suunnittelijamme

Adolf Babel

Saksalainen suunnittelija Adolf Babel opiskeli arkkitehtuuria Stuttgartissa ja designia Berliinissä. Vuodesta 1971 vuoteen 2006 hän työskenteli Hoeschille, joka on johtava akryyliammeiden ja suihkualtaiden valmistaja. 

Babelin mielestä tuotteiden tulee sisältää enemmän kuin taiteellista arvoa ja tuoda helpotusta käyttäjiensä arkeen. Hänen suunnittelemansa tuotteet ovatkin paitsi ainutlaatuisia myös käytännöllisiä. Suunnittelutyössä hän pitää tärkeänä teknisiä vaatimuksia, käyttömukavuutta sekä luovaa vaikutelmaa. Hyvän designin ei tarvitse olla ylellisyyttä, Babel toteaa. Babel on suunnitellut IDO Seven D Image -kylpyammeen.


Dan Sevaldson

Hareide Designin Göteborgin toimistossa työskentelevä Dan Sevaldson on suunnitellut IDO Showerama 8-5 -suihkukaappikonseptin . Tavoitteena oli luoda huonekalumainen suihkukaappi, joka sopii kaikenlaisiin sisustustyyleihin. 

Hareide Design muotoilee kaikkea mahdollista huonekaluista autoihin. Yritys on voittanut lukuisia kansainvälisiä design-palkintoja, ja sen kädenjälkeen voi tutustua mm.  New Yorkin modernin taiteen museon pysyväisnäyttelyssä. 

Einar Hareide

Norjalainen Einar Hareide aloitti suunnittelijan uransa ruotsalaisen autonvalmistajan Saabin palveluksessa 1985. Vuonna 1994 hänet nimitettiin yrityksen pääsuunnittelijaksi, jona hän työskenteli vuoteen 1999 saakka.

Nykyään Hadeire omistaa oman monialaisen design-yrityksen, Hareiden Designin. Yrityksellä on toimistot Mossissa Norjassa ja Göteborgissa Ruotsissa. Hareide Design muotoilee kaikkea mahdollista huonekaluista autoihin. Yritys on voittanut lukuisia kansainvälisiä design-palkintoja, ja sen kädenjälkeen voi tutustua muun muassa New Yorkin modernin taiteen museon pysyväisnäyttelyssä.

Einar Hareide on suunnitellut mm. IDO Showerama 8-3 -suihkunurkan.


Kaarle Holmberg

Kaarle Holmberg on suomalainen, kansainvälisesti tunnustettu ja palkittu muotoilija. Holmberg saa inspiraationsa arkkitehtuurista, taiteesta sekä luonnosta ja hänen mielestään hyvin suunnitellussa tuotteessa on sekä älyllinen että taiteellinen sisältö. Hänen teoksissaan yhdistyy toiminnallisuus ja taiteellisuus.

Suunnittelun ohella Holmberg on opettanut kaluste- ja sisustussuunnittelua jakaen runsaan kokemuksensa opiskelijoiden kanssa ja vieden samalla eteenpäin viestiä laadun tärkeydestä niin suunnittelussa kuin valmistuksessakin.

Kaarle Holmberg on suunnitellut IDO Seven D -kalusteet ja -posliinit sekä IDO Shape ja IDO Wave -posliinisarjat