Värejä ja muotoja

Sinä olet tärkein henkilö oman kylpyhuoneesi suunnittelussa. Keskity siis omiisi ja perheesi tarpeisiin ja unohda muiden mielipiteet. IDOn valikoimasta löytyy erilaista muotokieltä noudattavia wc-istuimia ja pesualtaita, riippuen siitä, miellyttääkö silmääsi pyöreät tai vaikkapa kulmikkaat muodot. Kylpyhuoneen kaapistovalikoimamme antaa sinulle vapauden valita useiden tyylikkäiden ja trendikkäiden vaihtoehtojen välillä. Suihkutiloihin sopiva malli löytyy laajoista suihkuseinä, -suihkuovi tai suihkukaappivalikoimistamme.

 

Käytä värejä

Mitä väreihin tulee, pidä mielessä, että kaiken ei aina tarvitse olla puhtaan valkoista. Muista kuitenkin, että valitsemasi värit ja materiaalit todennäköisesti pysyvät kodissasi kauan, joten huomioi valintoja tehdessäsi huoneen koko ja kalusteiden malli. Tummat värit tekevät pienistä tiloista usein vielä pienemmän tuntuisia, kun taas isommissa tiloissa tumma väri voi rytmittää tilaa harmonisemmaksi. Hahmottele ensin kokovalkoista tilaa ja lisää sitten värejä yksi kerrallaan. Leikittele väreillä ja palaa sitten hillitympään suuntaan. Värien valinnassa vain mielikuvitus on rajana! Muista, että jos olet epävarma omista näkemyksistäsi, voit aina kääntyä ammattilaisen puoleen.

 

Oikea valo

Yksi asia, joka usein unohtuu, on valaistuksen tärkeys. Toimivan tilan ja oikean tunnelman takana on usein oikeanlainen valo. Pienissä kylpytiloissa käytännöllisyys on tärkeintä: yleisvalon lisäksi kohdevalaistus auttaa päivittäisissä toimissa.  Jos neliöitä on käytössä reilusti, kylpyhuoneesta voi luoda tilan, jossa voi rentoutua ja nautiskella. Silloin haluat ehkä myös tunnelmallisempaa valaistusta.

 

Hyvässä kylpyhuoneessa on useampia valonlähteitä. Perusvalonlähteeksi suosittelemme aina kattovalaisinta. Pehmeä yleisvalo tekee tilasta miellyttävän ja rauhallisen, ja se riittää hyvin esimerkiksi rentoon suihkuhetkeen tai nautinnolliseen kylpyyn. Oikein sijoitetut kohdevalot taas ovat tarpeen silloin, kun pitää nähdä tarkasti – vaikkapa meikkipeilin edessä tai pyykkiä käsitellessä. Valot peilin ja pesualtaan yläpuolelle sisältyvätkin useimpiin IDO-peilikaappeihin.

 

Uskalla kokeilla

Ole rohkea suunnitelmissasi! Et oikeastaan voi valita väärin, koska suunnittelet tilaa itsellesi. Suurin virhe, jonka ihmiset suunnitellessaan usein tekevät, on uskalluksen puute. On hyvä ajatella asioita joskus eri tavalla! Jos olet epävarma suunnitelmasi toimivuudesta, voit aina kääntyä IDO-kylpyhuonenäyttelyn osaavan henkilökunnan puoleen. He käyvät mielellään läpi suunnitelmasi ja antavat ohjeita oikeiden tuotteiden valinnassa.