Pieni kylpyhuone IDOn tuotteilla

Pieni kylpyhuone – miten maksimoida tilan käyttö?

Parhaat kalusteet ja ratkaisut pieniin kylpyhuoneisiin

Pohjoismaat ovat tunnettuja pienistä kylpyhuoneistaan. Pieni kylpyhuone ei kuitenkaan tarkoita tyylistä ja toiminnallisuudesta luopumista. Kompaktit säilytysratkaisut edesauttavat pienen kylpyhuoneen suunnittelua, tehden tilasta käytännöllisen ja tuoden modernia tilantuntua kylpyhuoneeseen. Näillä tilaa säästävillä kylpyhuonekalusteilla saat parhaan hyödyn irti pienestä kylpyhuoneestasi.

Pieniin kylpyhuoneisiin ei välttämättä saa mahtumaan kylpyammetta, vaikka sellainen olisi toivelistalla. Sen sijaan pieniin kylpyhuoneisiin voi valita suihkukaapin, suihkunurkkauksen tai taittuvat suihkuovet, joilla saa toteutettua itselle sopivan ratkaisun tila ja toiveet huomioiden. Kääntyvät, taittuvat ja liukuvat ovet, jotka on valmistettu korkealaatuisesta turvalasista tuovat avoimen ja ilmavan tunnelman kylpyhuoneeseen, samalla säästäen arvokasta tilaa.

Fiksut suihkuratkaisut pieneen kylpyhuoneeseen

Pieniin kylpyhuoneisiin ei välttämättä saa mahtumaan kylpyammetta, vaikka sellainen olisi toivelistalla. Sen sijaan pieniin kylpyhuoneisiin voi valita suihkukaapin, suihkunurkkauksen tai taittuvat suihkuovet, joilla saa toteutettua itselle sopivan ratkaisun tila ja toiveet huomioiden. Kääntyvät, taittuvat ja liukuvat ovet, jotka on valmistettu korkealaatuisesta turvalasista tuovat avoimen ja ilmavan tunnelman kylpyhuoneeseen, samalla säästäen arvokasta tilaa.

Kun tarkastelet eri suihkuvaihtoehtoja, sinun on syytä huomioida seuraavat asiat:

Suihkukaapit: Suihkukaapit toimitetaan yleensä yhtenä kokonaisuutena, sisältäen kätevät liukuovet, jotka saa helposti asennettua suihkualtaan kiskoihin. Valumarmoriallas, säädettävät jalat ja pyörät, sekä laadukas sadesuihku ja suihkuseikoittaja tekevät kaapista ylellisen käyttää ja helposti siirreltävän.

Suihkunurkat: Suihkuseinät voidaan asentaa kylpyhuoneen seiniin siten, että ne muodostavat tyylikkään suihkunurkan haluttuun kulmaan ja vievät siten vain vähän tilaa itse huoneelta. Useimpia ovia saa joko kaarevina tai suorina malleina, jotka on helppo sulkea tiiviiksi suihkunurkaksi suihkun aikana, ja jotka on helppo taittaa pois tieltä, suihkun ollessa poissa käytöstä.

Suihkuovet: Yksittäiset suihkuovet saa kiinnitettyä suoraan seinään ja sovitettua myös pienimpään nurkkaukseen. Jos valintasi on yksittäinen suihkuovi varmista, että se on taitettavissa seinän viereen, kun suihku ei ole käytössä. Näin saat hyödynnettyä suihkutilan muuhun käyttöön ja tila säilyy avarana.

Suihkunurkkiin ja -oviin kannattaa valita nousevat saranat, jotta ovien avaaminen ja sulkeminen onnistuu naarmuttamatta lattiaa.

IDO Showerama 10-4 suihkukaappi mahtuu pienempäänkin tilaan.

Tee liikkumisesta helppoa pienessä kylpyhuoneessa

Pesualtaan koolla ja muodolla voi olla merkitystä, kun pohditaan kylpyhuoneen toimivuutta ahtaissa tiloissa. Aamurutiineja suorittaessa on ikävää kolhia itseään kylpyhuoneen kalusteisiin, jotka saattavat olla tilaan nähden liian kookkaita tai huonosti sijoitettu. Pesuallasta valittaessa kannattaa muistaa, että riittävän suuren pesualtaan ympärille sopii myös saippuapullo ja muut välttämättömät hygieniatarvikkeet.

Tämän vuoksi epäsymmetriset kulma-altaat ja pienimmät pesualtaamme on suunniteltu viemään vain vähän tilaa, ja ovat näin ollen täydellinen ratkaisu pieneen kylpyhuoneeseen. Altaan seinäasennus tekee tilasta esteettömän, minkä takia liikkuminen pienessä kylpyhuoneessa on esteetöntä ja joustavaa.

Tee liikkumisesta helppoa pienessä kylpyhuoneessa

Yhdistä pesuallas sopivaan säilytysratkaisuun

Pesualtaita on saatavilla monissa eri muodoissa ja tyyleissä. Kun tutkit eri vaihtoehtoja, muista myös katsoa malleja, jotka voi saumattomasti integroida pesualtaan alle ja jotka tarjoavat riittävästi säilytystilaa ja antavat yhdenmukaisen ilmeen kalustekokonaisuudelle.

Paranna pienen kylpyhuoneen säilytysratkaisuja

Kun suunnittelet pienen kylpyhuoneen säilytystiloja, varmista että valitset kalusteita, jotka eivät vie lattiatilaa kylpyhuoneesta. Sen sijaan tarkastele kylpyhuoneen vapaita seiniä ja harkitse seinälle kiinnitettäviä kaappeja tai avohyllyjä.

Jos tila ei anna myöten asentaa syvää allaskaappia, säilytystilaa saa kasvatettua valitsemalla esim. korkean seinäkaapin. Onko wc:n yläpuolella oleva tila mahdollista ottaa käyttöön pienelle seinäkaapille? Onko pesuallaskaapin ja muiden kalusteiden välissä ylimääräistä tilaa, jonne sopisi vähän tilaa vievä puolikorkea seinäkaappi, joka tarjoaisi lisää säilytystilaa mm. pyyhkeille ja muille pikkutavaroille?

Muista myös huomioida tärkeät pienet yksityiskohdat: Push-open-toiminnolla säästät viimeiset senttimetrit kaapin syvyydestä, jotka vetimet yleensä vievät. Juuri vetimet saattavat tehdä kylpyhuoneessa liikkumisen hankalaksi, jos tilaa on vähän ja sitä käyttää useampi perheenjäsen samanaikaisesti. Muita hyödyllisiä lisävarusteita kylpyhuoneeseen ovat mm. suurentava peili ja peilikaappiin sisäänrakennettu pistorasia.

Seinälle asennetut kalusteet vievät vähemmän tilaa kylpyhuoneessa ja niiden lisäksi lattian puhdistus helpottuu merkittävästi, kun lattiatila on vapaa kalusteista.

Push-open-toiminnolla säästät viimeiset senttimetrit kaapin syvyydestä

Oikeiden tuotteiden valinta

Olet sitten valitsemassa suihkua, kylpyhuonekalustetta tai muuta säilytysratkaisua, saat parhaan hyödyn pienestä kylpyhuoneestasi valitsemalla kalusteita ja kylpyhuoneratkaisuja, jotka sopivat tilan kokoon ja muotoon, tehden tilan avaraksi ja helpoksi liikkua aamu- ja iltarutiinien aikana.

Etsitkö sopivaa kylpyhuonekalustetta tai muuta säilytysratkaisua pieneen kylpyhuoneeseesi?


Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

IDO-esitteet ja kuvastot

Lisää inspiraatioartikkeleita & suunnitteluvinkkejä