Tutustu täydellisen kylpyhuoneen suunnitteluun huolellisesti

Kylpyhuoneen koko on olennainen suunnittelun kannalta

Tutustu täydellisen kylpyhuoneen suunnitteluun huolellisesti – se on loistava tilaisuus hyödyntää tilasi tyylikkääksi ja toimivaksi.

Tyypillinen kylpyhuone on pieni, ja toiveena on, että tilankäyttö voidaan maksimoida kaikkien haluttujen ominaisuuksien käyttämiseksi ja samalla kylpyhuoneesta halutaan tyylikäs ja mukava.

Kun olet aloittamassa kylpyhuoneen suunnittelun, voit saada pallon pyörimään analysoimalla, miten käytät nykyistä huonettasi ja panemalla merkille, mikä toimii ja mikä ei. Esimerkiksi perheen kylpyhuone vaatii yleensä kylpyammeen, kulutusta kestäviä ja roisketiiviitä pintoja, kun taas ehkä pääkylpyhuoneessa on varaa olla hieman ylellisempi.

Pienet kylpyhuoneet

On monia tapoja säästää tilaa ja luoda toimivuutta myös pienempiin kylpyhuoneisiin. Esimerkiksi pesuallas yhdistettynä pohjakaappiin – joko räätälöitynä tai esiasennettuna kalustepakettina on loistava tapa säästää tilaa. Tavallisen peilin sijaan peilikaappi on myös kätevä tapa luoda lisää säilytystilaa. Korkea kaappi on hyvä valinta pienempiin kylpyhuoneisiin – minkä menetät leveydessä, voitat korkeudessa.

Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan seinä-wc-istuinta lattiamallin sijaan. Seinään kiinnitettävässä mallissa säiliö ja huuhtelumekanismi on piilotettu seinän sisään erillisellä asennusmoduulilla. Tämän jälkeen wc:si on myös helpompi puhdistaa, koska lattia on tyhjä.

Keskikokoiset ja isot kylpyhuoneet

Suurempi kylpyhuone antaa sinulle enemmän vaihtoehtoja sisustamiselle. Kylpyhuoneen tulee aina täyttää sinun ja perheesi tarpeet. Onko perheessäsi lapsia? Pitäisikö suihkuja olla yksi vai kaksi? Miten olisi kylpyamme? Onko kylpyhuoneesi sinun yksityinen tilasi vai käykö sinulla kenties paljon vieraita?

Jos sinulla on paljon purkkeja ja purnukoita, kylpyhuonekaapistot ja peilikaappi ovat valintasi. Jos neliöitä on riittävästi, niin miksi et sijoittaisi useampaa korkeaa kaappia vierekkäin – vaikka jokaiselle perheenjäsenelle omaansa? Jos suihkusta voi roiskua vettä kalusteiden päälle, valitse suihkuseinä tai jopa suihkunurkka tai -kaappi. Olisiko amme ja kotikylpylätunnelma unelmasi?

Hae inspiraatiota sisustuslehdistä ja nettisivustoilta. Tartu sitten ruutupaperiin ja kynään ja hahmottele ja kokeile. Kun olet tyytyväinen, piipahda IDO Kylpyhuonenäyttelyyn tai käänny suunnittelijasi tai jälleenmyyjäsi puoleen ja varmista suunnitelmasi toimivuus.

Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

Lisää inspiraatioartikkeleita & suunnitteluvinkkejä