YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN KYLPYHUONE – 4 KYSYMYSTÄ, JOISTA VOI OLLA APUA

 

ympäristöystävällinen kylpyhuone

 

NÄIN PÄÄSET ALKUUN

Luodakseen ympäristöystävällisen ja pitkäikäisen kylpyhuoneen, sinne on hyvä valita kaikki ne elementit, joita perheesi tarvitsee, ja samalla valintojen tulee olla sellaisia, jotka edesauttavat ympäristöystävällistä käyttöä. Kysy itseltäsi nämä neljä kysymystä, niin pääset alkuun suunnittelun kanssa.

Ympäristöystävälliset valinnat kylpyhuoneeseen
IDO trend ja IDO Glow 64 wc-istuin laadukkaat ja kestävät kylpyhuonetuotteet

1. KUINKA PITKÄIKÄINEN KYLPYHUONE ON?

Kylpyhuoneen rakentaminen ja uusiminen on kallista, sen vuoksi on tärkeää, että tekemäsi valinnat kestävät aikaa – myös ympäristön vuoksi. Tärkein edellytys tuotteiden pitkäikäisyydelle ja kestävyydelle on laatu.

Erityisesti kalusteiden tulee kestää kylpyhuoneiden kosteutta, kun käsiä pestään, wc:tä käytetään ja suihkussa käydään. Tuotteissa on hyvä olla laadukas pintakäsittely, joka on myös helpompi puhdistaa. 

 

2. KUINKA SUURI VEDENKULUTUS TUOTTEILLA ON?

60 % kotitalouksien vedenkulutuksesta käytetään kylpyhuoneissa. Sen vuoksi tuotteet, jotka kuluttavat vähemmän vettä, ovat hyödyksi niin ympäristölle kuin lompakollekin. Ennen kuin ostat wc-istuimen – tarkista, kuinka paljon vettä kuluu jokaisella huuhtelukerralla. Samoin uutta suihkua ja hanaa valittaessa, katso kuinka monta litraa vettä kuuluu yhden minuutin aikana.

 

3. VOIKO TUOTTEEN KORJATA?

Kaikkia wc-istuimia ei voi korjata, jos ne rikkoutuvat. Mikäli korjaus vaatii varaosia, se tarkoittaa, että asentajalla on oltava tarvittavia varaosia saatavilla. Jos varaosia ei ole, edessä on wc-istuimen tai jopa koko kalusteen vaihto, mikä on sekä kallista että luontoa kuluttavaa. Siis tarkista varaosien saatavuus asentajalta, ennen tuotteen lopullista valintaa.

  IDO Glow wc:t
IDO luonto -kuva
kotimainen IDO Elegant kaluste

4. MISSÄ TUOTTEET VALMISTETAAN?

Valitse tuotteita, jotka on valmistettu kotimaassa. Näin varmistat, että tuotteet on kehitetty kestävän kehityksen mukaisesti ja ympäristö huomioiden. Samalla vähennät kuljetuksen tarvetta tehtaalta kotiisi ja pienennät ympäristön ja luonnon kuormitusta.

Löydä inspiraatio kylpyhuoneeseen