usein kysyttyä

 • Mistä voin ostaa IDO-tuotteita?

  Jälleenmyyjiämme ovat LVI-liikkeet, rautakaupat sekä keittiö- ja sisustusliikkeet kautta maan. Etsi lähin jälleenmyyjäsi viereisen jälleenmyyjähakumme avulla.

 • Kuinka puhdistan kylpyhuoneen kaapistot?

  Kylpyhuonekalusteiden ja tasoaltaiden puhdistukseen käytetään kodin yleisiä puhdistusaineita. Puhdistusaine ei saa sisältää hankaavia ainesosia joista voi aiheutua naarmuja tai himmentymiä. 

 • Mistä löydän IDO Trevin -istuimen wc-istuimen asennusohjeen?

  IDO Trevi -wc-istuin on valikoimastamme poistunut malli ja siksi sen tietoja tai asennusohjetta ei löydy nettisivuiltamme. Asennusohje löytyy tästä linkistä

 • Mitä eroa on viemärityypeillä?

  Wc-istuimissa on kahta eri viemärityyppiä, s-lukko ja p-lukko. S-lukko tarkoittaa viemäröintiä lattiaan ja on Suomessa yleisimmin käytetty viemäröintitapa. P-lukko eli yleismalli tarkoittaa viemäröintiä seinään tai lattiaan kohteeseen soveltuvalla yhdyskappaleella.

 • Kuinka hyvin kalusteenne kestävät kosteutta?

  Kylpyhuonekalusteemme valmistetaan kosteutta kestäviksi. Käytämme kalusteiden valmistuksessa kosteudenkestäviä (P3) lastulevyjä ja MDF-levyjä. Pintakäsittely vaihtelee tuotteesta riippuen, mutta pyrimme siihen, että kaikki kalusteemme olisivat kosteutta hylkiviä ja helposti puhdistettavissa. Kylpyhuonekalusteet eivät siedä pitkäaikaista altistumista vedelle. Vesivahinkojen välttämiseksi on kalusteet kuivattava huolella niin pian kuin mahdollista käytön jälkeen. 

 • Mitkä ovat nykyiset huuhteluvesimäärät?

  IDO on  ollut vettä säästävien wc-mallien edelläkävijä ja nykyään vesimäärät wc:issämme ovat 4 l ja 2,5 l tai mallista riippuen pienimmillään jopa 2 l. Julkisten laitoisten saniteettitiloissa määritysten mukainen huuhteluvesimäärä on 6 l.  Yksitoiminen huuhtelu säädetään tehtaallamme 4 litralle, joten niiden  huuhtelu on säädettävä 6 litraan julkisia tiloja varten. 

 • Mistä voin ostaa Fresh wc -puikkoja?

  Käänny jälleenmyyjiemme puoleen.

 • Kuinka tunnistan wc:ni mallin?

  Tuotteidemme elinkaari on pitkä. Olemme valmistaneet vuosien aikana monia eri malleja, jotka erottuvat toisistaan esim. painikkeiden mallin tai säiliön muodon perusteella. Katso ensin onko wc:ssä nosto- tai painonappi, ja minkä mallinen se on. Jokaiseen wc:hen on painettu kaksinumeroinen luku, joka kertoo tuotteen mallin. Numero on painettu tai kohollaan. Se sijaitsee wc:n jalassa.

 • Kuinka poistan tummat viirut posliinista?

  Posliinin, etenkin lavuaarien, pintaan ilmestyvät tummat viirut ovat usein erilaisista metalliesineistä, kuten koruista tai työkaluista aiheutuneita metallijäämiä. Nämä hiushalkeamia muistuttavat jäljet eivät lähde tavallisilla puhdistusaineilla tai puhdistusmenetelmillä. Jälkien poistamiseen soveltuu silikaattikumi, jota voitte tiedustella LVI-liikkeistä.

 • Millaisia istuinkansia on saatavana?

  Wc-istuinkansia voi ostaa jälleenmyyjiltämme. Kansia on kahta eri perustyyppiä. Pehmeät kannet tuntuvat pinnalta lämpimiltä ja pehmeiltä. Ne on sovitettu posliinin muotoon, joten ne tuntuvat myös tukevilta. Toisena vaihtoehtona ovat kovasta muovista valmistetut kannet, joiden pinta kestää hyvin naarmuuntumista ja tukevat saranat pitävät kannen hyvin paikallaan. Kovissa kansissa on useita toiminnallisuuksia, kuten hitaasti sulkeutuva Slow Close ja helposti irroitettava Quick Release. Kansia on myös erivärisiä. Värivaihtoehtoihin voi tutustua nettisivuilla ja esitteestämme. Suosittelemme kovamuovisia kansia sekä metallisaranoita liikuntarajoitteisille henkilöille, koska niiden yhteyteen voi asentaa tarvittaessa kyynärtuet.

 • Miten toimin, kun suihkuni laakerit ovat kuluneet?

  Suihkukaappien ja -nurkkien laakerit kuluvat joskus käytössä. Uudet laakerit voi ostaa jälleenmyyjältä. Tarkista ennen hankintaa, onko laakerin läpimitta 19 tai 21 mm.

 • Mistä johtuu viemärin haju wc:ssäni?

  Viemärin epänormaalin hajun voi aiheuttaa moni tekijä. Tarkastakaa ettei viemärinne ole tukkeutunut. Jos tukkeumaa ei ole, voi kyseessä olla viemäristön muu ongelma tai asennusvirhe. Näissä tilanteissa ottakaa yhteyttä talonyhtiöön tai asennusliikkeeseen.

 • Millainen takuu tuotteillanne on?

  Kaikilla tuotteillamme on vähintään kahden vuoden takuu. Suomessa valmistettujen saniteettiposliininen posliiniosien takuu on kymmenen vuotta ja valmiiksi asennettujen huuhtelumekanismien takuu on viisi vuotta tavaran toimituksesta. Takuu kattaa suunnittelu-, raaka-aine ja valmistusvirheistä aiheutuneet tavaran viat, jotka ilmenevät kahden vuoden kuluessa tavaran toimituksesta. Muistathan säilyttää ostokuittisi. Mahdollisista kuljetus ja asennuskustannuksista vastaa asiakas. Takuu ei kata virheellisestä tai puutteellisesta asennuksesta, huollosta, käytöstä tai korjauksesta aiheutuvaa vikaa tai muuten toimituksen jälkeen syntyneestä syystä johtuvaa vikaa. Takuu ei myöskään kata veden epäpuhtauksista johtuvaa vikaa tai normaalia kulumista tai huononemista. IDO ei vastaa tavaran soveltuvuudesta ostajan tarkoittamaan käyttöön.

 • Mikä on standardi wc-istumakorkeus?

  WC-istuimien nykyinen istumakorkeus on 420 mm ja korotettujen mallien 460 mm. Muita käytössä olevia korkeuksia ovat vanhempien mallien 400 mm (Trevi WC-istuimet).

 • Kuinka saan pois pinttyneen lian wc-istuimesta?

  Todennäköisesti lasitteeseen on tarttunut veden mukana tulevaa kalkkia. Kalkki on valkeaa ja siksi vaikea todeta silmällä valkeassa posliinissa, mutta tuntuu karhealta ja kerää helposti likaa. Kalkin saa pois parhaiten mahdollisimman happamalla pesuaineella (pH 2 tai alle). Tyhjentäkää vesilukko mahdollisimman tyhjäksi joko niin, että työnnätte vessaharjalla vettä putkeen päin, tai pyrkikää tyhjentämään vesi kipolla tai esim. rättiin imeyttämällä. Kaatakaa hapanta pesuainetta posliinin pinnalle ja antakaa vaikuttaa reilu aika. Markkinoilla on monenlaisia pesuaineita, jotka irrottavat kalkkia. Myös talousetikka on hapanta ja sitä voi kokeilla käyttää kalkin poistamiseen kotikonstina.

 • Mistä voin hankkia varaosia?

  Varaosia IDO-tuotteisiin myyvät IDO-jälleenmyyjät ja LVI-liikkeet. Varaosaluettelo tuotteillemme löytyy sivujemme ammattilaispuolen osiosta.