IDO Sense Art -kylpyhuonekalusteet

Vuoden 2024 kylpyhuonetrendit

Kestävä kylpyhuone heijastelee ajankohtaisia trendejä mutta kestää myös aikaa ja käyttöä.

Kylpyhuonekalustevalmistaja IDO tuntee pohjoismaisen rakentamisen ja sisustamisen trendit. Stailisti ja sisustussuunnittelija Katrine Roug, sekä Inna Sarajärvi IDO & Geberit Showroomilta kertovat, millaisia ratkaisuja näemme pohjoismaisten kotien kylpyhuoneissa vuonna 2024.

Luonnon voimaa sisustukseen

Puuta, kiveä ja pohjoisen luonnon sävyjä

Trenditietoisin remontoija tuo nyt kylpyhuoneeseensa tummien ja vaaleiden sävyjen kontrasteja sekä puisia, kivisiä ja messinkisiä yksityiskohtia.
Katrine Roug kertoo, millaisia ratkaisuja näemme pohjoismaisten kotien kylpyhuoneissa vuonna 2024.

– Kylpyhuoneissa nyt näkyvä väriskaala on saanut inspiraationsa luonnosta. Aamuisen sumun ja rantakivien pehmeät sävyt sekoittuvat graniittiin, marmoriin ja puuhun, Roug paljastaa.

Meren ja metsän sävyt

Astu metsän siimekseen, rantakalliolle tai aaltojen syleilyyn. Juhlavuottaan viettävä IDO tuo luonnonläheiset värit, pinnat ja kuvioinnit kylpyhuoneisiin. Luonnonläheisyyttä tilaan saa tuotua materiaaleilla, kalusteiden värivalinnoilla sekä sisustuselementeillä. Rohkeitakaan ratkaisuja ei tarvitse pelätä.

– Kylpyhuoneessa omien toiveiden ja trendien toteuttaminen on muita kodin tiloja vapaampaa. Suljettujen ovien takana voit toteuttaa itseäsi ja nauttia omasta ajasta.

IDOn Sarajärvi paljastaa vinkkejä, joilla sinäkin saat kotiisi trendikkään luonnollisen tyylin.

Eläivöidyt ja värikkäät pinnat

Sävyjen kirjo näkyy paitsi kalusteissa myös kylpyhuoneen lattia- ja seinäpinnoissa. Rougin mukaan ensi vuonna väreissä on kaksi kilpailevaa trendiä.

– Toinen tyylisuunta on rohkea ja värikäs. Se näkyy kodeissa monisävyisinä keramiikkalaattoina, kirjavina luonnonkivipintoina sekä kuviolaatoituksina. Haasteena on valita sopivan runsaat sävyt, joista syntyy kuitenkin ajaton ilme.

Korkeakiiltoiset kalusteet ja kirkkaat sävyt tuovat tilaan kuin tilaan sähäkkää ryhtiä. Vastaavasti mattapinnat ja murretut värit luovat levollisuutta, lämpöä ja luonnollisuutta.

– Esimerkiksi IDO Sense Art -kalusteiden tunnelmallinen laavanharmaa ja syvä yönsininen tuovat kontrastia vaaleampien seinäpintojen ja valkoisen keramiikan rinnalle – olematta kuitenkaan liian dominoivia, Sarajärvi kertoo.

Rustiikkista rosoa, käsintehdyn tuntua. Kylpyhuoneessa kiven ja keramiikan eri sävyt ja epätasaisuudet saavat nyt näkyä.

– Yksivärisyyden sijaan pintoihin haetaan orgaanista kirjavuutta. Katse hakeutuu kiinnostaviin yksityiskohtiin, mikä tekee tilasta silmää miellyttävän ja aikaa kestävän, Sarajärvi kertoo.

Pienet yksityiskohdat

Kun kalusteet ja pinnat on valittu, voi tilan tunnelmaan vaikuttaa vielä sisustuselementeillä. Silmää miellyttävät yksityiskohdat, aromaattiset tuoksut ja tunnelmallinen valaistus nostavat kylpyhuonekokemuksen uudelle tasolle.

– Kylpyhuoneen valaistuksen kannattaa olla himmennettävä, jotta valon määrää ja sävyä voi säätää tunnelmaan sopivaksi. Näin tila elää luontaisen rytmimme mukaan – aamuvarhaisesta iltamyöhään. Helppo tapa tunnelmallisen valaistuksen luomiseen on valita peili himmennettävällä valolla, Sarajärvi kertoo.

Jos kylpyhuoneeseen tulee luonnonvaloa, kannattaa tilaan tuoda kosteudessa kukoistavia kasveja.

Myös yksityiskohdissa kuten vetimissä, pyyhetangoissa ja hanoissa materiaalivalinnat kannattaa sitoa muuhun sisustukseen.

– Esimerkiksi IDOn säilytyskalusteisiin on saatavana useita vedinvaihtoehtoja aina nahasta puun eri sävyihin, messinkiin ja ruostumattomaan teräkseen, Inna Sarajärvi jatkaa.

Hanojen ja vedinten harkitut värit ja materiaalivalinnat viimeistelevät kokonaisuuden.

– Ruostumaton teräs ja kromi ovat klassisia valintoja. Tyylitietoinen sisustaja valitsee muiden sävyjen rinnalle kuitenkin mustaa luomaan modernia ilmettä tai messinkiä tuomaan lämpöä ja luksusta, Roug kertoo.

Räiskyvän rinnalla jatkaa luonnonmukaisempi tyyli, jossa yhdistyvät luonnonmateriaalit ja neutraalit sävyt. Tätä tyylisuuntaa edustavat esimerkiksi Terrazzo-laatat, liuskekivipinnat sekä eläväpintaiset tekstiilit, Roug jatkaa.


Vuosikymmenet kestävä kylppäri

Värejä ja materiaaleja valitessa kannattaa pohtia ajankohtaisimpien trendien lisäksi myös tulevia vuosia ja vuosikymmeniä. Kodin kylpyhuonetta ja wc-tiloja remontoivan tulee huomioida tyylin lisäksi toiminnallisuus sekä säilytystilan tarve.

– Valmiin kylpyhuoneen on oltava jotain, mikä kestää aikaa sekä laadun että tyylin puolesta. Kaikkein tärkeintä on valita jotain, mikä sopii kodin muuhun tyyliin ja tilan käyttötarkoitukseen, kertoo Inna Sarajärvi IDO & Geberit Showroomilta.

Sarajärvi kertoo, että asiantuntijoilta kysytään eniten apua tilankäyttöhaasteisiin sekä erilaisten toiminnallisuuksien toteuttamiseen.

– Taidolla valitut pinnat ja kalusteet tuovat kylpyhuoneeseen sekä toivottua tyyliä ja tunnelmaa että tarvittavaa toiminnallisuutta. Joka kodista tutut elementit kuten allaskalusteet ja peilikaapit on mahdollista valita tilan rajoitteet huomioiden sekä omaa makua miellyttäen, Sarajärvi kertoo.

Vähemmän neliöitä, enemmän säilytystilaa

Yksi yleistyvistä asumisen trendeistä on downsizing eli asuinneliöiden minimoiminen. Erityisesti uusissa kohteissa kiinnitetään huomiota siihen, että kodin kaikki tila on hyötykäytössä.

Roug kertoo, että tyypillinen virhe on valita pieneen tilaan kaikista pienimmät kalusteet.
– Usein rauhallisemman ilmeen luo kuitenkin koko seinän mittainen allaskaluste, johon toilettitarvikkeet ja pyyhkeet piiloutuvat pois näkyvistä. Se luo minimalistisen ilmeen, joka on myös käytännöllinen ja helppo pitää puhtaana, hän vinkkaa.

– Erikorkuisista ja -syvyisistä kaapeista muodostuu kuin yksi yhtenäinen kaluste. Kaapistolla on paitsi tärkeä tehtävä säilytyskalusteena mutta myös sisustuksellisena kokonaisuutena sekä persoonallisuuden ja tunnelman luojana, Roug summaa.

Myös seinä-wc-istuin on loistava valinta pieneen kylpyhuoneeseen, sillä se vie paitsi vähemmän tilaa myös helpottaa lattiapintojen ja istuimen puhtaanapitoa.

Suunnittele unelmien kylpyhuoneesi

3D kylpyhuoneen suunnittelutyökalu

Kylpyhuoneen suunnittelutyökalu

Suunnittele unelmiesi kylpyhuone virtuaalisella suunnittelutyökalullamme! Vaihda allaskalustetta, wc-istuinta tai suihkua jne Kokeile nyt!

Lue lisää täältä
Kuvagalleria

Inspiroidu kylpyhuonkalustesarjoistamme

Olemme keränneet tänne kuvia kylpyhuonetuotteista, jotta voit löytää inspiraatiota erillaisista sisustusvaihtoehdoistamme. Selaa kuvia ja inspiroidu!

Katso kaikki kuvat täältä
Kylpyhuoneen suunnitteluvinkit

Sukella kylpyhuonesuunnittelun pariin

Kylpyhuoneen kunnostusprojektit voivat olla aikaa vieviä. Tämän helpon oppaan avulla uuden kylpyhuoneesi suunnittelu voi kuitenkin olla hauska ja palkitseva kokemus.

Kylpyhuoneen suunnitteluvinkit

Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!