helposti puhdistettava kylpyhuone

Helposti puhdistettavan kylpyhuoneen suunnittelu

Tilojen ja pintojen puhtaus ovat olleet mielessämme entistä useammin, kun olemme viime aikoina viettäneet enemmän aikaa kodeissamme. Hygieeninen kylpyhuoneympäristö onkin ratkaisevan tärkeä tartuntariskin minimoimiseksi ja perheidemme turvallisuuden ja terveyden ylläpitämiseksi.

Kylpyhuoneen puhdistamisen tulisi olla helppoa, jotta bakteerit ja lika eivät pääse valloilleen kylpyhuoneen pinnoilla.

Hyödylliset vinkkimme auttavat sinua muuttamaan kylpyhuoneesi puhtaaksi paratiisiksi hetkessä.

 

Lyhennä kylpyhuoneesi siivousaikaa

Tunnustetaan, että kylpyhuoneen siivous on yleensä yksi niistä tehtävistä, jotka työnnämme aina viimeiseksi tehtävälistallamme.

Silti viikoittainen kylpyhuoneen siivousrutiini on avain terveelliseen kylpyhuoneympäristöön - kuten on myös toimiva ja helposti puhdistettava kylpyhuonekokonaisuus.

Tutki aluksi kylpyhuonetta ja kiinnitä erityistä huomiota kylpyhuoneen ilmeeseen ja pintoihin, kuten wc-istuimeen, kylpyammeeseen, suihkuseiniin, sekä seinien ja lattian laattoihin. Pohdi millä tavalla kylpyhuoneesi materiaalit ja pinnat vaikuttavat kylpyhuoneesi puhdistukseen ja siivousrutiineihin.

Yritä kuvitella, mikä sinua eniten häiritsee puhdistaessasi kylpyhuonettasi ja onko mitään, mikä voisi tehdä kylpyhuoneesi siivoamisesta hieman miellyttävämpää.

Riippumatta siitä, onko sinusta kaikkien hankalinta wc:n tai kylpyhuoneesi suihkuseinien puhdistaminen, haluamme esitellä seuraavat kolme kylpyhuoneratkaisua, jotka varmasti helpottavat elämääsi.

1. Valitse wc-istuin, joka on helppo ja nopea puhdistaa

Esimerkiksi: WC-pöntön puhdistus sisältää monia vaiheita, kuten wc-kulhon sisäpuolen tahrojen puhdistaminen, mikrobien poistaminen istuimesta ja muilta kriittisiltä pinnoilta, sekä istuimen ulkopintojen pyyhkiminen kiiltävän ulkonäön aikaansaamiseksi.

Voit vähentää wc:n siivoukseen kuluvaa aikaa investoimalla toiminnallisuuksiin, jotka pitävät wc-istuimesi kunnossa monien vuosien ajan.

Rimfree®-tekniikka on yksi viimeisimmistä wc:n innovaatioista, joita löydät moderneista kylpyhuoneista. Se on suunniteltu helpottamaan kylpyhuoneympäristön pitkäaikaista ja hygieenistä ylläpitoa, vähentämällä tehokkaasti tilaa, jossa bakteerit ja lika yleensä piileskelee. Verrattuna muihin wc-istuimiin, Rimfree®-wc:iden muotoilu poistaa piilotetut kulmat, joita on yleensä vaikeinta puhdistaa.

Tämä auttaa havaitsemaan tahrat heti ja tekee wc-istuimen puhdistamisesta entistä helpompaa. Voit lukea lisää Rimfree®-wc:istä ja tekniikasta täältä.

 

2. Pelkistetty ja virtaviivainen pesuallas ilman likaa kerääviä kulmia

Oletko koskaan ajatellut, miten pesualtaan muotokieli ja pinnoitus vaikuttavat kylpyhuoneesi siivoukseen?

Pesualtaan tulee olla sekä esteettinen että käytännöllinen. Moderni geometrinen muotoilu etenee neliömäisistä vakiomalleista kohti orgaanisia muotoja - hyvästä syystä: Pyöreiden tai soikean muotoisten pesualtaiden lempeät kaaret eivät ole vain esteettinen valinta, vaan myös takaavat helpotusta kylpyhuoneen siivoukseen.

Kun suunnittelet kylpyhuoneesi puhdistettavuutta, kiinnitä huomiota pesualtaan sisäosaan. Tilava, virtaviivainen muotoilu ja helposti puhdistettava lasite varmistavat toimivan vedenpoiston vähentäen samalla kerrostumien muodostumista kulmiin.

Riippumatta siitä, mihin muotokieleen päädyt, muista linjata kylpyhuoneen yleisilme yhtenäiseksi ja valitse kalusteet muuhun sisustukseen sopivaksi. Täältä löydät vinkit kylpyhuoneen muotoilun suunnittelulle.

Harkitse myös kosketusvapaita ratkaisuja. Kosketusvapaat hanat ja huuhtelupainikkeet eivät ole pelkästään julkisia tiloja varten. Ne lisääntyvät enenevissä määrin myös yksityisissä kylpyhuoneissa parantaen hygieniaa ja helpottavat puhdistusta.

Jos haluat tietää lisää, voit tutustua suosittuihin kosketusvapaisiin Sensor-huuhtelupainikkeisiin täällä.

 

3. Helposti puhdistettavat kylpyamme ja suihku

Ei ole mitään niin miellyttävää kuin puhdas ja kiiltävä suihku, kun kaipaat virkistystä päivääsi. Samaan aikaan kosteuden pitäminen aisoissa voi olla vaikea tehtävä.

Miten siis päästä eroon ylimääräisestä vedestä seinissä ja laatoista suihkun jälkeen? Jotta kylpyhuoneesi suihkun puhdistaminen olisi mahdollisimman helppoa ja sujuvaa, harkitse vanhan suihkuverhon vaihtamista tyylikkäisiin, helposti pyyhittäviin suihkuseiniin ja suihkuoviin.

Helposti pyyhittävät pinnat voivat minimoida laastin, kalkkikiven, bakteerien ja homeen kasvun mahdollisuudet, ja samalla luoda terveyttä edistävän ja tilavan tunnelman kylpyhuoneeseesi.

Varsinkin pienissä kylpyhuoneissa suihkuovet voivat olla todellinen tilansäästäjä. Erikokoisina vaihtoehtoina, niistä voi valita juuri täydellisesti omaan kylpyhuoneeseen sopivan vaihtoehdon, jonka voi tarvittaessa taittaa seinää vasten tai työntää sivulle. Tiivistä suihkuseinät ja asenna muut tilan kalusteet asianmukaisesti riittävän väljästi, jotta vesi ei pääse paikkoihin, joihin sen ei pitäisi päästä.

Tarkista suihkuseinien ja -ovien profiilit ennen ostopäätöstä. Karkaistu lasi- ja alumiiniprofiilit tekevät kylpyhuoneesi puhdistuksen helpoksi ja nopeaksi. Lasi on yksi helpoiten puhdistettavista pintamateriaaleista ja vaatii yleensä vain hyvän pyyhkimisen vedellä ja lasinpuhdistusaineella.

Tutustu suihkuseiniemme eri vaihtoehtoihin ja materiaaleihin täällä.

Kylpyhuoneesi tulisi olla viihtyisä ja puoleensavetävä rentouttava tila.

Muutamalla tuotemuutoksella kylpyhuoneessa, voit helpottaa kylpyhuoneen siivoustaakkaa merkittävästi, ja luoda perheellesi viihtyisän ja terveyttä edistävän kylpyhuoneympäristön.

Lue lisää eri materiaaleista ja niiden ominaisuuksista, kun suunnittelet puhdasta kylpyhuoneympäristöä.