WC-ISTUIMEN VALINTA

Wc-istuimen valinta
Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin. Kotimaiset IDO-wc:t ovat tunnetusti laadukkaita ja niiden muotoilu miellyttää kriittisempääkin silmää. 
Jos remontoit vanhaa, istuimen malli määräytyy yleensä viemäröinnin mukaan. Vanhan lattialla seisovan istuimen paikalle on kätevää laittaa leveäjalkainen saneerausmalli, joka peittää vanhat ruuvinreiät. Jos rakennat kokonaan uutta, valinnanvaraa on enemmän.
  

Wc lattialle vai seinälle?
Wc-istuin voi olla joko lattialla seisova tai seinä-wc. Lattiamallisissa wc-istuimissa on tarjolla useita tyylikkäitä ja nykyaikaisia vaihtoehtoja ja ominaisuuksia. Useiden malliemme huuhtelukauluksettomuus, kaksoissäiliö, integroitu raikastin, helposti puhdistettava lasite ja muotoilu tekevät IDOsta varman valinnan.

 

Seinä-wc:iden suosio kasvaa koko ajan, eikä ihme. Seinä-wc on selkeä ja tyylikäs ratkaisu, joka helpottaa wc:n siivousta jättäen lattiatilan wc:n alla vapaaksi. Seinä-wc:t ovat yhtä kestäviä ja turvallisia, kuin lattiamallitkin ja mahdollinen huolto tapahtuu kätevästi painikkeen kautta.

Lisää väriä, ilmettä ja persoonallisuutta istuimiin saat erilaisilla kansilla.
 
Valitse oikea koko
Wc-istuimiamme on eri korkuisia ja syvyisiä. Normaali istuinkorkeus on 420 mm ja 460 mm korkea malli sopii erityisesti pitkille tai iäkkäille henkilöille. Wc-istuimen molemmille puolille kannattaa jättää riittävästi tilaa, sillä ahtaassa wc:ssä on ikävä asioida. Wc-tilojen minimileveytenä pidetään yleensä noin 80 senttiä.

  
IDO säästää vettä
Muotoilun ansiosta IDO-wc toimii tehokkaasti vähälläkin vedellä. Normaali huuhtelu kuluttaa vain 4 litraa, ja kaksoishuuhtelumallien pieni huuhtelu vain n. 2,5 litraa. Halutessasi voit toki muuttaa huuhtelumääriä.


Arkea helpottavia ominaisuuksia 
Kuinka paljon wc:ltä voi vaatia? IDO-wc-istuimien sileä Smart-lasite vähentää lian tarttumista wc-istuimeen ja tekee puhdistuksesta helppoa. Vesisäiliön kaksoisrakenteen ansiosta istuinten ulkopinta ei hikoile helteelläkään ja sisäsäiliö vähentää vesivahingon riskiä. Sisäänrakennettu Fresh WC raikastin annostelee huuhteluveteen automaattisesti sopivan määrän raikastetta. IDO Glow -malliston huuhtelukauluksettomat Rimfree-wc:t ovat uusinta uutta markkinoilla lisäten kylpyhuoneen hygieniaa.

  

Millainen istuinkansi?

Istuinkansi voi olla pehmeä tai kova. Suomessa perinteisesti suosituin pehmeä kansi on edullisin vaihtoehto ja mukavan lämmin istuessa. Kova istuinkansi on arvokkaamman oloinen ja sen ominaisuuksissa on valinnanvaraa: Quick Release -kannen voi näppärästi irrottaa puhdistuksen ajaksi ja Slow close -kansi taas sulkeutuu pehmeästi ja hiljaa. Quick Releasi ja Slow Close -toiminnot saa myös samaan istuinkanteen yhdistettynä. Tutustu myös IDO-kansien laajaan värivalikoimaan!

 
Lisävarusteet
Tarvittaessa voit varustaa wc:si esimerkiksi kyynärtuilla tai sensor-huuhtelulla. Sensor hoitaa huuhtelun käsin koskematta - riittää, että kätesi kulkee sensorin yli. Lisävarusteiden saatavuus vaihtelee malleittain.