YMPÄRISTÖÄ SÄÄSTÄVÄ

 

 

Aina kun vain mahdollista, pyrimme valitsemaan parhaat ja laadukkaimmat materiaalit halvan massatuotannon sijaan. Miksi? Vastaus on yksinkertainen: kestävyys, yksinkertaisuus ja toimivuus. Vaikeammat olosuhteet ovat pakottaneet pohjoismaalaiset asettamaan toimivuuden koreuden edelle. Näin ollen toimiva yksinkertaisuus seurasi luonnollisesti perässä. 

Tämän myötä on syntynyt myös kunnioitus luontoa kohtaan, ja siksi myös meidän tavoitteemme on asettaa luonto etusijalle sekä tuotannossa että visuaalisessa toteutuksessa. Toisin sanoen, tavoitteemme on tehdä kylpyhuoneita, jotka kestävät useita vuosia. Se, että tänä päivänä valitsee korkealaatuisia ja aikaa kestäviä tuotteita on yksi tehokkaimmista tavoista osoittaa kunnioitusta luontoa kohtaan.

 

ECO-DESIGN - TUOTTEEMME EKOSUUNNITTELUSSA

   

Ympäristöystävälliset, resursseja säästävät ja kestävät tuotteet ovat meille erittäin tärkeitä. Siksi käytämme ekosuunnittelua ja kehitämme tuotteitamme jatkuvasti vastaamaan kestävän ekosuunnittelun periaatteita. Uuden tuotteen on aina oltava ympäristön kannalta parempi vaihtoehto, kuin aikaisempi vastaava tuote koko tuotteen elinkaaren ajan, aina materiaalien hankinnasta tuotteen loppukäyttöön.

Pyrimme jättämään mahdollisimman pienen ympäristöjalanjäljen, ja takaamaan, että tuotteemme ovat sekä kestäviä että helppohoitoisia. Mikäli tuotteessa ilmenee ongelmia tai jokin tuotteen osa on päässyt rikkoutumaan, meillä on varaosia saatavilla vielä 10 vuoden ajan tuotteen valmistuksen lopettamisen jälkeen. Toinen tärkeä osa tuotteiden hallintaa, on kouluttaa ja opettaa työntekijöitämme, sekä asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme niin, että myös tuotteiden lopullinen ympäristö ja siihen vaikuttavat materiaalivalinnat ovat kestävän kehityksen mukaisia, eivätkä ne kuormita ympäristöä tarpeettomasti.

 

Mitä olemme siis tehneet?

• Alhainen vedenkulutus: Otimme ensimmäisenä markkinoilla käyttöön pienen ja suuren huuhtelun, ja olemme sen jälkeen laskeneet huuhteluvesimäärän 2/4-litraan. Vedenkulutus on siis jopa 33% pienempi kuin aikaisemmin.

• Vähemmän puhdistusaineita: Rimfree®-huuhtelutekniikka vähentää tarvetta käyttää vahvoja puhdistusaineita. 

• Luonnonmateriaalit: Saniteettikeramiikka on luonnollinen materiaali ja erityinen posliininkäsittelymme takaa sen, että se kestää useita vuosia. Käytöstä poistettu posliini voidaan esimerkiksi murskata ja käyttää mm. teiden päällystykseen.

• Paikallinen tuotanto tarkoittaa vähemmän kuljetusta: Tuotamme wc-istuimet ja pesualtaat Suomessa Tammisaaren Geberit Production Oy:n tehtaalla. IDO kalusteet tehdään niin ikään Suomessa pitkäaikaisen yhteistyökumppanin tehtaalla. Suihkuratkaisumme tuotamme Pohjoismaissa Ruotsin tehtailla. Tämä tarkoittaa vähemmän tuotteiden kuljetusta, mikä vähentää hiilidioksidipäästöjä.

• 10 vuoden varaosatakuu: Varaosillamme on pitkä saatavuustakuu. Suuren osan tuotteitamme varaosat ovat saatavilla vielä 10 vuotta sen jälkeen, kun tuote on poistunut valikoimastamme. Tällä tavoin voimme varmistaa, että tuotteemme kestävät kauemmin ja että pienen varaosan ei tarvitse olla syy, miksi wc, pesuallas tai jokin muu kylpyhuoneen tuote olisi vaihdettava uuteen.

• Pakkaustuotteet: Pakkaamme tuotteemme mahdollisimman vähän pakkausmateriaalia vaativiin pakkauksiin ja olemme juuri vaihtaneet pahvilaatikkomme vihreämmäksi vaihtoehdoksi. Tällä tavoin olemme vähentäneet hiilidioksidipäästöjämme 6%.

 

ISO 9001 ja ISO 14001

ISO-sertifiointi on kansainvälinen akreditointijärjestelmä, jota käyttävät yritykset ympäri maailman. Niiden avulla varmistetaan, että tuotteet ja palvelut ovat turvallisia ja hyvälaatuisia. Nämä laatu- ja ympäristöjohtamisen sertifikaatit kertovat siitä, että tarjoamme laatua asiakkaillemme ja huolehdimme ympäristöstä.

 

TYÖNTEKIJÖIDEN TERVEYS JA TURVALLISUUS

ISO 45001 on maailman ensimmäinen kansainvälinen työterveyteen ja työturvallisuuteen keskittyvä standardi. Meillä Geberitillä, työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää. ISO 45001 sertifikaatin mukaisesti, teemme proaktiivisesti työtä turvallisuuden lisäämiseksi, vähentämällä työperäisiä riskejä, sekä edistämällä terveyttä ja hyvinvointia työpaikoilla. 

 

Tammisaaren Geberit Production Oy:n tehtaan yleisötiedote.