Legal Notice

Tietosuojalauseke

  • 1Soveltamisala

    Tähän verkkosivustoon (www.ido.fi) ja sen kautta tarjottuihin palveluihin sovelletaan seuraavaa tietosuojalauseketta. Henkilötietojesi suojaus on meille tärkeää. Seuraavassa kerromme henkilötietojen käsittelystä verkkosivustomme käytön yhteydessä. Henkilötietoja ovat kaikki sinuun henkilökohtaisesti liittyvät ja yhdistettävissä olevat tiedot, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite ja käyttökäyttäytyminen.

  • 2Tietojenkäsittelystä vastaava

    Tämän verkkosivuston haltija ja henkilötietojesi käsittelystä tällä verkkosivustolla vastaava on saniteettitekniikan ja -keramiikan valmistaja Geberit Oy, Tahkotie 1, FI-01530 Vantaa, sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@geberit.com.

  • 3Tietosuojavastaava

    Tavoitat tietosuojavastaavamme sähköpostilla osoitteella dataprotection@geberit.com tai lisäämällä postiosoitteeseemme ”Tietosuojavastaava”.

  • 4Automaattinen tietojen keräys ja käsittely
    1. Kuten kaikilla verkkosivustoilla palvelimemme kerää automaattisesti ja tilapäisesti palvelimen lokitiedostoihin selaimen välittämät tiedot, mikäli et ole poistanut tätä ominaisuutta käytöstä. Jos haluat tutustua verkkosivustoomme, keräämme seuraavat tiedot, jotka ovat meille teknisesti tarpeen, jotta voimme näyttää sinulle verkkosivustomme sekä taata vakauden ja turvallisuuden:
    2. Google AdWords
      1. Käytämme Google AdWords -mainontaa (sis. Google AdWords -uudelleenmarkkinointi) tiedottaaksemme mainosvälineiden (niin kutsutut Google AdWords -sanat) avulla houkuttelevista tarjouksistamme ulkoisilla verkkosivustoilla. Voimme määrittää mainoskampanjoiden tietojen perusteella kuinka onnistuneita yksittäiset mainontatoimet ovat. Käytämme tätä työkalua näyttääksemme sinulle mainoksen, joka on sinusta kiinnostava, muotoillaksemme verkkosivustomme sinulle mielenkiintoisemmaksi ja jotta voimme laskea mainoskustannukset oikein.
      2. Google toimittaa mainosvälineet niin kutsutun Ad Server -palvelimen kautta. Käytämme tähän Ad Server -evästeitä, joiden avulla onnistumisen mittaamisen tietyt parametrit, kuten mainosten näyttö tai käyttäjän tekemät napsautukset, voidaan mitata. Jos tulet verkkosivustollemme Google-mainoksen kautta, Google AdWords asettaa tietokoneellesi evästeen. Näiden evästeiden voimassaolo päättyy yleensä 90 vuorokauden kuluttua, eikä niiden tarkoituksena ole tunnistaa sinua henkilökohtaisesti. Tähän evästeeseen tallennetaan yleensä analysointiarvoina Unique Cookie -tunnus, mainosnäyttöjen määrä sijaintia kohti (Frequency), viimeinen näyttö (tarpeellinen Post View -konversioiden vuoksi) sekä estotiedot (merkintä, että käyttäjä ei halua enää saada mainoksia).
      3. Näiden evästeiden avulla Google pystyy tunnistamaan Internet-selaimesi uudelleen. Jos käyttäjä vierailee AdWords-asiakkaan verkkosivuston tietyillä sivuilla ja hänen tietokoneelleen tallennetun evästeen voimassaoloaika ei ole vielä päättynyt, Google ja asiakas voivat tunnistaa, että käyttäjä on napsauttanut mainosta ja hänet on johdettu edelleen tälle sivulle. Jokaiselle AdWords-asiakkaalle kohdistetaan eri eväste. Näin evästeitä voidaan seurata AdWords-asiakkaiden verkkosivuston kautta. Me itse emme kerää ja käsittele mainittujen mainostustoimien yhteydessä mitään henkilötietoja. Saamme Googlelta ainoastaan tilastolliset analyysit. Näiden analyysien avulla pystymme tunnistamaan, mitkä käytetyt mainostustoimet ovat olleet erityisen tehokkaita. Muita tietoja mainosvälineiden käytöstä emme saa, erityisesti emme voi tunnistaa käyttäjää näiden tietojen avulla.
    3. DoubleClick by Google
      1. Tällä verkkosivustolla käytetään työkalua DoubleClick by Google. DoubleClick käyttää evästeitä näyttääkseen käyttäjälle olennaisia mainoksia, parantaakseen kampanjasuorituksen raportteja tai, jos toiminto Frequency Capping on aktivoitu, estääkseen sen, että käyttäjälle näytetään samat mainokset useita kertoja. Google määrittää evästetunnuksen avulla, mitkä mainokset näytetään missäkin selaimessa, ja voi näin estää niiden näyttämisen useaan kertaan. Lisäksi DoubleClick voi laatia evästetunnusten avulla niin kutsuttuja konversioita, jotka liittyvät mainospyyntöihin. Näin on esimerkiksi silloin, jos käyttäjä näkee DoubleClick-mainoksen ja hakee myöhemmin samalla selaimella mainostajan verkkosivuston ja ostaa sieltä jotain. Googlen mukaan DoubleClick-evästeet eivät sisällä henkilötietoja.
      2. Käytettyjen työkalujen Google AdWords ja DoubleClick by Google vuoksi selaimesi muodostaa automaattisesti suoran yhteyden Googlen palvelimeen. Emme voi vaikuttaa sellaisten tietojen laajuuteen ja muuhun käyttöön, jotka Google kerää käyttämällä tätä työkalua, ja ilmoitamme sinulle siksi tietomme mukaan: DoubleClick-liitännän kautta Google saa tiedon, että olet avannut Internet-sivustomme vastaavan osan tai napsauttanut mainostamme. Jos olet rekisteröitynyt Googlen palveluun, Google voi kohdistaa vierailun tiliisi. Vaikka et olisi rekisteröitynyt Googlen palveluun tai kirjautunut sisään, on mahdollista, että Google saa IP-osoitteesi ja tallentaa sen.
      3. Lisätietoja työkalusta DoubleClick by Google on osoitteessa https://www.google.de/doubleclick sekä Googlen tietosuojasta yleisesti: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.
    4. Voit estää osallistumisen Google AdWords- ja DoubleClick-työkaluihin eri tavoin:
      1. selaimesi vastaavan asetuksen avulla; kolmansien osapuolien evästeiden estäminen johtaa erityisesti siihen, ettet saa mitään kolmansien palveluntarjoajien mainoksia;
      2. poistamalla käytöstä konversioseurannan evästeet säätämällä selaimesi niin, että evästeet estetään verkkotunnukselta ”www.googleadservices.com“, https://www.google.de/settings/ads, jolloin tämä asetus poistetaan, kun poistat evästeesi;
      3. poistamalla käytöstä tarjoajan internetperusteiset mainokset, jotka ovat osa itsesäätelykampanjaa ”About Ads“ linkin http://www.aboutads.info/choices kautta, jolloin tämä asetus poistetaan, kun poistat evästeesi;
      4. poistamalla evästeet käytöstä pysyvästi selaimessa Firefox, Internet Explorer tai Google Chrome linkin http://www.google.com/settings/ads/plugin kautta. Huomaa, ettet tässä tapauksessa ehkä voi käyttää kaikkia tämän sivuston toimintoja täydessä laajuudessa.
    5. Tietojesi käsittelyn oikeusperuste on tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Oikeutettu etumme työkalun DoubleClick by Google käyttöön on ensinnäkin mainonnan kiinnostuksenmukainen käyttö sekä toiseksi markkinointitutkimuksen tarkoitusten yleinen noudattaminen. Mikäli tarvitset muita tietoja tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti suoritettavaa etujen vertailua varten, ota meihin yhteyttä edellä annetuilla yhteystiedoilla.
    6. AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista, Sizmek
      1. Tällä verkkosivustolla käytetään lisäksi työkaluja AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista ja Sizmek:
      2. Nämä työkalut käyttävät evästeitä näyttääkseen käyttäjälle olennaisia mainoksia, parantaakseen kampanjasuorituksen raportteja tai estääkseen sen, että käyttäjälle näytetään samat mainokset useita kertoja. Työkalut määrittävät evästetunnuksen avulla, mitkä mainokset näytetään missäkin selaimessa, ja voivat näin estää niiden näyttämisen useaan kertaan, jos toiminto Frequency Capping on aktivoitu. Kolmansien palveluntarjoajien mukaan evästeet eivät sisällä henkilötietoja.
      3. Käytettyjen työkalujen vuoksi selaimesi muodostaa automaattisesti suoran yhteyden kyseisen kolmannen palveluntarjoajan palvelimeen. Emme voi vaikuttaa sellaisten tietojen laajuuteen ja muuhun käyttöön, jotka kerätään käyttämällä näitä työkaluja, ja ilmoitamme sinulle siksi tietomme mukaan: Yhdistämisen kautta kolmas palveluntarjoaja saa tiedon, että olet avannut Internet-sivustomme vastaavan osan tai napsauttanut mainostamme.
      4. Käytämme näitä työkaluja tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti voidaksemme tarjota sinulle kiinnostuksesi kohteita vastaavia mainoksia sekä yleisesti markkinointitutkimuksen tarkoitukseen. Mikäli tarvitset muita tietoja tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti suoritettavaa etujen vertailua varten, ota meihin yhteyttä edellä annetuilla yhteystiedoilla.
      5. Lisätietoja tässä kohdassa mainituista työkaluista saat osoitteesta https://www.appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy-de, http://www.themig.com/en-us/privacy.html, https://site.adform.com/datenschutz-opt-out/, https://www.plista.com/de/about/privacy/, https://www.sizmek.com/privacy-policy-de/.
    7. Voit estää osallistumisen palveluihin AppNexus, Media Innovation Group, Adform, Plista ja Sizmek eri tavoin:
      1. selainohjelmistosi vastaavan asetuksen avulla; kolmansien osapuolien evästeiden estäminen johtaa erityisesti siihen, ettet saa mitään kolmansien palveluntarjoajien mainoksia;
      2. poistamalla käytöstä konversioseurannan evästeet säätämällä selaimesi niin, että evästeet estetään verkkotunnuksilta www.appnexus.com, www.themig.com, https://site.adform.com, www.plista.com, www.sizmek.com;
      3. poistamalla käytöstä tarjoajan internetperusteiset mainokset, jotka ovat osa itsesäätelykampanjaa ”About Ads“ linkin http://www.aboutads.info/choices kautta, jolloin tämä asetus poistetaan, kun poistat evästeesi;
      4. poistamalla evästeet käytöstä pysyvästi selaimessa Firefox, Internet Explorer tai Google Chrome linkin http://www.google.com/settings/ads/plugin kautta. Huomaa, ettet tässä tapauksessa ehkä voi käyttää tämän verkkosivuston kaikkia toimintoja.
    8. Facebook Custom Audiences
      1. Lisäksi verkkosivusto käyttää yrityksen Facebook Inc. uudelleenmarkkinointitoimintoa ”Custom Audiences”. Sen kautta verkkosivuston käyttäjille voidaan sosiaalisen verkon Facebook tai muiden menettelyä vastaavasti käyttävien verkkosivustojen vierailun yhteydessä näyttää kiinnostuksenkohteisiin liittyviä mainoksia (”Facebook-Ads“). Käytämme tätä työkalua näyttääksemme sinulle mainoksen, joka on sinusta kiinnostava ja muotoillaksemme verkkosivustomme sinulle mielenkiintoisemmaksi.
      2. Käytetyn markkinointityökalun vuoksi selaimesi muodostaa automaattisesti suoran yhteyden Facebookin palvelimeen. Emme voi vaikuttaa sellaisten tietojen laajuuteen ja muuhun käyttöön, jotka Facebook kerää käyttämällä tätä työkalua, ja ilmoitamme sinulle siksi tietomme mukaan: Facebook Custom Audiences -liitännän kautta Facebook saa tiedon, että olet avannut Internet-sivustomme vastaavan sivun tai napsauttanut mainostamme. Jos olet rekisteröitynyt Facebookin palveluun, Facebook voi yhdistää vierailun tiliisi. Vaikka et olisi rekisteröitynyt Facebookin palveluun tai kirjautunut sisään, on mahdollista, että Facebook saa IP-osoitteesi sekä muita tunnistavia tekijöitä ja tallentaa ne.
      3. Voit poistaa toiminnon ”Facebook Custom Audiences“ käytöstä selaimesi vastaavan asetuksen kautta tai sisäänkirjautuneiden käyttäjien tapauksessa osoitteessa https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_.
      4. Tietojesi käsittelyn oikeusperuste on tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Oikeutettu etumme tämän työkalun käyttöön on mahdollistaa kiinnostuksenkohteita vastaavan mainonnan lähettäminen. Mikäli tarvitset muita tietoja tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti suoritettavaa etujen vertailua varten, ota meihin yhteyttä edellä annetuilla yhteystiedoilla.
      5. Lisätietoja Facebookin suorittamasta tietojenkäsittelystä on osoitteessa https://www.facebook.com/about/privacy.
    9. Evästeet
      1. Kohdassa 4.4–4.11 mainittujen evästeiden lisäksi tällä verkkosivustolla käytetään muita evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan paikallisesti selaimesi välimuistiin. Käytämme seuraavassa mainittuja evästeitä käyttämiesi palveluiden toimittamiseen tai tarjoamiseen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Oikeutettu etumme tietojenkäsittelyyn on silloin verkkosivun asetusten optimoiminen käyttämääsi päätelaitteeseen sekä käyttöliittymien mukauttaminen. Mikäli tarvitset muita tietoja tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti suoritettavaa etujen vertailua varten, ota meihin yhteyttä edellä annetuilla yhteystiedoilla. Tällä verkkosivustolla käytetään seuraavan tyyppisiä evästeitä, joiden laajuus ja toimintatapa selostetaan seuraavassa:

           tilapäiset evästeet (katso 4.12.2)

           pysyvät evästeet (katso 4.12.3).

      2. Tilapäiset evästeet poistetaan automaattisesti, kun suljet selaimen. Näitä ovat erityisesti istuntoevästeet. Ne tallentavat niin kutsutun istuntotunnuksen, jonka avulla selaimesi eri pyynnöt voidaan kohdistaa samaan istuntoon. Näin tietokoneesi voidaan tunnistaa, kun palaat verkkosivustollemme. Istuntoevästeet poistetaan, kun kirjaudut ulos tai suljet selaimen.
      3. Pysyvät evästeet poistetaan automaattisesti määrätyn ajan kuluttua, joka vaihtelee evästeestä riippuen. Voit poistaa evästeet selaimesi turvallisuusasetuksista milloin tahansa.
      4. Voit mukauttaa selainasetuksiasi toiveittesi mukaan ja esim. estää kolmansien osapuolien evästeet tai kaikki evästeet. Huomaa, ettet tässä tapauksessa ehkä voi käyttää tämän verkkosivuston kaikkia toimintoja.
  • 5Vapaaehtoisesti annettujen tietojen kerääminen ja käsittely

    Voit antaa verkkosivustollamme tietoja myös vapaaehtoisesti. Käytämme näitä tietoja, mukaan luettuna henkilötiedot, seuraaviin tarkoituksiin:

    1. Sopimussuhteesi täytäntöön panemiseen sekä kyselyidesi tai tilaustesi käsittelyyn tarvitsemme henkilötietosi (esim. sukunimi, etunimi, sähköpostiosoite, osoite). Keräämme nämä tiedot, jotta voimme tuottaa sinulle vastaavat palvelut sekä toteuttaa sopimussuhteen. Oikeusperuste tälle on tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta. Jos käsittelemme tietojasi palveluidemme tuottamiseen ja sopimussuhteen täytäntöön panemiseen, kuten edellä on kuvattu, sinulla on sopimuksen mukaan velvollisuus antaa meille nämä tiedot. Ilman näitä tietoja emme pysty tarjoamaan sinulle palveluitamme ja täyttämään kanssasi solmittua sopimussuhdetta asianmukaisesti.
    2. Kuten tässä tietosuojalausekkeessa on yksityiskohtaisesti kuvattu, käytämme tietojasi lisäksi mainostamiseen erityisesti postitse tai sähköpostiuutiskirjeen, asiakaskyselyiden tai yhteydenottojen muodossa esim. tekstiviestillä tai puhelimitse. Oikeusperusteet tälle ovat oikeutetut etumme sinulle olennaisiin mainontatoimiin tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Mikäli tarvitset muita tietoja tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti suoritettavaa etujen vertailua varten, ota meihin yhteyttä edellä annetuilla yhteystiedoilla. Voit vastustaa tietojesi käyttämistä mainostamiseen milloin tahansa. Vastustamisoikeuteen liittyvät yksityiskohdat löydät tämän tietosuojalausekkeen [kohdasta 9].
    3.  Jos meillä on paikallisen lainsäädännön mukaan yksittäisissä maissa velvollisuus pyytää etukäteen suostumuksesi nimettyihin mainostustoimiin, teemme sen luonnollisesti. Tietojesi käsittelyn oikeusperuste on silloin suostumuksesi (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Voit perua suostumuksesi milloin tahansa. Ota tätä varten yhteyttä meihin edellä mainituilla yhteystiedoilla tai noudata mainosviesteissämme olevia ohjeita. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen. Sinulla ei ole velvollisuutta antaa meille tietojasi käyttöön mainostamistarkoituksia varten. Ilman näitä tietoja emme kuitenkaan pysty lähettämään sinulle mainoksia.
  • 6Tietojesi luovuttaminen kolmannelle osapuolelle

    Yleisesti henkilötietosi luovutetaan ilman nimenomaisesti etukäteen antamaasi suostumusta vain seuraavissa tapauksissa:

    1. Oikeusprosessista johtuvista syistä

      Henkilötiedot luovutetaan lainvalvontaviranomaisille sekä tarvittaessa vahingon kärsineille kolmansille osapuolille, jos se on tarpeen palvelumme laittoman käytön tai oikeusprosessin selvittämiseksi. Näin tapahtuu kuitenkin vain silloin, jos on konkreettisia todisteita lainvastaisesta tai epäasianmukaisesta käyttäytymisestä. Tiedot voidaan luovuttaa myös, jos luovuttaminen palvelee käyttöehtojen ja muiden sopimusten täytäntöön panemista. Lisäksi meillä on lainsäädännön mukaan velvollisuus antaa tietoja tietyille julkisille elimille pyynnöstä. Näitä ovat lainvalvontaviranomaiset, viranomaiset, jotka selvittävät sakon alaisia rikkomuksia, ja rahoitusalan viranomaiset.

      Nämä tiedot luovutetaan sellaisen oikeutetun etumme perusteella, joka liittyy väärinkäytön estämiseen, rikosten selvittämiseen ja oikeusvaateiden varmistamiseen, laatimiseen ja toteuttamiseen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Mikäli tarvitset muita tietoja tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti suoritettavaa etujen vertailua varten, ota meihin yhteyttä edellä annetuilla yhteystiedoilla.

    2. Henkilötietojen käsittelijät

      Olemme valtuuttaneet palveluiden tuottamiseen sopimussuhteessa olevia ulkopuolisia yrityksiä ja ulkoisia palveluntarjoajia (”henkilötietojen käsittelijät”). Näissä tapauksissa henkilötiedot luovutetaan tälle henkilötietojen käsittelijälle, jotta niiden jatkokäsittely olisi mahdollista. Henkilötietoja siirretään myös muille Geberit-konsernin yrityksille. Valitsemme henkilötietojen käsittelijät huolellisesti ja tarkastamme heidät säännöllisesti. Henkilötietojen käsittelijät saavat käyttää tietoja vain määräämiimme tarkoituksiin ja heillä on sopimuksen mukaan velvollisuus käsitellä tietojasi vain tämän tietosuojalausekkeen sekä muiden sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti.

      Käytämme erityisesti seuraavia henkilötietojen käsittelijöitä:

      1. Muut Geberit-yhtiöt, joiden kotipaikka on Sveitsi, keskitetyn asiakashallinnan ja tilauskäsittelyn vuoksi
      2. Muut Geberit-yhtiöt, joiden kotipaikka on Sveitsi, keskitettyjen IT-palveluiden tuottamiseksi konsernin muille yrityksille
      3. Logistiikkapalveluiden tarjoajat meiltä tilaamiesi tuotteiden, markkinointimateriaalien tai muiden esineiden lähettämiseksi sinulle
      4. Maksupalveluiden tarjoajat mahdollisten maksujen saamiseksi sinulta meille tai päin vastoin
      5. Huoltopalveluntarjoajat asennustöitä tai jälkimyyntipalveluita varten
      6. Palveluntarjoajat uutiskirjeiden lähettämiseksi tai asiakaskyselyiden suorittamiseksi.
      7. IT-palveluntarjoajat ohjelmistojen ja laitteiden tarjoamiseksi sekä huoltotöiden suorittamiseksi.

        Tietojen luovuttaminen käsittelijöille tapahtuu tietosuoja-asetuksen 28 artiklan 1 kohdan perusteella, tai vaihtoehtoisesti sellaisen oikeutetun etumme perusteella, joka koskee erikoistuneiden tietojen käsittelijöiden käyttöön liittyviä taloudellisia ja teknisiä etuja sekä siinä tapauksessa, että etujamme eivät syrjäytä sinun henkilötietojen suojaamiseen liittyvät oikeutesi ja etusi tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Mikäli tarvitset muita tietoja tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti suoritettavaa etujen vertailua varten, ota meihin yhteyttä edellä annetuilla yhteystiedoilla.

  • 7Sinun oikeutesi
    1. Sinulla on seuraavassa kuvatut oikeudet liittyen käsittelemiimme henkilötietoihin. Jos haluat käyttää oikeuksiasi, lähetä meille kirjallinen pyyntö edellä annetuilla yhteystiedoilla tai seuraavaan sähköpostiosoitteeseen: dataprotection@geberit.com.
    2. Oikeus pääsyyn tietoihin

      Sinulla on oikeus saada meiltä milloin tahansa tiedot käsittelemistämme tiedoista, sinuun liittyvistä henkilötiedoista tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaisessa laajuudessa.

    3. Oikeus oikaisemiseen tai poistamiseen

      Sinulla on oikeus pyytää meiltä sinua koskevien henkilötietojen poistamista tietosuoja-asetuksen 17 artiklassa annetuilla edellytyksillä. Näihin edellytyksiin on varattu erityisesti poistamisoikeus, jos henkilötietoja ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty tai jota varten niitä on käsitelty. Tämän oikeuden käyttämistä on rajoitettu tietosuoja-asetuksen 17 artiklan 3 kohdan mukaisesti erityisesti silloin, jos tietosi tarvitaan lakisääteisen velvoitteen tai oikeusvaateiden toteuttamiseen.

    4. Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

      Sinulla on oikeus pyytää meitä rajoittamaan käsittelyä tietosuoja-asetuksen 18 artiklan mukaisesti. Tämä oikeus on olemassa erityisesti, jos sinun ja meidän välillämme on kiista henkilötietojen paikkansapitävyydestä, siksi ajaksi, jonka paikkansapitävyyden tarkastaminen vaatii, sekä siinä tapauksessa, että vaadit poistamisoikeuden vallitessa poistamisen sijaan rajoitettua käsittelyä; lisäksi siinä tapauksessa, että tietoja ei enää vaadita meidän käyttötarkoituksiimme, mutta tarvitset ne kuitenkin oikeusvaateiden laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi sekä kun vastustuksen onnistunut käyttäminen on vielä kiistanalaista sinun ja meidän välillämme. Jos tietojesi käsittelyä on rajoitettu tämän mukaisesti, niitä voidaan käsitellä vain poikkeustapauksissa, esimerkiksi, jos olet antanut siihen suostumuksesi tai se on tarpeen oikeusvaateiden täytäntöön panemiseksi.

    5. Oikeus käsittelyn vastustamiseen

      Sinulla on tietosuoja-asetuksen 21 artiklan mukaisesti oikeus erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan e tai f alakohtaan. Lopetamme henkilötietojesi käsittelyn, paitsi jos pystymme osoittamaan, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

       

    6. Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

      Sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot, jotka olet toimittanut meille, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa tietosuoja-asetuksen 20 artiklan mukaisesti. Edellytyksenä on muun muassa, että tietojenkäsittely perustuu antamaasi suostumukseen ja että se tapahtuu automatisoidulla menetelmällä.

    7. Oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle tietosuojan valvontaviranomaiselle.

      Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa vakinainen asuinpaikkasi tai työpaikkasi on taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos katsot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan sovellettavaa tietosuojaoikeutta. Meidän toimivaltainen valvontaviranomaisemme on Tietosuojavaltuutetun toimisto, Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki Voit käyttää sähköpostiviestintään valvontaviranomaisen kanssa seuraavaa sähköpostiosoitetta: tietosuoja(at)om.fi.

  • 8Tietojesi poistaminen

    Yleisesti poistamme henkilötietosi tai teemme ne tunnistamattomiksi heti, kun niitä ei enää vaadita niihin käyttötarkoituksiin, joita varten ne on kerätty tai joita varten niitä on käytetty edellä olevien kohtien mukaisesti. Jos tiedot on säilytettävä lainsäädännöstä johtuvista syistä, pääsy niihin estetään. Tietoja ei voi silloin enää käsitellä. Jos haluat lisätietoja poistamis- ja säilytysajoistamme, ota yhteyttä kohdassa 2 mainittuihin vastuuhenkilöihin annetuilla yhteystiedoilla.

  • 9Käyttötarkoituksen muutokset

    Henkilötietojasi käsitellään muita kuin kuvattuja käyttötarkoituksia varten vain, jos lainsäädäntö tämän sallii tai olet hyväksynyt tietojenkäsittelyn muutetun käyttötarkoituksen. Jos tietoja jatkokäsitellään muita käyttötarkoituksia varten, kuin ne, joita varten tiedot on alunperin kerätty, ilmoitamme sinulle ennen jatkokäsittelyä näistä muista käyttötarkoituksista ja annamme sinulle kaikki merkitykselliset lisätiedot.

  • 10Automaattisesti tehtävät yksittäispäätökset tai profilointiin liittyvät toimenpiteet

    Emme käytä päätösten tekoon automaattisia käsittelyprosesseja, mukaan luettuna profilointi.

  • 11Tämän tietosuojalausekkeen muutokset
  • pyynnön tekevän tietokoneen IP-osoite
  • asiakkaan tiedostopyyntö
  • http-vastauskoodi
  • Internet-sivu, jolta vierailet sivustollamme (Referrer URL)
  • palvelinpyynnön kellonaika
  • selaintyyppi ja -versio
  • pyynnön tekevän tietokoneen käyttöjärjestelmä
    1. Näitä palvelimen lokitiedostojen tietoja ei analysoida henkilökohtaisesti. Jos edellä mainitut tiedot sisältävät henkilötietoja (erityisesti IP-osoitteita), keräämisen oikeusperuste on tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Oikeutettu etumme on silloin varmistaa verkkosivustomme asianmukainen toiminta. Jos tarvitset muita tietoja tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti suoritettavasta etujen vertailusta, ota meihin yhteyttä kohdassa 2 annetuilla yhteystiedoilla. Mikäli käsittelemme tietojasi verkkosivustomme toimintojen tarjoamiseksi, kuten edellä on kuvattu, sinulla on lakisääteinen velvollisuus antaa meille nämä tiedot. Ilman näitä tietoja emme pysty tarjoamaan sinulle näitä toimintoja.
    2. Tällä verkkosivustolla käytetään seuraavassa kuvattuja teknologioita ja työkaluja. Jos et halua niitä käytettävän, ilmoitamme jokaisen kyseisen työkalun kohdalla eri mahdollisuudet ja asetukset, joilla voit estää niiden käytön.
    3. Google Analytics
      1. Tällä verkkosivustolla käytetään Google Analytics -työkalua, joka on Google Inc. -yhtiön (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA; ”Google”) verkkoanalyysipalvelu. Käyttö koskee käyttötapaa ”yleinen”. Sen avulla tiedot, istunnot ja vuorovaikutus useiden laitteiden kautta voidaan kohdistaa salanimellä olevan käyttäjätunnuksen avulla ja näin analysoida käyttäjän toimia eri laitteilla. Google Analytics -ohjelma käyttää evästeitä eli tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käyttösi analysoinnin.
      2. Evästeen keräämät tämän verkkosivuston käyttöäsi koskevat tiedot siirretään yleensä Googlen palvelimelle USA:han ja tallennetaan sinne. Koska IP-osoitteen salaaminen on aktivoitu tällä verkkosivustolla, Google lyhentää kuitenkin ennen siirtoa IP-osoitteesi Euroopan unionin jäsenvaltioiden sisällä tai muissa Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen sopimusvaltiossa. Vain poikkeustapauksissa täydellinen IP-osoite siirretään Googlen palvelimelle USA:han ja lyhennetään siellä. IP-osoitetta, jonka Google Analytics on välittänyt selaimestasi, ei yhdistetä muihin Googlen keräämiin tietoihin. Tämän verkkosivuston käyttäjän valtuutuksella Google käyttää kyseisiä tietoja verkkosivuston käyttösi analysoimiseen, verkkosivustolla tehtyjä toimia koskevien raporttien laatimiseen ja tarjotakseen käyttäjälle muita verkkosivuston ja Internetin käyttöön liittyviä palveluja.
      3. Voit estää evästeiden tallentumisen selainohjelmistosi asetuksista; tällöin tämän verkkosivuston kaikkia toimintoja ei mahdollisesti voi käyttää niiden täydessä laajuudessa. Lisäksi voit estää evästeen määrittämien tietojen ja verkkosivuston käyttöösi liittyvien tietojen (mukaan lukien IP-osoite) keräämisen Googlelle sekä Googlen suorittaman tietojen käsittelyn lataamalla ja asentamalla verkkoselaimen liitännäisen (linkistä https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de). Opt-Out-estoevästeet estävät tietojen tallentamisen jatkossa, kun vierailet tällä verkkosivustolla. Jos haluat estää Universal Analytics -analysoinnin avulla tapahtuvan keräämisen eri laitteiden kautta, sinun on estettävä tämä kaikissa käytetyissä järjestelmissä.
      4. Google Analytics -ohjelman käyttö tapahtuu verkkosivustomme tarpeenmukaiseen muotoiluun, tilastolliseen analysointiin sekä tehokkaaseen mainontaan liittyvän oikeutetun etumme perusteella. Oikeusperuste on tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

Tämän tietosuojalausekkeen ajantasainen versio on aina saatavilla osoitteessa https://www.ido.fi/tietosuojalauseke/.

 

 

Versio: Toukokuu 2018