kylpyhuonetuotteiden valinta

Päätös kylpyhuonekalusteiden uusimisesta on edessä, kun vanha on yksinkertaisesti tullut tiensä päähän, kaipaat uutta ilmettä kotiisi tai olet rakentamassa täysin uutta asuntoa, jossa valintojen maailma on vielä kaikilta osin auki.

Oli asia miten tahansa, liittyy kylpyhuoneen uusimiseen aina monta huomioon otettavaa seikkaa. IDO:lla on yli 140 vuoden kokemus kylpyhuonetilojen kalustamisesta, joten meillä on vankka käsitys siitä, mitä kylpyhuoneremontti missäkin tilanteessa vaatii. Kylpyhuone suunnitellaan aina kestämään useita vuosia, ja sen on oltava sekä käytännöllinen että kaunis.

Kylpyhuonekalusteiden valitseminen  

Kun valitset wc-istuinta, pesuallasta ja kylpyhuonekalusteita, huomiota on designin lisäksi kiinnitettävä myös kylpyhuoneen kokoon.

Prosessi kannattaa aloittaa inspiraation hakemisella ja referenssien vertailulla. Inspiraatiota tarjoavat lukuisten verkkosivujen lisäksi monet kylpyhuoneisiin ja kodinsisustukseen keskittyneet lehdet ja sosiaalisen median kanavat, tai tule vierailulle näyttelyymme, missä voit tutustua tuotteisiin livenä.

Ammattilainen apuna

Kylpyhuoneen jonkinasteinen visualisointi helpottaa tilan hahmottamista. Tässä voit käyttää apuna myös sisustussuunnittelijaa ja asentajaa, jotta saat neuvoja mm. putkitusten huomioon ottamiseen ja käytännön ergonomian hahmottamiseen. Ammattitaitonsa lisäksi he saattavat tarjota tuotteita ja ratkaisuja, joita et itse olisi osannut edes ajatella. Myös näyttelymme henkilökunta avustaa mielellään suunnittelussa.

Ota huomioon koko perheen tarpeet

Olipa kyseessä sitten itse suunnittelemasi kylpyhuone tai ammattilaissuunnittelijoiden luoma kokonaisuus, on kylpyhuoneen käyttöaste syytä kartoittaa. Lentävätkö lapset pian pois pesästä vai onko luvassa kenties perheenlisäystä? Entä tarvitaanko liikkumatilaa enemmän, tai olisiko jokin tietty asia hyvä olla paremmin ulottuvilla? Mikäli uusi kylpyhuone kaipaa edellä mainittuihin asioihin liittyviä parannuksia, on ammattilaisten apu ja konsultaatio hyvinkin tärkeää.

Seuraavassa osiossa käsittelemme yksittäisiä kylpyhuone-elementtejä.

Minkälaisen wc-istuimen valitsen?

Mikäli olet rakentamassa täysin uutta kylpyhuonetta, eikä mm. putkitus aseta rajoitteita suunnittelulle, suosittelemme lähes aina valitsemaan seinä-wc:n, jossa ei ole huuhtelukaulusta. Miksi? Ne ovat helpompia siivota ja pitää puhtaana, sekä sisä- että ulkopuolelta.

Kun valitse uutta wc-istuinta, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

 • Minkälaisen kuvan haluat antaa omasta kylpyhuoneestasi?
 • Kuinka hygieeninen ratkaisun tulisi olla?
 • Kuinka hygieeninen ja helposti siivottava wc-istuimen ympäristön tulisi olla?
 • Onko käytettävän veden määrä tärkeässä roolissa? Haluatko säästää vettä?
 • Kuinka suuri kylpyhuoneesi on?
 • Miten putkitus tulee ottaa huomioon?

Seinä-wc

Seinä-wc antaa kylpyhuoneelle keveän ilmeen. Istuin ikään kuin leijuu ilmassa, ja vesisäiliö on piilotettu seinän sisään, mikä lisää harmonian tunnetta. Seinä-wc on mahdollista asentaa myös remonttikohteisiin.

Jos lisäksi valitset mallin, jossa ei ole huuhtelukaulusta, teet elämästäsi kaksin verroin helpompaa, sillä huuhtelukaulukseton seinä-wc on tyylikkyytensä lisäksi myös erittäin helppo pitää puhtaana. Ilman huuhtelukaulusta tulevat wc:t kulkevat lisänimellä Rimfree.

Seinä-wc:n edut

 • Helppo kustomoida omien mieltymysten mukaan. Vesisäiliö ja putkitus ovat piilossa ja voit valita huuhtelupainikkeen mallin itse.
 • Istuin on irti lattiasta, joten lattia on helppo sekä imuroida että pestä.
 • Yksinkertainen ja moderni ulkonäkö antaa tilaa muulle sisustukselle.

Lattia-wc

Mikäli teet remonttia, ja edellinen wc on lattialla seisova, voit halutessasi korvata sen seinä-wc:llä. Budjetille sopivampi ratkaisu on kuitenkin yleensä korvata se uudella lattia-wc:llä. Tätä muutosta varten kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään jälleenmyyjään tai asentajaan. Löydät lähimmän jälleenmyyjäsi yhteystiedot täältä.

Lattia-wc:n edut

 • Siisti ja ajaton muotoilu
 • Helppo korjata ja huoltaa
 • Helppo asentaa

Minkälaisen kylpyammeen valitsen?  

Mikäli haluat kylpyhuoneeseesi kylpyammeen, tulee huomiota kiinnittää tilaan ja tulevan ammeen mahdolliseen käyttöasteeseen. Onko kyseessä lasten päivittäisiä kylpyjä tarjoava kylpyamme vai omiin hemmotteluhetkiisi tarkoitettu pala luksusta? Koon lisäksi tulee miettiä materiaalia.

Korvaavan kylpyammeen hankkiminen

Jos olet korvaamassa vanhaa kylpyammetta uudella, saattaa vanhan kylpyammeen koko asettaa kokorajoituksia uudelle. Ota selvää myös onko kyseessä rakenteeseen upotettu vai lattialla seisova malli. 

Materiaaliksi saniteettiakryyli vai teräsemali?

Mallistossamme on tarjolla sekä teräsemalista valmistettuja, perinteisiä ammeita sekä kylpylöistä tuttuja saniteettiakryylista valmistettuja ammeita. Molemmissa on puolensa.

Teräsemali

 • Vahva ja kestävä materiaali
 • Klassinen muotoilu
 • Helppo pitää puhtaana

Saniteettiakryyli

 • Pehmeä pinta
 • Eristää hyvin lämpöä
 • Voidaan kiillottaa, mikäli pintaan syntyy naarmuja

Pesualtaan valinta  

Kolme tärkeintä asiaa kylpyhuoneen pesualtaan valinnassa ovat:

 • Kylpyhuoneen koko
 • Kylpyhuoneen tyyli ja design
 • Miten helppo pesuallas on pitää puhtaana

Kylpyhuoneen koko

Mikäli kylpyhuoneesi on suuri, jää pesualtaallekin enemmän tilaa ja siten valinnanvara on suurempi. Vai tarvitsetko kenties kaksi pesuallasta? Tulisikohan altaan olla tason päälle asennettu vai tasoon upotettu?

Pienessä, yleis- tai vieraskäyttöön tarkoitetussa kylpyhuoneessa saattaa olla tilaa vain kaikkein yksinkertaisimmalle, seinään kiinnitettävälle pesualtaalle. Onneksi näitäkin vaihtoehtoja löytyy paljon.

Kylpyhuoneen ilme ja design

Kylpyhuoneen pesuallas on käytössä päivittäin, joten oikean valinta on tärkeää. Valikoimastamme löytyy lukuisia altaita ja tasoja, joita yhdistelemällä voit luoda mielenkiintoisia ja persoonallisia kokonaisuuksia. Löydät lisäinspiraatiota täältä.

Pesualtaan puhtaanapito

Koska pesuallas on kovassa käytössä, myös sen puhdistamisen tulee olla helppoa. IDOn kaikki altaat tehdään laadukkaasta saniteettiposliinista, jonka päällä on IDOn oma Smart lasite -pinnoite, johon lika ei tartu helposti. Niissä ei myöskään ole teräviä kulmia tai saumoja, jonne lika pääsisi kertymään.

Oikean suihkutilaratkaisun valinta

Suihkutilaa valittaessa tulee niin ikään ottaa huomioon kylpyhuoneen koko, ja kuinka muut kylpyhuonekalusteet on sijoiteltu. 

Suihkukaappi vai suihkuseinä?

Mikäli kylpyhuoneesi seinät ja lattiat on suojattava vedeltä, saattaa tyylikäs suihkukaappi olla oikea ratkaisu. Suihkukaappi pitää kaikki vesiroiskeet sisällään ja loput kylpyhuoneesta kuivana.

Suihkuseinät ja ovet ovat elegantti ratkaisu korvaamaan esimerkiksi suihkuverhon. Lasinen suihkuseinä antaa tilantuntua ja on helppo pitää puhtaana. Mikäli kylpyhuoneesi on pieni, saattaa oikea ratkaisu olla taitettava suihkuovi, joka on mahdollista taittaa seinää vasten, kun suihku ei ole käytössä.

 

Kylpyhuonekaapit ja -kalusteet

Kalusteiden valinnassa määräävin ominaisuus on tila ja tyyli. IDOn kalustesarjat ovat joustavia sekä leveytensä että pituutensa suhteen, joten ne ovat helppoja sovittaa kaiken kokoisiin kylpyhuoneisiin.

Pienessä, yleis- tai vieraskäyttöön tulevassa kylpyhuoneessa tilaa saattaa olla vain pienelle altaalle.
Suurempi kylpyhuone tarjoaa luonnollisesti myös pesualtaan valintaan enemmän vaihtoehtoja. Ennen lopullisen valinnan tekemistä kannattaa myös miettiä paljonko kylpyhuoneessa tarvitaan säilytystilaa. Vieraskäyttöön tuleva kylpyhuone ei juuri vaadi tilaa fööneille, suoristusraudoille tai suihku- ja pesutuotteille, mutta omaan arkikäyttöön tulevassa kylpyhuoneessa asia saattaa olla toisin.


Lisäksi kalusteiden tulee olla materiaaliltaan kylpyhuoneeseen suunniteltuja. IDOn kaikki kylpyhuonekalusteet on tehty kosteutta kestävistä materiaaleista, joten ne eivät mene pilalle roiskeista tai suihkuttelun nostamista höyryistä. Kosteutta kestävät pinnat eivät nekään ole kuitenkaan suunniteltu kestämään suoraa vesisuihkua pitkiä aikoja, joten muista kuivata pinnat, mikäli ne pääsevät kastumaan.