KYLPYHUONEEN SUUNNITTELU

Oletko koskaan ajatellut, kuinka tärkeitä osia kotiasi kylpyhuone ja wc ovat? Aloitamme aamumme kömpimällä kylppäriin ja sieltä pujahdamme sänkyyn, kun päivä päättyy. Uuden kylpyhuoneen ja wc:n suunnitteluun ja toteutukseen kannattaakin käyttää aikaa ja ammattilaisten apua. Silloin lopputulos on tyylikäs, toimiva ja turvallinen.

 

Miten alkuun?

Jos et ole aivan varma, millaisen tunnelman kylpyhuoneeseesi haluat, kerää lehdistä kuvia erilaisista sinua miellyttävistä vaihtoehdoista ja hae inspiraatiota netistä. Tutki kuvia tarkasti, ja mieti, mikä niissä sinua viehättää. Onko se seinien ja lattian väri, valaistus, kaapistojen materiaali vai ammeen tai suihkukaapin muoto? Tutustu myös kylpyhuonenäyttelyihin ja myymälöissä esillä oleviin tuotteisiin. IDO Kylpyhuonenäyttelystä saat aina asiantuntevaa apua ideoinnissa ja suunnittelussa.


 

 

Toimivat neliöt

Mitä pienempi kylpyhuoneesi on, sitä tärkeämpää suunnittelu on. Oikeilla kalusteilla pikkuisestakin tilasta saa toimivan. Jos haaveilet ammeesta, säästät tilaa yhdistämällä siihen kylpyammeseinän. Silloin et tarvitse erillistä suihkukaappia tai -nurkkaa ja voit toteuttaa unelmasi pienessäkin kylpyhuoneessa.

Kaikki alkaa suunnittelulla

Mieti, riittääkö vanhan wc-istuimen ja kalusteiden vaihto vai onko aika päivittää koko kylpyhuone? Ota huomioon nämä asiat:

  • Millainen tila on toimiva sinun perheellesi?
  • Riittääkö yksi suihku ja yksi pesuallas?
  • Haluatko seinä- vai lattia-wc:n?
  • Haaveiletko ammeesta?
  • Millaisen valaistuksen haluat?
  • Onko suihkuseinä riittävä suojaamaan roiskeilta vai kaipaako kylppärisi suihkunurkkaa tai peräti suihkukaappia?
  • Kuinka paljon tarvitset säilytystilaa?

 

Ota kynä kauniiseen käteen

Kylpyhuoneen suunnittelu kannattaa aloittaa piirtämällä käytössä olevasta tilasta pohjakuva esimerkiksi ruutupaperille. Merkitse piirrokseen ovet, ikkunat, vesijohdot ja viemäreiden paikat. Suihkun ja wc:n paikat määräytyvät yleensä putkituksen mukaan, mutta kaapistoja voit asetella vapaammin. 


Ammattilainen apuun

Kylpyhuoneremontti on kodin suurimpia remontteja, joten ammatilaisavun käyttöä kannattaa vakavasti harkita. LVI-alan ammattilainen hallitsee mm. kosteussulkujen sekä kaatojen toteutuksen ja sähköasennuksissa jo lakikin velvoittaa käyttämään sähkömiestä. Hyvin suunniteltu ja toteutettu kylpyhuone palvelee sinua vuosia.

 

Pysy budjetissa

Olet varmasti arvioinut, kuinka paljon voit kylpyhuoneesi rakentamiseen tai uudistamiseen käyttää? Tee projektista mahdollisimman tarkka kustannusarvio ja varaudu yllättäviin lisäkustannuksiinkin – varmuuden vuoksi. Saat säästettyä kustannuksia, jos teet mahdollisimman paljon itse. Toisaalta, ammattilaisen avustuksella remontti sujuu vaivattomammin ja nopeammin.