väritrendit ja materiaalit: Miten hyödyntää ne parhaalla tavalla?

Kylpyhuoneinspiraatio ja väritrendit 

Kuten monet meistä, olet todennäköisesti viettänyt suurimman osan viime vuodesta pohtimalla miten voisit uudistaa kotiasi. Vuosi 2020 oli vuosi, jolloin moni meistä ymmärsi, mitä etuja hyvin suunnitellut ja vieraanvaraiset tilat kotona, vaikuttavat koko perheen asumismukavuuteen.

Tämä korostuu erityisesti silloin, kun kyse on kylpyhuoneestasi, joka on yksi niistä kodin huoneista, jotka on suunniteltu henkilökohtaista rentoutumista varten - olipa kyseessä sitten virkistävä aamusuihku tai rauhoittava lämmin kylpy päivän lopuksi - oikean väripaletin valinnalla voi olla suuri vaikutus mielialaasi.

Joten, mikäli pohdit mistä aloittaisit uuden ilmeen suunnittelun, katsotaanpa ensiksi pohjoismaiden parhaita väritrendejä, jotka auttavat sinua suunnittelussa. Koska tiedämme, että helpoiten saavutettavissa oleva ja silti tyylikäs vaihtoehto inspiroivalle kylpyhuoneelle on pohjoismainen kylpyhuone – niin suunnataanpa hetkeksi katseemme ja mielikuvituksemme kohti pohjoismaista kylpyhuoneinspiraatiota ja värivaihtoehtoja.

Väritrendi 1: Pohjoismainen luonnollinen ilme

Kestävä kehitys on vahvasti ihmisten mielessä osana oman kodin kylpyhuonesuunnittelua. Seuraavien vuosien aikana voimme nähdä nousevina trendeinä lämpimiä hiekan värejä, rauhoittavia vihreitä sävyjä ja puun kaltaisia ruskeita sävyjä seinämaaleissa ja laatoissa.

Muista kuitenkin: Värin vaikutus voi toimia eri tavalla, jos sitä ympäröivät matta- tai kiiltävän keraamiset pinnat. Siksi, ennen uuden seinämaalin tai -pinnan valintaa, älä unohda ottaa huomioon koko kylpyhuoneesi kaluste- ja materiaalivalintoja, ja kysyä itseltäsi, millaiset huonekalut ja keraamiset pinnat voisivat täydentää unelmien kylpyhuoneesi väriä.

Varsinkin Pohjoismaissa kevyemmät ja kirkkaammat värivalinnat, joissa erottuvat selkeät kontrastit seinämaalin ja muiden esineiden välillä, voivat olla loistava valinta kylpyhuoneeseen. Luonnonmateriaalit, kuten puu tai luonnonkivi, toimivat poikkeuksellisen hyvin hiekan ja vihreiden sävyjen kanssa.

Ajattele valkoisen seinän ja vaaleanharmaan suihkuverhon tai lasiseinän yhdistelmää. Tai kuinka hyvin bambusta-, puusta- ja hiekkakivestä valmistetut koriste-esineet sopivat yhteen tummanvihreiden seinien ja huolella muotoiltujen puukaappien kanssa.  

Väritrendi 2: Pohjoismainen tyylikäs ilme

Pohjoismaisen muotoilun tarkoituksena on pitää asiat selkeinä ja minimalistisina, trendi, joka jatkuu rauhattoman vuoden 2020 jälkeen. Jos valitset minimalistisemman, tyylikkään ilmeen, harmaa seinämaali tai -laatta voi olla oikea väritrendi sinulle.

Vaaleat harmaan sävyt sopivat täydellisesti hillityn, minimalistisen ilmapiirin luomiseen, mutta tummemmat harmaan sävyt tuovat tilaan tyylikkään ilmeen, varsinkin kun ne yhdistetään tummiin ja mattavärisiin allaskaappeihin ja lasisuihkuseiniin ja kromisuihkuihin.

Jos haluat lisätä kylpyhuoneeseesi hieman väriä, harmaa seinämaali/-laatta tarjoaa vahvan ja luovan tavan ilmaista värikylläisyyttä voimakkailla ja rohkeilla väriyksityiskohdilla.

Ajattele sinistä maljakkoa ikkunalaudalla tai värikkäitä taideteoksia, jotka täyttävät harmaita seiniä. Pienet ja värikkäät esineet voivat tuoda ripauksen leikkisyyttä sisustukseen, samalla pitäen muun kylpyhuonemuotoilun tyylikkäänä ja eleganttina.

Sijoita kestäviin kylpyhuonekalusteisiin

Riippumatta siitä, millaiseen kylpyhuonetyyliin päädyt, muista sijoittaa kalusteisiin, jotka on suunniteltu ajattomiksi ja jotka näyttävät hyviltä vielä vuosien päästä, ilman että ne tuntuvat kuluneilta ja aikansa nähneiltä.

Pohjoismainen muotoilu tarkoittaa pohjimmiltaan pitkäikäisten ja kestävien kalusteiden suunnittelua ja valmistusta. Kun valitset kylpyhuonekalusteita ja muita kylpyhuoneen varusteita, suosi kestäviä luonnonmateriaaleja, kuten vaaleaa puuta, saadaksesi luonnollisen ja tyylikkään kylpyhuonesisustuksen.

Samalla se tarkoittaa myös tarpeettomien koristeiden ja ylimääräisen tavaran hylkäämistä. Pohjoismaisen kylpyhuonetrendin seuraaminen ja sen luominen osaksi omaa kylpyhuonetyyliä, on olemassa olevan tilan hyötykäyttöä tilavan ja puhtaan ilmeen saavuttamiseksi. Tämän vuoksi olisi hyvä pitää mielessä minimalistinen sisustus, kun harkitset lisävarusteiden tai somisteiden hankintaa kylpyhuoneeseen. 

Tuo luonto sisälle

Viime vuonna, jolloin ihmiset olivat joko jumissa sisätiloissa tai kävivät kävelyllä ulkona luonnossa, monet asukkaat täyttivät kotinsa lehtikasveilla ja vihreällä, tuoden luonnon sisälle osaksi kodin sisustusta. Ja tämä kaikki, sisälsi myös kodin wc:n ja kylpyhuoneen.

Kylpyhuoneessa suosittelemme välttämään mehikasveja, jotka yleensä suosivat kuivempaa ilmastoa ja valitsemaan sen sijaan bambuja, eukalyptuksen oksia ja orkideoita. Molemmat kasvit nauttivat kosteassa ympäristössä ja ovat vastustuskykyisiä lämpimämmille ja kylmemmille lämpötiloille.

Vaikkakin olemme varmasti kaikki innokkaita viettämään vähemmän aikaa loukussa sisätiloissa, olemme enemmän kuin varmoja siitä, että huolellisesti suunnitellun ja kutsuvaksi rakennetun kodin kauneus kestää. Uskomme, että juuri nyt on oikea aika löytää kylpyhuoneinspiraatio ja antaa kylpyhuoneellesi ajaton ilme.

Oletko valmis tuomaan nämä väritrendit uuteen kylpyhuoneeseesi? Hanki lisää inspiraatiota täältä.