Vältä bakteeriansat kylpyhuoneessa

Vältä bakteeriansat kylpyhuoneessa

Kylpyhuoneiden siisteyden ylläpitäminen on tänä päivänä ensiluokkaisen tärkeää. Kädet tulee pestä riittävän usein ja perusteellisesti, ja kylpyhuone on hyvä siivota viikoittain. Noudata näitä yksinkertaisia vinkkejä ja vältä bakteerien leviäminen kotona.

Keskity olellisiin asioihin

Vaikka olisimme valppaina hygienian kanssa, bakteereilla on taipumus piiloutua sellaisiin paikkoihin, jotka unohdamme helposti puhdistaa. Vaikkakin monet niistä ovat sellaisia kohtia, joille on helppo tehdä jotain. Hyvä järjestys siivoukselle on aloittaa siivous pyyhkimällä ovenkahvat, lukko, valonkatkaisimet ja wc-istuimen huuhtelupainike, joita kaikkia käytetään päivittäin moneen kertaan.

Tee pyyhkeiden vaihdosta rutiini

Käsipyyhkeet pesuhuoneessa, joihin kaikki pyyhkivät kätensä on todellinen bakteeriansa. Onneksi sille on helppo tehdä jotain. Laita vaikka puhelimeen muistutus, jotta muistat vaihtaa pyyhkeet puhtaisiin riittävän usein ja säännöllisesti.

Bakteerit kuriin tekniikalla

Kun kylpyhuoneessa suositaan kosketusvapaita tekniikoita, se mahdollistaa monien bakteeriansojen välttämisen yksinkertaisella tavalla. Esimerkiksi wc:n huuhtelupainikkeen voi vaihtaa Sensor –painikkeeseen, jossa huuhtelu toimii automaattisesti, kun käden vie sensorin yläpuolelle, kuitenkaan sitä koskematta. Samoin toimivat huuhteluvapaat hanat, joiden liiketunnistin vapauttaa vesivirtauksen, kun kädet viedään hanan alle.

IDOn Glow wc-istuimiin on saatavana Sensor -painike.

Puhelin kylpyhuoneessa

Monet meistä ottavat puhelimen mukaan myös kylpyhuoneeseen. Kuitenkin tiedämme, että puhelin on varsinainen bakteerien kerääjä, joka ei pelkästään levitä bakteereita kylpyhuoneeseen, vaan myös muualle kotiin. Hyvä tapa on pitää käsidesiä wc:ssä, jolla voi desinfioida kädet ennen puhelimen käyttöä. Puhelimille on myös saatavana omia desinfiointiaineita, joilla varmistat puhelimen puhtauden, kuitenkin sitä vahingoittamatta.

Valitse helpostipuhdistettavat kylpyhuonetuotteet

Jos kylpyhuone on remontin tarpeessa, tee tuotevalinnat siltä pohjalta, että teet siivouksesta helppoa moneksi vuodeksi eteenpäin. Valitse wc-istuin ilman huuhtelukaulusta, jotta bakteereilla ei ole mahdollisia piilopaikkoja. Ja valitse sileäpintainen pesuallas, johon lian ja saippuan on vaikea kiinnittyä.

Valitse laatua. Monet wc-istuimet, pesualtaat ja muut keramiikkatuotteet saattavat näyttää ulkoisesti samalta, mutta niissä voi olla suuriakin laatueroja. Jos ei valitse riittävän laadukasta tuotetta, silloin täytyy olla valmis hyväksymään ylimääräiset turhatkin siivouskerrat jopa vuosien ajan. Sillä lian poistaminen keramiikasta, jossa ei ole laadukasta lasitusta on huomattavasti vaikeampaa.


Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

Vinkkejä kylpyhuoneen hygieniaan