Kylpyhuone sinun makuusi

Huone kokonaan minulle

Tee kylpyhuoneesta oma maailmasi

Aivan liian usein ajattelemme, että kylpyhuone on ainoastaan yksi kodin käytännöllisistä tiloista, jossa perheenjäsenet piipahtavat suorittamaan päivittäisiä peseytymisrutiinejaan kukin vuorollaan tai kaikki kerrallaan melkoisessa aamu- ja iltaruuhkassa.

Tänä päivänä kotien viihtyisyyteen ja varustetasoon satsataan merkittävästi, minkä seurauksena myös kylpyhuoneet ovat muuttuneet pelkästä käytännöllisestä pesutilasta paikaksi, jonne voi astua nauttimaan ja rentoutumaan kiireisen päivän päätteeksi.

Kylpyhuoneesta on tullut paikka, jossa viihtyä. Independent UK:n julkaiseman kyselyn mukaan aikuinen viihtyy keskimäärin 416 päivää elinkaarensa aikana kylpyhuoneessa. Tämä jos mikä saa pohtimaan kylpyhuoneen viihtyisyyden tärkeyttä arjessamme.

Muista nämä 3 askelta, joilla luot viihtyisän kylpyhuoneen.

1. Kylpyhuoneen tyyli: Huomioi toiminnallisuus ja mukavuus

Täydellinen kylpyhuoneen sisustus pitää sisällään muutakin, kuin sisustusesineitä ja kylpyhuonekalusteita. Kun suunnittelet omaa kylpyhuonettasi, sinun on mietittävä, miten maksimoit kylpyhuoneen toiminnalliset tarpeet ja teet tilasta mukavan käyttää ja viihtyä.

Suunnittelussa tulisi myös huomioida kylpyhuoneen eri toiminnot ja niiden huollettavuus. Saadaksesi toimivan ja viihtyisän kylpyhuoneen, suunnittelun keskiössä on luoda hygieeninen ja helposti puhdistettava kylpyhuone. Pohdi kylpyhuoneesi olemassa olevia toimintoja ja mitä niistä haluaisit ehkä säilyttää ja mikä kaipaisi uudistusta.

Listalle saattaa nousta esim. uusi suihku ja suihkusekoittaja tai ehkä wc-istuimesi kaipaisi uutta wc-istuinkantta, jonka uudistamalla wc-istuin saa uuden päällisen ja sitä kautta uuden ilmeen ja paranneltuja toimintoja. Moni pieni korjaus ja kohennus kylpyhuoneessa onnistuu myös ilman ammattilaista.

Suurempiin muutoksiin ja korjauksiin tarvitaan kuitenkin ammattilaisen apua.

Helpompaa kylpyhuoneen puhdistusta
Huomioi toiminnallisuus ja mukavuus kylpyhuoneessasi

2. Löydä oman kylpyhuoneesi design ratkaisut

Kun luot kylpyhuonetta omiin tarpeisiisi, toiveissasi varmasti siintää täydellinen tila, jossa oma värimaailmasi ja toivotut kalusteet ja kaakelit löytävät juuri oikeat paikkansa. Jossa luonnon valo pääsee kulkemaan esteettä, ja tunnelma on rento ja tunnet olevasi kotonasi.

On tyyli sitten perinteinen, moderni tai ylellinen, kylpyhuoneesi tuo iloa ja tyytyväisyyttä päivääsi. Näin luot kylpyhuoneen sinulle itsellesi:

PERINTEINEN KYLPYHUONE
Mukavat kalusteet ja kirkkaana hohtavat kylpyhuoneen pinnat tuovat ajattoman ja klassisen ilmeen kylpyhuoneesi tyyliin ja päivittäisiin rutiineihisi.

Harkitse tummia sinisen sävyjä, ruskeaa ja harmaata yhdistettynä antiikin tyylisiin kalusteisiin tai tuo tilaan pehmeitä sisustuselementtejä, kuten puupintaisia kylpyhuonekalusteita.

Sopiva suhde klassista designia ja sisustuselementtejä tuovat rennon ilmapiirin huoneeseen, jota osaat arvostaa hektisessä arjessa.

Löydä oman kylpyhuoneesi design ratkaisut

MODERNI KYLPYHUONE
Linjakas muotoilu ja neutraali väripaletti on monen modernin kylpyhuoneen tunnusmerkkejä.

Tällöin suunnittelun keskiössä näkyy puhdaslinjaisuus ja hienostuneen minimalistiset kalustevalinnat. Löytääksesi inspiraatiota tyyliin, sinun kannattaa tutustua viimeisimpiin kylpyhuonetrendeihin.

Kansainvälinen online-sisustuslehti Houzz esimerkiksi julistaa kelluvat tasot, lasiset suihkuseinät, seisovat kylpyammeet ja modernit kehyksettömät peilit modernin kylpyhuonedesignin peruselementeiksi.

Näiden lisäksi innovatiiviset design-muodot, kuten seinäasennetut wc-istuituimet, -kalusteet ja pesualtaat modernilla ilmeellä, sekä huuhteluvapailla toiminnallisuuksilla tuovat selkeyttä kylpyhuoneen ulkoasuun – ja mieleesi.

Linjakas muotoilu ja neutraali väripaletti on monen modernin kylpyhuoneen tunnusmerkkejä.

YLELLINEN KYLPYHUONE
Ehkä kylpyhuoneesi on juuri se kodin huoneista, jonka toivoisit olevan täynnä ylellisiä ratkaisuja ja hotellitunnelmaa. Mikäli nykyinen kylpyhuoneesi ei täytä näitä toiveita, on aika tarttua haasteeseen ja suunnitella uutta.

Ylellisimmät kylpyhuoneratkaisut, kuten esimerkiksi itsestään seisovat kylpyammeet huoneen keskellä tai leveät pesuhuoneen tasot, eivät ehkä ole helposti saavutettavissa tyypillisesti pienissä pohjoismaisissa kylpyhuoneissa. Onneksi ylellisen tunnelman saa luotua myös laadukkailla materiaaleilla ja toiminnallisilla ratkaisuilla.

Kun mietitään ylellistä sensor-tekniikkaa, jonka avulla käyttäjän ei enää tarvitse koskea vesihanaan pestäkseen kätensä tai wc:n kosketusvapaata huuhtelupainiketta, jossa käden heilautuksella sensorin yli wc-istuin huuhtelee itse itsensä käsin koskematta. Myös ylellinen valaistus kylpyhuoneessa, joka valaisee juuri oikealla tavalla aamun meikkauksen aikana tai on himmennettävissä rentouttavan iltakylvyn aikana, on osa arjen luksusta, joka on mahdollista myös pienissä kylpyhuoneissa.

IDO Sense Art -kylpyhuonekalusteet

3. Lisää persoonallinen kosketus

Puuttumatta lainkaan siihen, minkä tyylistä kylpyhuonetta olet suunnittelemassa, sen tulisi kuitenkin sisältää elementtejä, jotka tekevät huoneesta mukavan käyttää ja viihtyä.

Lisäämällä persoonallisia sisustusesineitä tai kauniita hygieniatarvikkeita ja tilavia säilytysratkaisuja, kuten koreja ja rasioita, teet päivittäisistä rutiineistasi helpompia suorittaa, kun tarvittavat tuotteet löytyvät helposti ja jokaiselle asialle on omat paikkansa. Näin kylpyhuoneesi on juuri sinun näköisesi olla ja viihtyä.

Koe rentouttavia hetkiä kylvyssä

Kylpyhuoneen suunnittelutyökalu

Me kaikki tarvitsemme joskus huoneen itsellemme – rentoutuaksemme, löytääksemme uutta energiaa, aloittaaksemme uuden päivän tai päästääksemme irti kiireisestä päivästä. Joten miksi emme tekisi kylpyhuoneestamme sellaista tilaa?

Tarvitsetko huoneen itsellesi?


Löydä inspiraatiota IDO-esitteistä

Suunnitteletko nopeaa saneerausprojektia vai täydellistä remonttia?
Selaa kylpyhuone-esitteitämme ja löydä lisää inspiraatiota!

IDO-esitteet ja kuvastot

Lisää inspiraatioartikkeleita & suunnitteluvinkkejä