IDO TÄNÄÄN

IDO on yksi vanhimmista ja rakastetuimmista kylpyhuonebrändeistä Suomessa. Valikoimaan kuuluu kaikki oleellinen aina suihkuista pesualtaisiin, wc-istuimiin ja kylpyhuonekalusteisiin. IDO on Geberit-konsernin tuotemerkki. Geberit on saniteettialan markkinajohtaja Euroopassa.

Kiinnostus kodin sisustusta kohtaan on kasvava trendi. Kylpyhuoneista on tullut hyvinvointiin keskittyviä keitaita, joissa vietetään aikaa ja pidetään itsestä huolta. Siksi haluamme panostaa kylpyhuoneiden ulkonäköön ja käyttömukavuuteen, ja antaa asiakkaillemme mahdollisuuden luoda niistä omalla tavallaan persoonallisia.

IDO on jo vuosikymmenien ajan tehnyt suomalaisista kylpyhuoneista moderneja ja toimivia. Tavoite on ollut kehittää korkealaatuisia ja inspiroivia tuotteita, jotka tuovat suomalaisiin olosuhteisiin sopivia ratkaisuja.

Suunnittelun lähtökohtana on tyylikäs muotoilu, käyttökokemus, elämäntilanteet ja luontoa kunnioittavat tuotantomenetelmät. Yksi IDOn kylpyhuonekeramiikan menestykseen vaikuttavista tekijöistä on sen kotimaisuus. IDOn keramiikkatuotteet valmistetaan Geberit Production Oy:n tehtaalla Tammisaaressa, joka on yksi Euroopan moderneimpia tuotantolaitoksia.

 

Johtava alan ammattilainen jo yli 140 vuotta

IDOlla on pitkät, suomalaiset juuret, jotka ulottuvat kaikkien tuntemaan kotimaiseen Arabiaan ja sen Helsingin keramiikkatehtaaseen. Arabian tehdas perustettiin 1873, ja jo vuonna 1874 tehtaalla aloitettiin myös saniteettikeramiikan valmistus. 

Tehdas oli vuosikymmenien ajan ainoa pohjoismainen saniteettikeramiikan valmistaja. Kysynnän kasvaessa kävivät tilat Arabianrannassa vähitellen ahtaiksi. Yrityksen uusi, moderni tuotantolaitos pystytettiin Tammisaareen vuonna 1969. Myös omistaja vaihtui ja tehdas aloitti toimintansa nimellä Oy Wärtsilä Ab, Tammisaaren Posliini. 

Nykyinen nimi IDO otettiin käyttöön helmikuussa 1992, jolloin aloitettiin myös IDO-brändin rakentaminen korvaamaan vanha, hyvin tunnettu Arabia-brändi. 

Vaikka moni asia keramiikan valmistuksessa onkin vuosikymmenien

saatossa muuttunut, ovat pitkät perinteet ja syvä keramiikan valmistustaito edelleen arvossaan: kauneimmat ja kestävimmät kylpyhuonetuotteet syntyvät puhtaista luonnon raaka-aineista valamalla ja polttamalla asiantuntevissa käsissä. Yli 140 vuotta sitten alkanut työ jatkuu edelleen täydellä teholla. Tehtaallamme syntyy tänäkin vuonna satojatuhansia keraamisia wc-istuimia ja pesualtaita.

 

 

1873 Arabian posliinitehdas perustettiin ja pian sen valikoimaan tulivat wc-istuimet ja pesualtaat.

1932 Arabia lanseerasi Elo-wc-istuimen, jossa oli vesisäiliö kiinni istuimessa ensimmäisenä maailmassa.

1942 Sotien jälkeen ja kaupungistumisen myötä tuotanto alkoi kasvaa voimakkaasti. Tässä pesuallas saa muotonsa. 

1969 Uusi tuotantolaitos valmistui Tammisaareen, missä IDO-tuotteet valmistuvat edelleen tänä päivänä.

1970 Innovatiivisuus ja trendit ovat aina olleet meille tärkeitä. 70-luku oli värikkäiden kylpyhuoneiden kulta-aikaa. 

1992 Nykyinen IDO-nimi otettiin käyttöön.

2015 IDO siirtyi osaksi sveitsiläistä Geberit-konsernia.