Mikä on IDO Fresh -raikastinpuikko?

IDO Fresh WC-raikastinpuikot torjuu kalkkia ja likaa keramiikan pinnalta, joten sinun ei tarvitse puhdistaa kalkkijäämiä ja pintoja niin usein.

Lisäksi IDO Fresh WC-raikastinpuikot takaavat raikkaan tuoksun WC:ssä. Voit valita kahdesta tuoksuvaihtoehdosta; Ocean ja Lime. Jokainen pakkaus sisältää 5 tikkua.

Miten on IDO Fresh -raikasinpuikot toimivat?

Kaikki IDO WC:t on varustettu laadukkaalla IDO Smart -pintalasitteella, joka hylkii tehokkaasti likaa ja bakteereita. Jos käytössäsi on tämän lisäksi raikastintoiminto, auttaa se pitämään pintoja entistäkin puhtaampana, mikä vähentää puhdistamisen tarvetta. Kaikesta huolimatta suosittelemme wc:n pesua vähintään kerran viikossa. Lue lisää kylpyhuoneen puhdistusoppaastamme.

Kuinka raikastinpuikko toimii?

Pääpiirteittäin raikastinpuikot toimivat samalla tavalla kuin erikseen asennettavat raikastimet, mutta ovat silmiltä piilossa. Raikastinpuikot asennetaan vesisäiliön yläosaan huuhtelupainikkeen alle. Joka kerta kun wc huuhdellaan, annos raikastinta päästetään huuhteluveteen. Aivan kuten tavallinen raikastin, raikastinpuikko värjää veden sinertäväksi, mikä myös kertoo raikastintoiminnon olevan käytössä.

Suurin ero tavallisten raikastinten ja automaattisen raikastintoiminnon välillä on niiden kyvyssä pitää wc puhtaana. Siinä missä tavallinen raikastin pitää kulhon puhtaana vain niiltä kohdin, minne se on asennettu, raikastintoiminto annostelee vaikuttavaa ainetta suoraan huuhteluveteen, joka virtaa koko huuhtelumekanismin läpi. Näin ollen paikat pysyvät puhtaana paremmin ja pidempään.

Mitkä wc:t on varustettu raikastintoiminnolla?

IDO Glow ja IDO Seven D. Yksi raikastinpuikko riittää noin 60–80 huuhtelukertaa. Kun vesi ei enää värjäänny siniseksi, on puikko kulunut loppuun ja tilalle tulee vaihtaa uusi. Huom! Vanhaa, loppuun kulunutta puikkoa ei tarvitse poistaa erikseen, vaan voit asentaa uuden sen tilalle.

Vesi ei värjäydy siniseksi, vaikka wc:ssä on raikastintoiminto

Huuhteluveden väri ei välttämättä vaihdu, ja usein kyse on seuraavista ongelmista:

1. Säiliössä on enemmän kuin yksi puikko.

2. Puikko on kulunut loppuun.

Mikäli raikastinsäiliöön on yritetty laittaa useampi kuin yksi puikko, ovat ne saattaneet takertua toisiinsa ja paakkuuntua, mikä estää raikastinaineen pääsemisen huuhteluveteen. Ongelma ratkeaa yleensä putsaamalla raikastinpuikoille tarkoitetun sylinterin. Poista ensin vanha puikko, pese mekanismi huolellisesti lämpimällä vedellä ja asenna tilalle täysin uusi raikastinpuikko.

Siniset raidat kulhon takalaidassa

Joskus wc-kulhon takalaitaan ilmestyy sinisiä raitoja, mikä vaikuttaa siltä kuin wc:n huuhtelu vuotaisi. Onneksi asia on harvoin näin. Useimmiten kyse on pinnalle kertyneestä kalkista ja liasta, jonka raikastinaine tuo helpommin esille. Ongelma on helposti ratkaistavissa poistamalla kalkki posliinin pinnalta antikalkkisella pesuaineella tai IDO-silikaattikumilla.

Mistä raikastinpuikkoja voi ostaa?

Raikastinpuikkoja on saatavilla hyvin varustelluista tavarataloista ja muun muassa rakennusalan liikkeistä. Raikastinpuikkoja on tarjolla myös verkkokaupoissa. Pidä käyttämättömät raikastinpuikot kuivassa paikassa ja poissa lasten ulottuvilta.

Lue lisää raikastustoiminnosta