IDO - Nykyaikaisia kylpyhuoneita

Vuodesta 1874

Kiinnostus kodin sisustamiseen on kasvava trendi. Kylpyhuoneista on tullut hyvinvoinninkeitaita, joissa ihmiset viettävät aikaa ja pitävät huolta itsestään. Siksi haluamme keskittyä kylpyhuoneiden ulkonäköön ja mukavuuteen ja antaa asiakkaillemme mahdollisuuden luoda kylpyhuoneisiinsa oma persoonallinen ilme.

IDO on tehnyt suomalaisista kylpyhuoneista moderneja ja toimivia jo vuosikymmeniä. Tavoitteena on ollut kehittää laadukkaita ja inspiroivia tuotteita, jotka tuovat suomalaisiin olosuhteisiin sopivia ratkaisuja.

Pitkät suomalaiset juuremme ulottuvat alkuperäiseen Arabiaan ja sen keramiikkatehtaaseen Helsingissä, joka on kaikkien suomalaisten tuntema. Arabian tehdas perustettiin vuonna 1873, ja jo vuonna 1874 tehdas aloitti myös saniteettituotteiden valmistuksen.

Tehdas oli vuosikymmeniä ainoa pohjoismainen saniteettituotteiden valmistaja. Kysynnän kasvaessa Arabianrannan tilat muuttuivat vähitellen ahtaiksi. Yrityksen uusi, moderni tuotantolaitos rakennettiin Tammisaareen vuonna 1969. Myös omistaja vaihtui ja tehdas aloitti toimintansa nimellä Oy Wärtsilä Ab, Tammisaaren posliini. Vuonna 2015 IDO siirtyi Sveitsiläisen Geberit -konserinin omistukseen. Lue lisää Geberit konsernista täältä

150 vuotta sitten alkanut työ jatkuu edelleen vahvana. Tehtaallamme valmistetaan edelleen satoja tuhansia keraamisia wc-istuimia ja pesualtaita vuosittain.

Vuosien kokemuksen ja tuotekehityksen ansiosta yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, voimme siis sanoa, että tiedämme, mitä suomalaiset haluavat kylpyhuoneestaan. Olemme myös iloisia voidessamme palvella asiakkaitamme oikeiden kylpyhuoneratkaisuiden löytämisessä.

POHJOISMAISTA MUOTOILUA Muotoilumme perustuu pohjoismaisten muotoiluperinteiden kunnioittamiseen.

Arvostamme toimivuutta, puhtaita linjoja ja pitkäikäisyyttä. Kaikki tämä perustuu ajattelutapaan, jossa tavoitteena on tuoda luonnon tuntuma talon sisälle. Teemme sen tehokkaalla tilankäytöllä ja käyttämällä luonnonmateriaaleja, kuten puuta ja kiveä.

Karu ilmasto pakottaa pohjoismaalaiset asettamaan käytettävyyden kaiken muun edelle. Siksi myös yksinkertaisuus on luonnollinen osa muotoilufilosofiaamme.

Mitkä ovat pohjoismaisen muotoilun tärkeimmät tekijät?

• Yksinkertaiset siluetit ja luonnonmateriaalien korostaminen.
• Pääosin neutraali väripaletti luo harmoniaa.
• Luonnonmateriaalien, kuten puun, kiven ja posliinin, käyttö.

Johtava alan ammattilainen jo 150 vuotta

Vaikka moni asia keramiikan valmistuksessa onkin vuosikymmenien saatossa muuttunut, ovat pitkät perinteet ja syvä keramiikan valmistustaito edelleen arvossaan: kauneimmat ja kestävimmät kylpyhuonetuotteet syntyvät puhtaista luonnon raaka-aineista valamalla ja polttamalla asiantuntevissa käsissä. 150 vuotta sitten alkanut työ jatkuu edelleen täydellä teholla. Tehtaallamme syntyy tänäkin vuonna satojatuhansia keraamisia wc-istuimia ja pesualtaita.

1873 Arabian posliinitehdas perustettiin ja pian sen valikoimaan tulivat wc-istuimet ja pesualtaat.

1932 Arabia lanseerasi Elo-wc-istuimen, jossa oli vesisäiliö kiinni istuimessa ensimmäisenä maailmassa.

1942 Sotien jälkeen ja kaupungistumisen myötä tuotanto alkoi kasvaa voimakkaasti. Tässä pesuallas saa muotonsa.

1969 Uusi tuotantolaitos valmistui Tammisaareen, missä IDO-tuotteet valmistuvat edelleen tänä päivänä.

1970 Innovatiivisuus ja trendit ovat aina olleet meille tärkeitä. 70-luku oli värikkäiden kylpyhuoneiden kulta-aikaa.

1992 Nykyinen IDO-nimi otettiin käyttöön.

2015 IDO siirtyi osaksi sveitsiläistä Geberit-konsernia.

Pitkäikäiset tuotteet

Pyrimme valitsemaan laadun halvan massatuotannon sijaan aina kun mahdollista.

Miksi? Koska se on avain kestävyyteen, yksinkertaisuuteen ja toimivuuteen. Tavoitteenamme on valmistaa tuotteita, jotka kestävät useita vuosia. Laadukkaiden, vuosia kestävien tuotteiden valitseminen on yksi pääpainopisteistämme.

Pitkäikäiset tuotteet

Resursseja säästävät ja kestävät tuotteet ovat kaiken tekemisemme ytimessä. Teemme jatkuvasti töitä kehittääksemme tuotteitamme sillä periaatteella, että tuotteen koko elinkaaren ajan, materiaalien hankinnasta tuotteen varsinaiseen käyttöön, tuotteen tulee olla aina ympäristön kannalta parempi kuin vanha tuote.

Tuotteen on aina oltava ympäristönäkökulmasta edellistä parempi koko elinkaarensa ajan, materiaalien hankinnasta varsinaiseen käyttöön.

Takaamme, että varaosat ovat aina saatavilla 10 vuoden ajan sen jälkeen, kun tuotteen valmistus on lopetettu.

Mitä olemme tehneet käytännössä?

• Alhainen vedenkulutus: Esittelimme ensimmäisenä valinnan suuren ja pienen huuhtelun välillä ja olemme sittemmin kutistaneet huuhtelun 2/4 litraan. Vedenkulutus on näin jopa 33 % pienempi kuin muissa wc-istuimissa.

• Ei raskasmetalleja: kaikki posliinimme on 100-prosenttisesti raskasmetallitonta.

• Luonnonmateriaalit: posliini on luonnollinen materiaali. Erikoiskäsittelymme ansiosta posliinituotteet kestävät useita vuosia. Tuotteiden elinkaaren lopussa posliini murskataan ja sitä käytetään mm. päällystämiseen.

• Paikallinen tuotanto merkitsee vähemmän kuljetuksia: tuotteemme valmistetaan pohjoismaissa Tammisaaressa ja Ruotsissa sijaitsevissa tehtaissamme, mikä tarkoittaa lyhyempää matkaa tehtaalta asiakkaalle.

• 10 vuoden varaosatakuu: takaamme, että saat varaosia tuotteisiisi 10 vuotta sen jälkeen, kun tuote poistuu valikoimastamme. Näin varmistamme, että tuotteemme kestävät pidempään ja että pienen varaosan puutteen ei tarvitse olla syy siihen, että vaihdat wc-istuimen, pesualtaan tai muun tuotteen välittömästi sen hajottua.

• Pakkaukset: käytämme tuotteisiimme minimimäärän pakkausmateriaaleja, ja olemme juuri vaihtaneet pahvilaatikkomme, mikä on vähentänyt CO2-päästöjämme 6 %.

• Ympäristöselosteet (EPD): Ympäristöselosteessa (EPD) esitetään tuotteen ympäristövaikutukset. Laskenta tehdään elinkaarianalyysillä tuotteen koko elinkaaren ajalta puolueettoman kolmannen osapuolen toimesta. Ympäristöselosteet tarjoavat tärkeää tietoa tuotekehitykselle, sijoittajille, yhteistyökumppaneille ja muille päätöksentekijöille. Kolmannen osapuolen ympäristöselosteilla varustettujen tuotteiden osuus on yli 20 % Geberitin konsernin myynnistä. Tarjoamme siis laajan tuotevalikoiman rakennuksiin, jotka ovat rakennettu korkeimpien kestävän kehityksen standardien mukaisesti, kuten Minergie, DGNB, BREEAM tai LEED.

Lataa ympäristöselosteet (EPD) täältä.

Yleisötiedote Tammisaaren tuotantolaitoksen toiminnasta

Tässä tiedotteessa kerrotaan Tammisaaren tuotantolaitosta koskevista turvallisuustoimenpiteistä ja onnettomuus tapauksissa noudatettavista toimintaohjeista suuronnettomuuden varalta.

Tehdasalue on noin 60 hehtaarin kokoinen ja rakennuksia on n. 5,5 hehtaaria. Alueella työskentelee noin 170 henkilöä. Geberit valmistaa tehtaalla saniteettiposliinia.

Lue yleisötiedote täältä  (252 KB)

Helposti puhdistettavia tuotteita

Kun luonnon, muotoilun ja teknologian välinen suhde on avainasemassa suunnittelussamme, puhtaus on yksi tuotteidemme avaintekijöistä. Kun kylpyhuonetuote on helppo puhdistaa, se on hygieenisempi, mikä tarkoittaa vähemmän bakteereja.

No, mikä tekee kylpyhuonetuotteesta helposti puhdistettavan?

Materiaalivalinnalla on vaikutusta siihen, miten eri pinnat vastaanottavat likaa ja pölyä. Tähän kuuluvat myös wc-istuinten ja pesualtaiden lasitepinnoite sekä lasitteen huonekalujen pintamateriaali. Tuotteemme ovat tulosta monien vuosien tutkimus- ja kehitystyöstä edistyneen pintateknologian alalla. Tuotteet on myös suunniteltu niin, että niissä on mahdollisimman vähän turhia liitoksia, reikiä, kulmia jne. lian ja bakteerien määrän vähentämiseksi.

Rimfree® teknologia

Yksi teknologioista, jotka ovat mullistaneet wc-istuinten puhtauden, on IDO Rimfree® -teknologia. Rimfree® tarkoittaa, että wc-istuimessa ei ole huuhtelureunaa, johon lika ja bakteerit voivat piiloutua.

Inspiroidu IDO-esitteestä

Vain nopea uudistusprojekti vai täydellinen peruskorjaus?
Kylpyhuone-esitteistämme saat lisää inspiraatiota!