeseesi tyyliin.

Riittävän tilan jättäminen esimerkiksi allaskaapin ja lattian väliin auttaa luomaan avoimemman kylpyhuoneilmeen ja takaa samalla helpomman siivouksen.

2. Löydä sopiva design

Kun olet löytänyt pesualtaan, joka sopii kylpyhuoneesi pohjaratkaisuun, sinulle jää ainoastaan päätettäväksi millainen design, koko ja muoto pesualtaassa tulisi olla.

Pieneen kylpyhuoneeseen, voit valita sopivan mallin kattavasta pesualtaiden valikoimastamme, jotka on suunniteltu tilaa säästäviksi. Useimmat pesuallamallimme ovat saatavilla myös yhtenäisinä allaskaappipaketteina, joihin kuuluu pesuallas, alakaappi, kiinnikkeet ja kaikki muu settiin tarvittavat osat esikoottuna, valmiina asennettavaksi. Allaskaappipaketeissa kaluste ja pesuallas ovat samaa muotokieltä ja tarjoavat kätevää säilytystilaa kompaktissa muodossa.

Suurissa perheissä aamurutiinien suorittaminen voi aiheuttaa ruuhkaa kylpyhuoneessa, kun jokainen perheenjäsen vuorollaan tai samanaikaisesti kiiruhtaa peseytymään. Jos kylpyhuoneessa riittää tilaa, silloin kannattaa harkita kaksoisallasta tai pesuallasta kahdella hanalla. Näin ruuhka pesualtaan ääressä helpottuu aamu- ja iltarutiinien aikana.

3. Pohdi myös altaan lasitusta

Kun puhutaan kylpyhuoneen siivouksesta, moni toivoisi pääsevänsä pälkähästä mahdollisimman vähällä työllä, mutta haluaisi kuitenkin nauttia puhtaista pinnoista ja siististä kylpyhuoneesta, jossa voi rentoutua. Tämän takia myös pesualtaan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota pesualtaan kokoon, sen muotoiluun ja millaista pesuallasmallia ollaan valitsemassa. Pesualtaan lasitteella on merkittävä vaikutus altaan puhdistuksen helppouteen ja kuinka hyvin pelkkä vesi vie likaa mukanaan.

Suuri osa pesualtaista on valmistettu keramiikasta ja niiden pinta on käsitelty lasitteella. IDOn Smart -lasite on tavallista lasitetta tasaisempi täyttäen keraamisen pesualtaan mikroskooppisen pienet epätasaisuudet ja tehden kovan ja täysin sileän pinnan IDOn pesualtaille. Tällä tavoin lika ei pääse kiinnittymään keramiikkaan niin helposti ja puhdistus on helppoa ilman vahvoja pesuaineita.


Olet sitten etsimässä tilaa säästävää pientä pesuallasta tai perheystävällistä tupla-allasta alakaapilla, kannattaa kiinnittää huomiota mikä pesuallasmalli, koko ja lasitus sopisi parhaiten juuri sinulle ja perheellesi.

Listaa ne ominaisuudet ja toiminnot, joita kaipaat pesualtaaltasi ja löydä juuri sinulle sopivin vaihtoehto.


Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

Lisää inspiraatioartikkeleita & suunnitteluvinkkejä