PIENI VAI SUURI KYLPYHUONE?

 

Koolla on väliä: pienen kylpyhuoneen sisustaminen

Mitä pienempi kylpyhuoneesi on, sitä enemmän sinun täytyy miettiä säilytystilan tarvetta. Onneksi on monia tapoja sijoittaa pieniinkin tiloihin reilusti säilytystilaa.  

Haluaisitko alakaapin pesu- tai tasoaltaan alle? Tai peilikaapin tasopeilin sijaan? Onko tila wc-istuimesi yläpuolella vapaana seinäkaappia varten? Korkea kaappi on myös yllättävän hyvä vaihtoehto, jossa on paljon säilytystilaa. Se vaatii tilaa leveytensä verran, mutta korkeaan kaappiin mahtuu paljon hyllyjä!

 

Suihku sijoitetaan usein huoneen nurkkaan ja laadukkaan ilmeen saat valitsemalla suihkuseinän tai -nurkan suihkuverhon sijaan. Kokoja on monia, joista vaihtoehto erikokoisiin tiloihin löytyy varmasti. Joskus ratkaisu löytyy epäsymmetrisestä muodosta, esim. 700 x 900 – kokoinen suihkunurkka voi olla passeli juuri sinun kotiisi. Liukuovellinen suihkunurkka ei vaadi tilaa aukeavalle ovelle, kun taas kääntöovellisen nurkan ovet voi kääntää sivuun, kun suihkua ei tarvita – ja kylpyhuoneesi on tilava ja avara!

  

Väreillä on suuri merkitys. Pienessä tilassa tummat värit saattavat tehdä tilasta vielä pienemmän tuntuisen. Täysin vaalea väritys antaa aivan toisenlaisen ilmeen huoneelle. Voit tuoda tilaan elävyyttä pienillä yksityiskohdilla ja värikkäämmillä tekstiileillä halutessasi. Muista myös hyvä valaistus!

 

Jos suinkin mahdollista, on seinä-wc-istuin hyvä valinta. Siinä huuhtelukoneisto on piilotettu seinän sisälle ja lattiatila on vapaana, jolloin huone avartuu ja on myös helppo puhdistaa.

 

 

Onko neliöitä käytössä reilummin?

Suurempi wc tai kylpyhuone antaa sinulle enemmän vapautta sisustaa. Lähtökohtana tulee olla aina sinun ja perheesi tarpeet. Onko perheessäsi lapsia? Pitäisikö suihkuja olla yksi vai kaksi? Miten olisi kylpyamme? Onko kylpyhuoneesi sinun yksityinen tilasi vai käykö sinulla kenties paljon vieraita?

 

Jos sinulla on paljon purkkeja ja purnukoita, kylpyhuonekaapistot ja peilikaappi ovat valintasi. Jos neliöitä on riittävästi, niin miksi et sijoittaisi useampaa korkeaa kaappia vierekkäin – vaikka jokaiselle perheenjäsenelle omaansa? Jos suihkusta voi roiskua vettä kalusteiden päälle, valitse suihkuseinä tai jopa suihkunurkka tai -kaappi. Olisiko amme ja kotikylpylätunnelma unelmasi?

 

Hae inspiraatiota sisustuslehdistä ja nettisivustoilta. Tartu sitten ruutupaperiin ja kynään ja hahmottele ja kokeile. Kun olet tyytyväinen, piipahda IDO Kylpyhuonenäyttelyyn tai käänny suunnittelijasi tai jälleenmyyjäsi puoleen ja varmista suunnitelmasi toimivuus.