valitse kaapistot ja valaisimet

Värejä ja vaihtoehtoja
Näkyvin osa sisustusta syntyy yleensä kaapistoista ja niiden väreistä. Jos kaipaat päivääsi piristystä, valitse värikkäät tai korkeakiiltoiset ovet. Jos haluat hillittyä tyyliä, tutustu puunsävyisiin ovivaihtoehtoihin.

Elävää puuta
Puun elävyys tekee siitä kauniin. Sen ulkonäkö voi vaihdella esimerkiksi puun iän ja kasvupaikan mukaan. Kotiin toimitettujen puukalusteiden värisävyt ja syykuviot voivat näin ollen erota hieman kuvastossa tai myymälässä esillä olevista kalusteista. Vuosien myötäpuun väri saattaa syvetä ja muuttua tummemmaksi.

Sijoita kaapistot oikein
Värit ja materiaalisuosikit ovat tietenkin makukysymyksiä, mutta kaapistojen sijoittelussa kyse on ennen kaikkea toimivuudesta. kaapistojemme rungot ja etuosat on valmistettu kosteutta kestävästä materiaalista ja niissä on käytetty erilaisia kosteutta hylkiviä pinnoitteita, jotka helpottavat niiden puhtaanapitoa. Kaikki puukalusteet on suojattu kestävällä happokovetetulla lakalla. Vaikka kalusteemme kestävät hyvin kosteutta, ne eivät kuitenkaan pidä pitkäaikaisesta altistumisesta vedelle. Siksi kalusteet kannattaa sijoittaa riittävän kauas suihkusta tai ammeesta. Käytön jälkeen pinnat on hyvä kuivata pyyhinliinalla.

IDO-kaapistot toimitetaan koottuna
Kaikkien kaapistojemme rungot toimitetaan valmiiksi koottuina, joten niiden asentaminen on helppoa ja nopeaa.  Ainoa poikkeus on jotkut
IDO Renova -sarjan alakaapit, jotka toimitetaan osina ja jotka on helppo kuljettaa kotiin pienemmälläkin autolla. Kalusteet asennetaan pääasiassa seinälle tai seinää vasten, ja niihin kaikkiin on saatavana tukijalat lisävarusteena. Tukijalkojen käyttö on suositeltavaa erityisesti raskaimpien kaappien, kuten IDO Trend -sarjan 1200 mm leveän alakaapin

Täydennä tunnelmaa valoilla
Hyvässä kylpyhuoneessa on kahdenlaista valoa. Perusvalonlähteeksi suosittelemme aina kattovalaisinta. Pehmeä yleisvalo tekee tilasta miellyttävän ja rauhallisen, ja se riittää hyvin esimerksi rentoon suihkuhetkeen tai nautinnolliseen kylpyyn. Oikein sijoitetut kohdevalot taas ovat tarpeen silloin, kun pitää nähdä tarkasti – vaikkapa meikkipeilin edessä tai pyykkiä käsitellessä. IDO-peileissä ja -peilikaapeissa käytetään loisteputkia, joiden värilämpötila jäljittelee päivänvaloa. Kun siis kurkistat peiliin, näet itsesi oikeassa valossa. IDO Select -peilikaappien alapinnassa käytettävät LED-valot valaisevat tehokkaasti altaan, mutta kuluttavat todella vähän sähköä.

Muista turvallisuus
Kylpyhuone on kostea tila, mikä asettaa kovia vaatimuksia sähkölaitteiden turvallisuudelle. Sähkötyöt onkin syytä jättää suosiolla ammattilaisen hoidettavaksi. Hän tietää, millaisia IP-luokituksia lampuilta ja pistorasioilta missäkin paikassa edellytetään.