Suihkuseinän edut kylpyhuoneessa

Suihkuseinän edut kylpyhuoneessa

Suihkuseinät, suihkukaapit ja suihkuovet

Uusi suihkuseinä tai suihkukaappi lasiseinillä tuo hetkessä raikkaan tunnelman ja uuden ilmeen kylpyhuoneeseen. Samalla se vaikuttaa jokapäiväisiin suihkurutiineihin miellyttävällä tavalla, tehden suihkussa käynnistä ylellistä, kuin hotellin kylpyhuoneessa.

Kun olet asentamassa uutta suihkuseinää tai suihkuovia vanhaan kylpyhuoneeseen, kiinnitä huomiota suihkuoven tai seinien kokoon ja eri materiaalivaihtoehtoihin.

Tässä artikkelissa käydään läpi kaikki mitä sinun tulee tietää lasisten suihkuovien, suihkuseinien ja suihkukaappien valinnasta.

Valitse sopiva tuote ja tyyli

Suurin osa suihkuseinistä, suihkuovista ja suihkukaapeista on tehty lasista, ja niihin käytetään temperoitua turvalasia.

Lasiseinät ovat erittäin helppoja puhdistaa ja pitää kirkkaana, kun muistaa suihkun jälkeen kuivata lasipinnat pisaroista esimerkiksi ikkunalastalla. Näin suihkuseinä on entistä hygieenisempi ja kirkkaampi.

Lasiovet suihkukaapeissa ja lasiseinät kylpyammeissa tuovat suihkutilaan valoa, antaen valon kulkea vapaasti tilan läpi, tehden avoimen ja kevyen ilmeen koko huoneelle – aina pieniestä kylpytiloista, suuriin ja ylellisiin koti-spa osastoihin.

Valitse suihkuseinä kylpyhuoneen tyylin mukaan

Suihkuseiniä on saatavilla monessa eri koossa ja muodossa. Ovia löytyy suorina, kaarevina, liuku- ja taitto-ovina, sekä seinään kiinnitettynä kylpyammeen seinänä.

Lukuisat mallivaihtoehdot ja asukkaan toiveet ja tarpeet määrittelevät pitkälti millainen suihkuseinäratkaisu kylpyhuoneeseen kannattaa suunnitella. Pohjoismaissa tyypillisiin pieniin kylpyhuoneisiin kannattaa valita joustava suihkuseinä tai suihkuovi, jotka on mahdollista taittaa tai kääntää seinän viereen, jolloin suihkuseinä ei vie tilaa kylpyhuoneesta, kun sitä ei käytetä.

Suihkuseinät kaikenkokoisiin kylpyhuoneisiin

Kun tilaa on rajallisesti, jokainen ylimääräinen kaluste tai kylpyhuone-elementti pistää miettimään kaksikin kertaa, onko uudelle ratkaisulle perusteltua tarvetta. Sen vuoksi moni pienen kylpyhuoneen omistaja saattaakin päätyä valitsemaan helposti asennettavan suihkuverhon, vaikka muitakin ratkaisuja olisi saatavilla.

Tämän päivän monipuolinen suihkuovivalikoima sisältää malleja, jotka sopivat joustavasti myös pieniin tiloihin, ollen käytännöllisempiä, hygieenisempiä ja pitkäkestoisempi valinta, kuin suihkuverhot.

Löytääksesi juuri sinulle sopivan suihkuseinän, joka istuu kylpyhuoneeseesi - kysy itseltäsi etsitkö ennemmin minimalistista tyyliä, jossa on yksi lasinen suihkuseinä vai pikemmin suihkunurkkaa, joka koostuu kahdesta lasisuihkuseinästä, jotka saa suljettua suihkunurkkaukseksi.

Yksittäiset lasi suihkuseinät

Yksittäiset suihkuseinät saa asennettua kiinteäksi seinäksi tai siirrettäväksi suihkuoveksi, joka voidaan tarvittaessa taittaa seinää vasten. Yleisimpiä suihkuseiniä saa eri tyyleissä (suorina tai kaarevina) ja eri levyisinä. Jotta löytäisit täydellisesti kylpyhuoneeseesi istuvan mallin, muista tarkistaa tarvittavat mitat oikean koon valintaan.

Suihkunurkka lasiovista

Suihkunurkka on kätevä toteuttaa kahdella taittuvalla lasiovella, jotka on kiinnitetty seinään, ja jotka voidaan taittaa suihkunurkaksi, ovien pysyessä suljettuina kätevien magneetti suihkulistojen avulla. Ovet saa avattua niin sisä- kuin ulkopuolelle, ja ne ovat taitettavissa seinää vasten, kun suihku ei ole käytössä, tehden tilasta avaramman ja esteettömän liikkua.

Suihkuovia saa eri kokoisina ja tyylisinä (suorina tai kaarevina). Jotta suihkunurkasta tulee toimiva, muista varmistaa suihkuovien mitat ja niiden yhteensopivuus, jotta lopputulos on varmasti yhteensopiva.

Hyödynnä kylpyhuoneen nurkkatila suihkukaapilla

Jos etsit kaikenkattavaa suihkuratkaisua, suihkukaappi on sinun valintasi.

Kaikki suihkukaappimallimme ovat hyvin varustettuja ja niihin kuuluu mm. laadukas Oras-sadesuihku ja -suihkusekoittaja, lasiseinät turvalasista, marmorialusta, sekä muita ratkaisuja, jotka tekevät suihkunautinnosta täydellisen.

Suihkukaapit on suunniteltu asennettavaksi nurkkaan tai seinän viereen, minkä vuoksi ne vievät vain vähän tilaa kylpyhuoneessa. Jos päädyt valitsemaan suihkukaappia, harkitse mallia, jossa on liukuovet. Liukuovia saa sekä kaarevina että suorina malleina. Suihkukaapin ovet pysyvät kunnolla kiinni, eivätkä ne aukea itsestään suihkun aikana. Suihkukaapin lasiseinien magneettiset listat pitävät suihkun tiiviinä ja estävät pisaroita kulkeutumasta suihkukaapin ulkopuolelle.


Suihkuseiniä, suihkuovia ja suihkukaappeja on saatavilla monessa eri koossa, eri profiileilla ja eri leveyksinä, joista voi valita omaan kylpyhuoneeseen parhaiten toimivan ratkaisun, kuitenkaan unohtamatta tilaa säästäviä taittuvia tai siirrettäviä suihkuratkaisuja.

Ennen ostopäätöstä, käytä hetki aikaa eri mallien tarjoamien ominaisuuksien selvittämiseen, jotta suihkuseinät, suihkuovi tai suihkukaappi, jonka valitset, toimii odotetulla tavalla sille valitussa tilassa.

Löydä sopiva suihkuseinäratkaisu kotiisi.


Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

Lisää inspiraatioartikkeleita & suunnitteluvinkkejä