IDO suihkuratkaisut

Täydellistä suihkuratkaisua etsimässä

Ensimmäinen huomioitava asia upean suihkuratkaisun saavuttamiseksi: ole realisti käytettävissä olevan tilan suhteen. Toisinaan täydellisen ratkaisun saavuttaminen ei vaadi mahdottomia, vaan pikemminkin tarpeettoman karsimista. Kylpyhuone, avaralla pohjaratkaisulla tuo kotiisi spa-henkisen tunnelman, jota tasokas muotoilu korostaa, lisäten näin ollen myös kotisi arvoa.

Suunniteltaessa pientä kylpyhuonetta, hyvin pohditut ratkaisut ovat tärkeässä roolissa virkistävän suihkuelämyksen saavuttamiseksi. Vaikka tilaa olisi vain rajallisesti käytössä, voit helposti saavuttaa näyttävän suihkuratkaisun, joka tuo kauniin muotoilun ja käytännöllisen arjen ylellisyyden osaksi kylpyhuonettasi. Suuremmissa kylpyhuoneissa, missä kylpyamme ja suihku on yhdistetty yhtenäiseksi märkätilaksi, on mahdollista välttää kompromisseja ja siten tilan ahtautta.

Kuinka rakentaa lempeästi rentouttava suihkutila?

Perusteellisesti suunniteltu suihkutila edesauttaa yhdenmukaisen ja tyylikkään yleisilmeen luomisessa kylpyhuoneeseen. Olemme koonneet alle muutamia ehdotuksia, joista sinulle voi olla apua oman suunnitteluprosessin läpiviemisessä ja unelmien suihkuratkaisun saavuttamisessa:

  • Minkä kokoinen on sinun kylpyhuoneesi? Onko kylpyhuoneessasi paljon tilaa, jonne voi suunnitella avaran suihkualueen vai tuleeko sinun pyrkiä kompaktimpaan tilankäyttöön?
  • Kuinka paljon suunnittelunvapautta haluat? Kaipaatko valmista suihkukaappiratkaisua, vai haluatko suunnitella tilan, jossa lasiset suihkuseinät toimivat katseenvangitsijoina?
  • Entä, kaipaatko suihkutilaasi myös kylpyammetta?

Suihkuratkaisu jokaiseen kylpyhuoneeseen

Saatavilla on paljon erilaisia mahdollisuuksia uuden suihkutilan suunnitteluun. Voit valita juuri sinulle sopivan ratkaisun seuraavista vaihtoehdoista:

  • Suihkuovet
  • Suihkukaapit
  • Suihkuseinät

Yksi keskeisimmistä asioista, kun suunnittelet tulevaa kylpyhuonettasi: sinun tulee valita sellainen suihkuratkaisu, missä voit kuvitella itsesi rentoutumassa pitkän ja raskaan päivän jälkeen.

Ota käyttöösi ajattomat suihkuovet tai -kaappi ja voit näin ollen helposti muokata kylpyhuoneesi tyyliä jatkossakin. Lisää suihkutilaan yksilöllisiä laattavaihtoehtoja, joilla voit luoda kiinnostavia tekstuureja ja liikettä kylpyhuoneeseen.

Lasiset suihkuseinät: luovat mielikuvan suuremmasta tilasta

Lasiseinien puhdas muotokieli sopii useimpiin sisustustyyleihin – perinteisestä moderniin. Valitsemalla suihkuseinät lasista, voit välttää suihkuvettä kastelemasta muuta kylpyhuonetta, kuitenkin samalla nauttien unelmiesi lattialaatoista. Lasiseinät myös edesauttavat suihkutilan yhdistämistä muuhun kylpyhuoneeseen, kun laatoitusta on mahdollista jatkaa aina suihkutilan ulkopuolelle, ja siten luoda saumaton ja yhtenäinen ilme.

Lasiseinät eivät pelkästään luo tilantuntua, vaan ne myös helpottavat tilan siivousta, sillä virtaviivainen muotoilu ei jätä tilaa homeelle ja lialle. Suihkuseinät säilyvät kirkkaina, kun muistat kuivata vesiroiskeet jokaisen suihkun jälkeen. Suihkuseinin varustettu kylpyhuone on myös toimiva ratkaisu liikuntarajoitteisessa käytössä, kun metallikehyksiä ei ole rajoittamassa suihkuun pääsyä.

Suihkuovet: korvaava vaihtoehto suihkuverholle

Suihkuovet on loistava ratkaisu, kun sinulla on käytössäsi avointa tilaa kahden seinän välissä, johon voit vähällä vaivalla asentaa joko kääntyvät- tai taittuvat suihkuovet. Ei väliä, kuinka suuri tai pieni tila on kyseessä, sillä tarjoamme ratkaisuja, joilla luoda ylellinen suihku lasiovilla tai vaikka yhdistetty suihku ja kylpyammeratkaisu, mikäli et halua luopua niistä kummastakaan.

Pienessä kylpyhuoneessa toimivin ratkaisu saattaa olla taittuvat suihkuovet, jotka toimivat käytössä suihkukaapin lailla, ja jotka voidaan siirtää syrjään, kun suihku ei ole käytössä. Näin ollen saat toimivan suihkuratkaisun, joka samalla säästää tilaa kylpyhuoneessa, ja jonka ansiosta voit hyödyntää suihkun lattiatilan muuhun käyttöön.

Päädyttyäsi lasisiin suihkuoviin, saat suihkutilan yhdistymään saumattomasti muuhun ympäristöön, ja voit luoda kylpyhuoneeseen avoimen ja yhdenmukaisen ilmeen koko tilan läpi jatkuvalla lattialaatoituksella. Lisäksi lasiovet on helpompi pitää puhtaana kuin suihkuverhot, ja ne tuovat myös pienempiin kylpytiloihin enemmän valoa ja tilantuntua.

Suihkukaappi: kokonaisvaltainen suihkuelämys

Helpoin tapa kokea uusi ja elegantti kylpyhuone, ilman aikaa vievää ja kallista remonttia, on valmiin suihkukaappiratkaisun asentaminen nykyiseen kylpyhuoneeseen. Suihkukaappi sopii hyvin monenlaiseen kylpyhuoneeseen ja se säilyy ajattomana klassikkona vuosia. Ympäröivät suihkukaapin seinät takaavat toimivan suojan vuotoja ja vesivaurioita vastaan, pitäen roiskeet ja veden kaapin sisällä.

Yksi kylpyhuoneen tyylin merkittävimmistä valinnoista on suihkukaapin tai muun suihkuratkaisun valinta. IDO Showerama 10-5 -sarjasta voit valita joko neli- tai viisikulmaisen suihkukaappiratkaisun monessa eri koossa, modernilla tai klassisella muotoilulla, jonka voit sijoittaa kylpyhuoneesi nurkkaan. Näin ollen et joudu huolehtimaan suihkun roiskevesistä muualla kylpyhuoneessa, koska vesi pysyy koko ajan suihkukaapin sisällä ja ohjautuu poistoputken avulla suoraan viemäriin.
Suurin osa meistä valitsee suihkukaappiinsa mieluiten kirkkaat lasiovet, mutta mikäli haluat piilottaa vesiputket, tai jonkun muun asennuksen suihkukaapin taakse, voit valita huurretun lasin suihkukaapin takaseinään. Tai sitten, saatat haluta suihkunurkkaan minimalistisen ja modernin lasiseinän tai lasiovet IDOn Showerama 10 -sarjasta. Näin ollen kaunis lattialaatoitus jää näkyville ja kylpyhuoneesi säilyy avarana.

Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

Lisää inspiraatioartikkeleita & suunnitteluvinkkejä