PESUALTAAN VALINTA

Oikean pesualtaan valinta

Koska pesuallas on yksi kylpyhuoneesi käytetyimmistä kalusteista, valitse se huolella. Mieti, mikä malli sinua miellyttää ja kuinka paljon tilaa on käytettävissä. Onko sinulle tärkeää laskutilan määrä vai suuri pesuallas? Pidätkö perinteisen pyöreistä muodoista vai haetko modernia, kulmikasta ilmettä?

 

Meillä on laaja valikoima erimallisia ja -tyyppisiä pesualtaita, jotka voidaan jakaa neljään ryhmään:  

perinteisiin altaisiin, tasoaltaisiin, malja-altaisiin ja upotettaviin altaisiin. Perinteinen pesuallas kiinnitetään seinään ja sen alla on usein allaskaappi. Kaapin sijaan pesualtaan alle voi sijoittaa allasjalan, joka tukee allasta ja tarjoaa näkösuojaa putkille. Tasoaltaassa varsinaisen allassyvennyksen ympärillä on laskutilaa, ja kokonaisuus muodostaa alla olevan kaapin pöytätason. Malja-allas asennetaan alakaapin tason päälle kuten vanhanaikainen pesuvati. Upotettava allas asennetaan allaskaapin pöytätasoon aukkoon joko ylä- tai alakautta. Todella pienissä kylpyhuoneissa kannattaa harkita kulmaan asennettavaa allasta. 

 

Altaan on kestettävä arkea

Kylpyhuoneen pesuallas joutuu melkoisen koville. Siinä pestään autoremontissa likaantuneet kädet ja pikkupyykit, eivätkä käytetyt aineet aina ole hellävaraisimmasta päästä. Siksi altaan on kestettävä kovaakin kulutusta. IDO-pesualtaat ovat lasitettua posliinia, joka on helppo pitää puhtaana ja joka pysyy hyvän näköisenä vuodesta toiseen. Posliini on luonnonmateriaalia, siksi pesualtaiden mitoissa saattaa esiintyä pientä vaihtelua (+/-2 %). Se on hyvä muistaa, kun mittailet uuden altaasi paikkaa. Myös altaan kiinnityksen on oltava tukeva. Kylpyhuoneesi seinän rakenne määrää, pärjäätkö ruuvikiinnityksellä vai tarvitseeko allaskannakkeet.