IDO TÄNÄÄN

Kiinnostus kodin sisustusta kohtaan on kasvava trendi ja panostus myös kylpyhuoneeseen on lisääntynyt vuosi vuodelta. Kylpyhuone onkin nykyisin koko perheen hyvinvoinnin näyttämö, jonka suunnittelun haluamme tehdä huolella ja johon haluamme lisätä myös oman persoonallisen sipauksemme.

 

IDO on jo vuosikymmenien ajan tehnyt suomalaisista kylpyhuoneista kauniita, moderneja ja toimivia tiloja. Kehitämme korkealaatuisia ja inspiroivia tuotteita, ratkaisuja ja konsepteja kotimaisiin olosuhteisiimme sopiviksi. Suunnittelun lähtökohtana on aina hyvä ja innostava muotoilu, elämän erilaiset tarpeet ja elämäntilanteet, erinomainen käyttökokemus, ympäristön huomiointi ja terävät oivallukset yksityiskohtia myöten. Siksi IDO-tuote on oikea valinta.

 

IDO on Suomena ainoa kylpyhuonekeramiikan valmistaja ja tehtaallamme Tammisaaressa kohtaavatkin tänään keramiikan valmistuksen pitkät perinteet ja maailman modernein tuotantotekniikka. Tutustu tehtaaseemme täällä.  

 

IDO on Suomen markkinajohtaja ja sen tuotteita viedään muihin Pohjoismaihin ja Baltiaan. IDO kuuluu kansainväliseen Geberit-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista kylpyhuonekalusteiden ja saniteettiposliinin valmistajista.   

 

Yleisötiedote IDOn keraamisen tuotantolaitoksen toiminnasta täällä.


Johtava alan ammattilainen jo yli 140 vuotta

IDOlla on pitkät, suomalaiset juuret, jotka ulottuvat kaikkien tuntemaan kotimaiseen Arabiaan ja sen Helsingin keramiikkatehtaaseen. Arabian tehdas perustettiin 1873 ja jo vuonna 1874 tehtaalla aloitettiin myös saniteettikeramiikan valmistus. Tehdas oli vuosikymmenien ajan ainoa pohjoismainen saniteettikeramiikan valmistaja.

 

Kysynnän kasvaessa kävivät tilat Arabianrannassa vähitellen ahtaiksi. Yrityksen uusi, moderni tuotantolaitos pystytettiin Tammisaareen vuonna 1969. Myös omistaja vaihtui ja tehdas aloitti toimintansa nimellä Oy Wärtsilä Ab, Tammisaaren Posliini.  

 

Nykyinen nimi IDO otettiiin käyttöön helmikuussa 1992. Silloin aloitettiin myös IDO-brändin rakentaminen korvaamaan vanha, hyvin tunnettu Arabia-brändi. 

 

Edelleen Tammisaaressa toimiva, Suomen ainoa kylpyhuonekeramiikkatehdas on tänä päivänä yksi Euroopan nykyaikaisimmista saniteettiposliinitehtaista. Vaikka moni asia posliinin valmistuksessa onkin vuosikymmenien saatossa muuttunut, ovat pitkät perinteet ja syvä keramiikan valmistuksen osaaminen edelleen arvossaan: kauneimmat ja kestävimmät kylpyhuonetuotteet syntyvät puhtaista luonnon raaka-aineista valamalla ja polttamalla asiantuntevissa käsissä. 

 

Yli 140 vuotta sitten alkanut työ jatkuu edelleen täydellä teholla, ja tehtaallamme syntyy tänäkin vuonna satoja tuhansia wc-istuimia ja pesualtaita.

 

 

1873 Arabian posliinitehdas perustettiin ja pian sen valikoimaan tulivat wc-istuimet ja pesualtaat.

1932 Arabia lanseerasi Elo-wc-istuimen, jossa oli vesisäiliö kiinni istuimessa ensimmäisenä maailmassa.

1942 Sotien jälkeen ja kaupungistumisen myötä tuotanto alkoi kasvaa voimakkaasti. Tässä pesuallas saa muotonsa.

1969 Uusi tuotantolaitos valmistui Tammisaareen, missä IDO-tuotteet valmistuvat edelleen tänä päivänä.

1970 Innovatiivisuus ja trendit ovat aina olleet meille tärkeitä. 70-luku oli värikkäiden kylpyhuoneiden kulta-aikaa. 

1992 Nykyinen IDO-nimi otettiin käyttöön.

2015 IDO siirtyi osaksi sveitsiläistä Geberit-konsernia.