KAAPISTOJEN VALINTA

VALITSE KAAPISTOT

 

Värejä ja vaihtoehtoja

Näkyvin osa sisustusta syntyy yleensä kaapistoista ja niiden väreistä. Jos kaipaat päivääsi piristystä, valitse värikkäät tai korkeakiiltoiset ovet. Jos haluat hillittyä tyyliä, tutustu puunsävyisiin ovivaihtoehtoihin. Valkoinen on ajaton ja varma valinta ja suomalaisten suosikki.

 

Elävää puuta
Puun elävyys tekee siitä kauniin. Sen ulkonäkö voi vaihdella esimerkiksi puun iän ja kasvupaikan mukaan. Kotiin toimitettujen puukalusteiden värisävyt ja syykuviot voivat näin ollen erota hieman kuvastossa tai myymälässä esillä olevista kalusteista. Vuosien myötä puun väri saattaa syventyä ja muuttua tummemmaksi.

 

Sijoita kaapistot oikein

Värit ja materiaalisuosikit ovat tietenkin makukysymyksiä, mutta kaapistojen sijoittelussa kyse on ennen kaikkea toimivuudesta. Kaikki kaapistojemme etuosat on valmistettu kosteutta kestävästä materiaalista ja niissä on käytetty erilaisia kosteutta hylkiviä pinnoitteita, jotka helpottavat puhtaanapitoa. Vaikka kalusteemme kestävät hyvin kosteutta, ne eivät kuitenkaan pidä pitkäaikaisesta altistumisesta vedelle. Siksi kalusteet kannattaa sijoittaa riittävän kauas suihkusta tai ammeesta tai suojata suihkuseinällä. Käytön jälkeen pinnat on hyvä kuivata pyyhinliinalla.

 

IDO-kaapistot toimitetaan koottuna

Miltei kaikki kaapistomme toimitetaan valmiiksi koottuina, joten niiden asentaminen on helppoa ja nopeaa.  Mallistostamme löytyy myös itse koottavia malleja, joiden etuna on pienet pakkaukset ja edullisempi hinta. Kalusteemme asennetaan pääasiassa seinälle ja niihin kaikkiin on saatavana tukijalat. Tukijalkojen käyttö on suositeltavaa erityisesti raskaimpien kaappien yhteydessä.

 

Täydennä tunnelmaa valoilla

Hyvässä kylpyhuoneessa on useampia valonlähteitä. Perusvalonlähteeksi suosittelemme aina kattovalaisinta. Pehmeä yleisvalo tekee tilasta miellyttävän ja rauhallisen, ja se riittää hyvin esimerkiksi rentoon suihkuhetkeen tai nautinnolliseen kylpyyn. Oikein sijoitetut kohdevalot taas ovat tarpeen silloin, kun pitää nähdä tarkasti – vaikkapa meikkipeilin edessä tai pyykkiä käsitellessä. Myös valon värillä on merkitystä siinä, millainen tunnelma kylpyhuoneessasi on. Valon väristä kertoo valaisimen Kelvin-arvo, joka vaihtelee vanhan hehkulampun kellertävästä valosta (2700 K) kirkkaaseen päivänvaloon (5500 K). IDO-peileissä ja -peilikaapeissa käytetään erilaisia energiaa säästäviä LED-valaisimia, joiden valoteho (Lumen) ja valon värilämpötila (Kelvin) selviävät tuotetiedoistamme.

 

Muista turvallisuus

Kylpyhuone on kostea tila, mikä asettaa kovia vaatimuksia sähkölaitteiden turvallisuudelle. Sähkötyöt onkin syytä jättää suosiolla ammattilaisen hoidettavaksi. Hän tietää, millaisia IP-luokituksia lampuilta ja pistorasioilta missäkin paikassa edellytetään.

 

Mitä tarvitset?

Laajan kalustevalikoimamme ansiosta voit rauhassa keskittyä siihen, mitä juuri sinun kylpyhuoneeseesi tarvitaan. Kapeimmat kaapistomme ovat 400 mm leveitä ja leveimmät jopa 1200 mm.  Kun hahmottelet kylpyhuoneesi suunnitelmaa, keskity tilojen käyttöön, ulkoasuun ja tunnelmaan. Vaikka kylpyhuoneesi olisikin suuri, et välttämättä tarvitse valtavan suurta kaapistoa tai leveintä peilimallia tilaa täyttämään. Tee kylpyhuoneestasi sinun tarpeittesi mukainen tila.